OnePC

Uzman
Blum diye bir şey çıkmış. 8 saatte bir Start diyorsun sadece. Daha beta sürümündeymiş. Piyasaya çıkmamış. Diğer coinlerde var. Bunlar gerçekten kazandırır mı? Ne kadar kazandırır?

2021 yılından beri blockchain sektöründe iş yapan birisi olarak söyleyeceğim tek şey o tarz bir şeyden para kazanmak için şu ikisinden birini yapmak zorundasın. Öteki türlü kazanamazsın.

• Bir topluluğun olacak ve onları oraya yönlendirip referanstan para kazanacaksın.
  • Akıllı bir şekilde yatırım yapacaksın yatırım yaptığın parayı değerlendireceksin

Kazandırma ihtimali var. Notcoin ile büyük bir hype başlattılar. Ben 1500 dolara yakın para kazandım. Arkadaşım 100K TL para yapmıştı. Sadece notcoinde. Başta ben de inanmıyordum ve beklentimi düşük tutmuştum. Notcoin beni baya şaşırttı. 3 5 milyar dolar market cap'e ulaştı. Günlük 800 1 milyar dolarlık hacimler yapıldı. Arkadaşlar bunlar az buz paralar değil.

Blumu 68 gündür yapıyorum 3 hesaptan. Çok fazla var ve sağlam olduğu söylenenleri Binancenin destek verdiklerini yapmaya çalışıyorum.

Konuya hakim olmayanlara mantık dışı gelmesini anlıyorum. Ama araştırdıktan sonra yorum yapmalısınız. Fırsatları kovalayan ve aklını kullananlar için iyi kazançlar var.

Tabi çok fazla çöp projede çıkıyor. Amaçları kitle yapmak elbette. Biliyorsunuz ki internette yüksek takipçi demek para demek.

Tabi ki notcoin gibi getirileri olacağına ben inanmıyorum. Ancak çok daha azı bile olsa benim için kazançtır. Her gün kısa bir süre bakıp birkaç tıklama yapmak yeterli oluyor. Ancak birkaç hesap ile yapıyorsanız ve çok fazla telegram mining uygulaması varsa tabi bir yerden sonra bayabiliyor.

2022 de sanal bir ayakkabı vardı. STEPN adıyla çıkmıştı. Kendi coini vardı GMT ve kazım coini GST. Halen devam ediyor ama tabi çok düştü. O zaman risk alıp önce 1 ayakkabı sonra ikinci ayakkabıyı almıştım. Ayakkabılar da pahalıydı. Sistem tamamen ponziydi ancak o kadar büyük bir hype yapmıştı ki. Birkaç ay dayandı sonra çok düştü. Move to earn hype'ını başlattılar. Sonrasında başka benzer tarz uygulamalar çıktı ama onun kadar büyük kazanç vermedi. Ben neyse ki güzel kazanç yapıp çıkmıştım. Sadece GMT coini alanlar bile sağlam para kaldırdılar.

Bu dönemde telegram mining uygulamaları patladı. İyi kitle yapan, destek alan, reklam alan, borsalardan destek alan uygulamalar iş yapabilir. Borsalar da yeni kullanıcı çekmek istiyorlar sonuçta.

10k borcum vardı king Ahmet abim sağ olsun artık 100k borcum var, teşekkür ederim king Ahmet abim.

Aşırı keriz AVI bu arada, kimse size ekrana dokunduğunuz için para vermez, çalışma vakti.

Bütün kriptolar ponzidir. Teknik analiz, gelecek gibi hiçbir şey çalışmaz. Bu ponziye ne zaman girdiğiniz, neyi risk ettiğiniz ve ne zaman çıkacağınızı bildiğiniz sürece para kazanırsınız.
Değer verilen her şeyi ponzi olarak nitelendirebilir miyiz? Ponzinin olayı yeni müşteri çektiği oranda devam ettiğidir değil mi? Eskiden titan saadet zinciri vardı. Bilenler bilir.

O zaman bitcoin ponzi ise altın da ponzidir. Kimse değer vermezse altın çöp olmaz mı? Bitcoine boşuna sanal altın demiyorlar. Zamanında bitcoin alanlar şu an zengin oldu. 10K bitcoin ile pizza alan adamı hatırlayalım. İngilterede hard diskini çöpte arayan adamı hatırlayalım. 8K bitcoini sabit diskine kaydedip yanlışlıkla çöpe atmıştı.

Teknik analiz cidden çalışıyor. Çünkü bunun sebebi herkesin teknik analize bakıyor olması :) Ancak boğa dönemlerinde bazen al sat bazen de hodl yapmak daha fazla kazandırabilir. Çok düşükken alındığında hodl daha mantıklı olabilir.

Ne zaman giriş ne zaman çıkış bunlar için de teknik analize ihtiyaç duyulabiliyor. Örneğin BTC'ye haftalık bakarsanız ayıdan boğaya geçiş dönemini çok net görebiliyoruz. Büyük kırılımlar ve retestler ile giriş fırsatları veriyor. Kademeli almak kademeli satmak. Tabi ki stop noktaları da koymak gerekiyor. Altcoinleri geçtim BTC ETH alan bile 4 5 katı para kazanmıştır 1 sene civarında.

2.37 trilyon dolarlık bir piyasa bu. Bu sene ETF denilen mevzular da var. Şöyle açıklanıyor.

Spot Bitcoin ETF'leri, yatırımcılara geleneksel bir borsa aracılığıyla Bitcoin'e yatırım yapma olanağı sunar. Bu olanak Bitcoin'e yatırım yapmayı daha kolay ve erişilebilir hale getirir zira birçok geleneksel yatırımcı için kripto para borsalarına veya özel cüzdanlara erişim ve kullanım karmaşık bir süreçtir.

Yani kriptoyu salt ponzi diye küçük görmemek lazım. Ponziler genelde vurkaç mantığı oluyor diye düşünüyorum ve uzun sürmüyor. Misal bazı yerler 1 ayda yatırdığınızın 2 katını vereceklerini söylerler. Erken girenlere de verirler gerçekten ama sonradan girenlerin elinde patlar.

Şu an sırf BTC veya ETH toplayanlar var. Bu insanlar hiçbir zaman da satmıyor. Al sat ile de uğraşmıyorlar. Sadece topluyorlar. Belki ileride 1 BTC 1 milyon dolar olacak. Ayrıca arzının limiti var. Bu da onu git gide daha yükseltebileceğini düşünüyorum.