Hynix a-die ve dr kit kullanıyor isen, sana zen bıraktım aşağıya değerleri kullan. Kitin böyle değilse uğraşma senin için geçerli olmaz bu ayarlar. Valorant için en stabil profil bu bence. HWiNFO indirip bellek kitlerine bakabilirsin. Parantez içinde (32 GB, dr) yazıyor. GB önemli değil. Sr olursa bu ayarlar sana göre geveşk olur. Hynix a-die kit için geçerli bu. Diyelim kit Hynix a-die sr olursa yine kullan. M-die olursa kullanma. 2R ve dr gösterirse sana bire bir uygundur.

RAM almaya gerek yok, Hynix a-die olsun sr olsun. Biz onu iyi ederiz.

Konuna baktım. Ramların güzel boşa öyle kullanma. 1 tane vantilatör ayarla gel, milyar adet ayar girsen, bu RAM'e timing girmek kadar etkili olmaz. Gözün korkmasın basit iş, 3-4 kişiyiz sana yardımcı oluruz. Öyle kalmaz sistemin. Çekinecek bir şeyde yok, her şeyi en ince detayına kadar anlatırız.

Bunları direkt yazsam benim RAM uyar yani? Vantilatör ne için test mi edeceğiz hocam? Bu RAM ayarlarını yapmadan sizin yukarıda bahsettiğiniz o ayarlar ile sorunum çözülmez anladığım kadarıyla? Benim RAM iyi sanırım.

Bunları direkt yazsam benim RAM uyar yani? Vantilatör ne için test mi edeceğiz hocam? Bu RAM ayarlarını yapmadan sizin yukarıda bahsettiğiniz o ayarlar ile sorunum çözülmez anladığım kadarıyla? Benim RAM iyi sanırım.

RAM iyi, geçir sorun olmaz. Test etmek daha iyi olur. Bu ayarlar sana gevşek bile gelir. O RAM bende olsa, beni gördüğünde saygı duruşuna geçerdi. Sıkmak iyidir, 2:3 oranında kal. Valorant için 6000-2000 değerler iyi CL30 kötü ama iyi yani. O ramlara 6400-2133 CL26 yapılır. Şu an 6000-2000 CL28 de yapabilir. Benim ayarlar çok sıkı, mouse keskin.

Atlas OS gibi bilmediğiniz distrolarla uğraşmayın, bunun yerine istediğiniz modifikasyonları ya Custom ISO oluşturarak yapın ya da şu projeyi kullanın: https://github.com/ChrisTitusTech/winutil
PowerShell'e ilgili açıklama kısmındai komudu girerek istediğiniz özellikleri ayarlayabilir, isterseniz Windows güncellemelerine gecikme koyabilirsiniz(tavsiye edilen ayarların dışına araştırmadan girmemeniz tavsiye edilir).
Menü şu şekilde;

1770018120223.webp

1770018138280.webp

1770018158440.webp

Ne sorunu yaratıyor? Ben hiçbir sorun yaşamadım ama?

Easy Anti-Cheat gibi kendi Update push metodunu kullanan çoğu uygulama arka planda Edge'i kullanıyor.
Ben de devre dışı bırakmıştım, meta Horizon Link'te sorun yaşayınca sistemi sıfırlamak zorunda kaldım.

RAM iyi, geçir sorun olmaz. Test etmek daha iyi olur. Bu ayarlar sana gevşek bile gelir. O RAM bende olsa, beni gördüğünde saygı duruşuna geçerdi. Sıkmak iyidir, 2:3 oranında kal. Valorant için 6000-2000 değerler iyi CL30 kötü ama iyi yani. O ramlara 6400-2133 CL26 yapılır. Şu an 6000-2000 CL28 de yapabilir. Benim ayarlar çok sıkı, mouse keskin.

Maşallah diyelim o zaman RAM iyi. Valorant için CL 30 yeter diye düşünüyorum. Tamamdır aynı ayarları yapacağım. Bu curve shaper ayarı var mış, 9800X3D için high diye bahsettiği oyun ayarlarını yapayım mı o işe yarar mı? Sadece oyun yazan ayarın Auto değişsem? Veya gerek yoksa kalsın. RAM uygun zamanda Ramazan bayramında denerim, önce senin attığın ayarların aynısını gireceğim.

PBO Auto kalsın.

X3D işlemciler gamebar bile kapatınca sorun çıkartıyor. Ccd çekirdekleri park ediyor. Çoğu yazılan şeyler gereksiz. Çok meraklı olan kişilere bir rehber hazırlayabilirim. Daha önce hiç görmediği uygulamalar, ayarlar. Cidden gereksiz.

@Ayhan Dönmez buraya destek lazım. Konu sahibi bir fan ayarlasın, timing girelim. Gençliğimi görüyorum. Işık var ama törpülenmesi gerek.

Son düzenleme:
PBO Auto kalsın.

X3D işlemciler gamebar bile kapatınca sorun çıkartıyor. Ccd çekirdekleri park ediyor. Çoğu yazılan şeyler gereksiz. Çok meraklı olan kişilere bir rehber hazırlayabilirim. Daha önce hiç görmediği uygulamalar, ayarlar. Cidden gereksiz.

@Ayhan Dönmez buraya destek lazım. Konu sahibi bir fan ayarlasın, timing girelim. Gençliğimi görüyorum. Işık var ama törpülenmesi gerek.

Benim 9800X3D için MSI MAG Mortar B650M Wi-Fi anakartım nasıl peki hocam?
Vallahi hiç anlamıyorum bu işlerden sizleri ben çok yordum, biraz mahcup oldum. Merak var, istek var ama korku, heyecan, panik, zaman sıkıntısı da var. Uğraştırdım sizi.

Benim 9800X3D için MSI MAG Mortar B650M Wi-Fi anakartım nasıl peki hocam?
Vallahi hiç anlamıyorum bu işlerden sizleri ben çok yordum, biraz mahcup oldum. Merak var, istek var ama korku, heyecan, panik, zaman sıkıntısı da var. Uğraştırdım sizi.

Anakartın giriş seviye, SoC voltajları pek memnun etmez. ROG 870e almanı öneririm. Bu vaziyet iyi, paranı çöpe atmak istiyor isen dediğimi al. Çok kurcalama gayet yeterli, ufak bir timing gireriz. Bakarsın keyfine. 🤣

Anakartın giriş seviye, SoC voltajları pek memnun etmez. ROG 870e almanı öneririm. Bu vaziyet iyi, paranı çöpe atmak istiyor isen dediğimi al. Çok kurcalama gayet yeterli, ufak bir timing gireriz. Bakarsın keyfine. 🤣

Tamamdır hocam. Akşama dediğinizi birlikte adım adım yapalım mümkünse. Anakart işimi görürse yükseltmeyim ona para harcamayım.

Burada X3D işlemcilerde çok bir FPS artmıyor acaba bende de artmaz mı? Sizin ayarlar ile aynı mı hocam bunlar? Ben anlamadığım için soruyorum siz daha iyi anlarsınız durumu?

Tamamdır hocam. Akşama dediğinizi birlikte adım adım yapalım mümkünse. Anakart işimi görürse yükseltmeyim ona para harcamayım.

Burada X3D işlemcilerde çok bir FPS artmıyor acaba bende de artmaz mı? Sizin ayarlar ile aynı mı hocam bunlar?

İşteyim şu an başım kalabalık. Kitler neydi sizin. Bunlardan iyi olur orası kesin.