Şakasına dedim. Ben de öyle düşünüyorum.Alakası yok. Mehmet Şimşek, seçimden önce asgari ücrete zam yapılmayacağını söylemişti. Bence Mehmet Şimşek, gayet işini iyi bilen bir adam ve attığı her adım çok doğru. Sözlerine AKP'deki hırsızlar ordusu uysa seçime kadar ekonomiyi düzeltebilirler.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Ben burada AKP'yi falan övmüyorum, sadece düşüncelerimi sunuyorum; bunu belirtmek istedim. İkinci olarak, devlet memurlarına yapılan zam enflasyona asgari ücrete kadar etki etmez çünkü asgari ücretle çalışan sayısı memur sayısından çok daha fazla. Memur oranı %13 iken, asgari ücretle çalışanların oranı bazı kaynaklarda %45'e varıyor.Asgari ücrete zam konusu olunca "maaşa zam çözüm değildir" oluyor. O zaman memur ve emekli de senede 1 defa zam alsın.
Kamuda personel sayısı gerçekten çok fazla mı?
ekonomim.com • Okuma süresi 5 dk 30 sn •
Türkiye’de Asgari Ücret Ortalama Ücret Haline Geldi - #ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey
Türkiye’de milyonlarca işçi asgari geçim için yetersiz olan asgari ücret ile geçinmeye çalışırken işçilerin bir bölümü de yasal asgari ücrete dahi erişemiyor.
Xasthur
Yetkin
AKP'yi övdüğünüzü söylemedim zaten. Hükümet memura bol kepçeyle verirken, emekli ve asgari ücretliye gelince ekonomik kriz geliyor aklına. 17.000 TL 1 ay yaşanacak bir ücret değil, 10.000 TL emekli maaşına yorum bile yapamıyorum rezaletin ötesinde. Dul ve yetim aylığında 10.000 TL'den bile kesinti yapmaları var bir de. Asgari ücrete zam gelmese bile marketler fiyatları arttırmaya devam ediyor zaten.Ben burada AKP'yi falan övmüyorum, sadece düşüncelerimi sunuyorum; bunu belirtmek istedim. İkinci olarak, devlet memurlarına yapılan zam enflasyona asgari ücrete kadar etki etmez çünkü asgari ücretle çalışan sayısı memur sayısından çok daha fazla. Memur oranı %13 iken, asgari ücretle çalışanların oranı bazı kaynaklarda %45'e varıyor.
![]()
Kamuda personel sayısı gerçekten çok fazla mı?
ekonomim.com • Okuma süresi 5 dk 30 sn •www.ekonomim.com
![]()
Türkiye’de Asgari Ücret Ortalama Ücret Haline Geldi - #ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey
Türkiye’de milyonlarca işçi asgari geçim için yetersiz olan asgari ücret ile geçinmeye çalışırken işçilerin bir bölümü de yasal asgari ücrete dahi erişemiyor.www.ekoiq.com
- Makaleler
- 1
Hocam, bilmeyen olur diye eklemiş olayım o zaman.
AKP'yi övdüğünüzü söylemedim zaten. Hükümet memura bol kepçeyle verirken, emekli ve asgari ücretliye gelince ekonomik kriz geliyor aklına. 17.000 TL 1 ay yaşanacak bir ücret değil, 10.000 TL emekli maaşına yorum bile yapamıyorum rezaletin ötesinde. Dul ve yetim aylığında 10.000 TL'den bile kesinti yapmaları var bir de. Asgari ücrete zam gelmese bile marketler fiyatları arttırmaya devam ediyor zaten.
Dostum, emekli konusunda sana katılıyorum ama asgari ücret konusunda haksızsın. Niye mi? Ben esnaf oğluyum ve iş yerimizde 20'ye yakın eleman çalışıyor. Kaç tanesi 17.000 TL alıyor biliyor musun? 3-4 kişi alıyor, onun sebebi de yeni işçi ve çocuk olduklarından dolayı. Eğer herhangi bir işte düzenli ve düzgün bir şekilde çalışırsan 17.000 TL'den fazlasını haydi haydi kazanırsın. Gidip de Burger King'de oturarak kasiyerlik yaparak 17.000 TL alanları savunma bana. Kendi seçimi ekonomi zor, evet, ama bunun da suçlularını biliyoruz. E bilmemiz bir şey değiştiriyor mu? Emek verip düzgün bir işte çalışırsan 20-25 bin arası alabilirsin. Bizde 3-5 yıldır çalışan işçiler çok rahat 23 bin alıyor. Ha, öyle inşaat falan değil, tekstil sektörü. Öyle güneşin alnında çalışmıyorsun; her elemanın başında vantilatörü var.
Son düzenleyen: Moderatör:
teknolojisefiri
Becerikli
Tamam burda devreye giren ülke esnafının ahlak yoksunluğu. Enflasyondan ziyade onlar sokuyor millete. Dolar 20 kuruş azaldığında 200-300tl azalan ürün fiyatı dolar 30 kuruş arttığında 2-3k zam geliyor ne hikmetseAsgari ücrete zam gelmese bile marketler fiyatları arttırmaya devam ediyor zaten.
Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacak.
![]()
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan'dan açıklama
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücret ve emeklilere ara zam yapılmayacağını açıkladı. Işıkhan, enflasyon farkının emekli maaşlarına yansıtılacağını belirtti.www.ntv.com.tr
Zam istemiyoruz yeter ki yiyeceklerin fiyatı düşsün vergiler düşsün 1.7m araba var 3.3m vergi mi olur abi.
Yahudi Cumhurbaşkanı'ndan ne bekliyorsun ki zaten? Hepsi Clash of Clans goblinleri gibi paragöz.
İyi tespit hocam.
RTE baktı oyları kaybediyor halktan çıkarıyor acısını.![]()
Bizim halk hak ediyor önüne 1 paket çay at kafalarına sürü olurlar.
Bizim halk hak ediyor önüne 1 paket çay at kafalarına sürü olurlar.
Hâla daha AKP kazanırsa (sanmıyorum) AKP'li akrabarla ilişkimi keseceğim.