probloascobar

Çalışkan
Merhaba,

Sıvı soğutma olmasına rağmen işlemci derecesi yüksek olduğundan termal macunu yeniledim. Şu an işlemci yükte 70 derecede çalışıyor.

RAM'lere hiç dokunmadım bu işlemi yaparken, 2 ve 4. slotlarda takılıydı RAM'ler. Şu anda PC açılmayınca 1 ve 2. Slotlara taktım.
3 ve 4. Slotlar çalışmıyor yani şu anda.

1 ve 2'de kalacak şekilde kullansam ne olu ?

1 ve 2. slotlarda RAM kullanmak, RAM'lerin tek kanal modunda çalışmasına sebep olur. Bu da performansı biraz düşürebilir. Slotların çalışmadığından emin misiniz?
Merhabalar, evet eminim çünkü her iki ram de tekli şekilde çalışıyor. Her ikisi sadece 1 ve 2. Slota takınca çalışıyor.
Tekli olarak 3 ve 4. Slotlarda çalışmıyor. Anakartta önce cpu ışığı kırmızı yanıp sönüyor 1 kez ardından dram ışığı sabit turuncu yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor.

Merhabalar, evet eminim çünkü her iki ram de tekli şekilde çalışıyor. Her ikisi sadece 1 ve 2. Slota takınca çalışıyor.
Tekli olarak 3 ve 4. Slotlarda çalışmıyor. Anakartta önce cpu ışığı kırmızı yanıp sönüyor 1 kez ardından dram ışığı sabit turuncu yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor.
Her iki RAM'i teker teker her slotta deneyin. Ayrıca, anakart üzerindeki DRAM ışığının yanması, RAM ile ilgili bir sorun olduğunu gösterebilir. BIOS sürümü güncel mi bir de?

Her iki RAM'i teker teker her slotta deneyin. Ayrıca, anakart üzerindeki DRAM ışığının yanması, RAM ile ilgili bir sorun olduğunu gösterebilir. BIOS sürümü güncel mi bir de?
Bios güncel 30.09.2024 sürümü
Ramleri tek tek denedim. 3 ve 4 te her ikisi de çalışmıyor.

İşlemci pinleri yamulmuş olabilir. İşlemci düzgün bir şekilde takılı mı, kontrol eder misiniz? Pinlerde bir sorun var mı?

İşlemciye baktım evet, pinler sağlam bir sorun yok. Soğutma pompasını çok sıkmaktan olabileceğini de söylemişler başka bir yerde o yüzden pompayı çıkarıp tekrar denedim bir şey değişmedi maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet taktım. Şuan oyun oynuyorum hatta herhangi bir sorun yok. Sadece anakart kullanım klavuzu 2 ve 4. Kanallara takın dediği için ve performans düşüşü yaşamamak için bunu istiyorum açıkcası.