Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LeoDEX

Becerikli
Yer
Türkiye
Sistemim normalde her oyunu Ultra ayarlarda açıyor, 100-150FPS veriyor. Valorant'ta 600-700 arası.
  • İslemcim i3-14100F
  • 32 GB RAM 3200MHz
  • 700W PSU
  • RX 7600 XT
  • 16 GB RAM
The Last of Us 30 veriyor en düşük grafike alsam bile. Resident Evil 4'te 4K Ultra ayarlarda 100 alıyorum gram kasma yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Burada başka bir anormallik var. Bu işlemci ile ekran kartı ikilisi biraz saçma bulsam da The Last of Us için 30 FPS gibi düşük değer vereceğini sanmam. Ama denediğiniz ayarları da paylaşmalısınız. Ama oyunu 4K ve yüksek ayarlarda oynamaya çalışıyorsanız buna imkan veririm.

Forumda bu iki donanıma daha hâkim olan ve "yardımcı olmak isteyecek" arkadaşlar vardır elbet.

Ama Valorant için verdiğiniz FPS değeri de pek mantıklı gelmiyor. Belki FPS ölçmek için kullandığınız yazılımı değiştirmeli veya yeniden incelemelisiniz.

Sıcaklık durumunu da kontrol etmekte fayda var.

Konuyu biraz takip edeceğim. Nasıl gelişmeler olacak, merak ettim.
Sorun işlemciymiş, darboğaz yapıyormuş. Yeni işlemci olarak i5-14400F’e geçince düzeldi.
Giriş seviyesi bir işlemci ve ekran kartınız var, lou1 zaten sağlam sistem isteyen bir oyun. Aldığınız FPS tamamen normal.

RX 7600 XT giriş seviyesi mi i3-14100F'de işlemci zaten I5-I7-i9 almadım i3 kullanıyorum RX 7600 XT her oyunu Ultra ayarlarda oynatıyor RDR2'yi bile The Last of Us oyununa gelince mi düşük sistemli oluyor en düşük grafikte bile kasıyor.

her oyunu Ultra ayarlarda oynatıyor
"Oynatıyor" çok öznel bir kelime hocam. Eğer ıkına ıkına 60 fps almayı oynatıyordan sayıyorsanız evet, "çoğu" oyunu oynatabilecek bir kart.
7600XT 4060 muadili bir kart (ray tracing , dlls saymazsak..), 4060 ise giriş seviye bir ekran kartı. Doğal olarak 7600XT de giriş seviye bir ekran kartı. Giriş seviyesi olunca kart kötü olmuyor bu arada. Günümüzde çoğu oyunu oynatabilecek bir kart.
RDR2'yi bile The Last of Us oyununa gelince mi düşük sistemli oluyor en düşük grafikte bile kasıyor.
RDR2 2018 de çıkmış bir oyun, LOU pc sürümü ise 2023 te çıktı. Karşılaştırmak anlamsız. Ha şuna katılırım, LOU optimizasyon anlamında daha iyi olabilirdi.

"Oynatıyor" çok öznel bir kelime hocam. Eğer ıkına ıkına 60 FPS almayı oynatıyordan sayıyorsanız evet, "çoğu" oyunu oynatabilecek bir kart.
7600XT 4060 muadili bir kart (Ray Tracing, DLSS saymazsak.), 4060 ise giriş seviye bir ekran kartı. Doğal olarak 7600XT de giriş seviye bir ekran kartı. Giriş seviyesi olunca kart kötü olmuyor bu arada. Günümüzde çoğu oyunu oynatabilecek bir kart.

RDR2 2018 de çıkmış bir oyun, lou PC sürümü ise 2023'te çıktı. Karşılaştırmak anlamsız. Ha şuna katılırım, lou optimizasyon anlamında daha iyi olabilirdi.

Dostum Ultra 4K ayarlarda 80-100FPS alıyorum ekran kartı hiç zorlamiyor 80-90 kullanıyor sıcaklık MAK 65e çıkıyor her oyunda böyle bir tek bu oyunda böyle bilmiyorsam bilmiyorum deyip geç 1-2 yıl önce çıkmış işlemci ekran kartı oyunun gereksinmeleri
  • önerilen:
    • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir.
    • işletim sistemi: Windows 10 (version 1909 or newer)
    • işlemci: AMD Ryzen 5 3600X, Intel Core i7-8700
    • bellek: 16 GB RAM.
    • ekran kartı: AMD Radeon RX 5700 XT (8 GB), AMD Radeon RX 6600 XT (8 GB), NVIDIA GeForce RTX 2070 Super (8 GB), NVIDIA GeForce RTX 3060 (8 GB)
    • depolama: 100 GB kullanılabilir alan.

Sistemim normalde her oyunu Ultra ayarlarda açıyor, 100-150FPS veriyor. Valorant'ta 600-700 arası.
  • İslemcim i3-14100F
  • 32 GB RAM 3200MHz
  • 700W PSU
  • RX 7600 XT
  • 16 GB RAM
The Last of Us 30 veriyor en düşük grafike alsam bile. Resident Evil 4'te 4K Ultra ayarlarda 100 alıyorum gram kasma yok.
Valorant'ta nasıl 600-700 FPS alıyorsun ya ?

Burada başka bir anormallik var. Bu işlemci ile ekran kartı ikilisi biraz saçma bulsam da The Last of Us için 30 FPS gibi düşük değer vereceğini sanmam. Ama denediğiniz ayarları da paylaşmalısınız. Ama oyunu 4K ve yüksek ayarlarda oynamaya çalışıyorsanız buna imkan veririm.

Forumda bu iki donanıma daha hâkim olan ve "yardımcı olmak isteyecek" arkadaşlar vardır elbet.

Ama Valorant için verdiğiniz FPS değeri de pek mantıklı gelmiyor. Belki FPS ölçmek için kullandığınız yazılımı değiştirmeli veya yeniden incelemelisiniz.

Sıcaklık durumunu da kontrol etmekte fayda var.

Konuyu biraz takip edeceğim. Nasıl gelişmeler olacak, merak ettim.

600-700FPS alıyorsanız bile 5-10dk sonra 250-350 arası olacaktır.
Driver sil yükle deneyin ya da Pro driver kullanın onun dışında Windows da sorun olabilir ya da oyun da olabilir, son çare bu dediklerim de olmuyorsa oyunu crack oynamayı deneyin.
Bazı oyunlar da crack daha iyi sonuçlar verebiliyor.