Hikaye pek umurumda değil, ne Joel ne de Ellie benim için iyi yazılmış karakterler değiller. Abby melek gibi bir karakter değil, peki Joel öyle miydi? Hayır abi, Joel da iyi bir karakter değildi ki. Bir karakterin oynadığınız oyunun ana karakteri olması onu otomatik olarak "doğru" haline getirmiyor. Buna en iyi örnek Uncharted'daki Nathan Drake olur, adam bildiğin terörist. Hazine uğruna binlerce insan katlediyor ve siz de sırf ana karakter diye doğru olan tarafın Nathan olduğunu sanıyorsunuz. Hayır, öyle işlemiyor bu iş.

Benim asıl taktığım taraf bu berbat hikayeyi anlatmak uğruna oyunun kaybettiği şeyler. Tekrar oynanabilirlik, müthiş bir oynanış var bu oyunda, son zamanlarda gördüğüm en iyi gunplay olabilir bu oyunun gunplayi. Ancak oyun ne yapıyor, bu berbat hikayeyi anlatmak uğruna sürekli seni yavaşlatıyor, sürekli Abby'nin aşk hikayelerini dinletiyor, sürekli bak gördün mü Joel ne yapmıştı deyip hatırlatıyor. Abi istemiyorum senin berbat hikayeni dinlemeyi ve umurumda da değil. Ben gunplay'in keyfine bakmak istiyorum ve sen bu hikayeyle beni sürekli hapis ediyorsun.

The Last of Us Part 2, bir tık beni de hayal kırıklığına uğratmıştı da The Last of Us yokluğunda, mecburen oynamıştım.