Makaleler
1
Yer
Ankara
10.09.2025 tarihinde bir firma hakkında THH şikayetinde bulundum, şikayeti oluşturmamdan 1-1.5 saat sonrasında "savunması istendi" durumuna geçti ama hala bu durumda görünüyor. İlgili firmanın savunma vermesi için ne kadar süresi var ve bu süre içerisinde savunma vermezlerse ne oluyor? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Savunma süresi 30 gündür lakin tebligat ulaştıktan itibaren yanı 1 hafta falan kayma olabilir. Eğer savunma yapmazlarsa mevcut delillere göre kara verilir ki savunma olmadığından dolayı da suçlamalar kabul edilmiş sayılabilir.

Buna ek olarak sanırım gerekçe var ise 30 gün ek süre tanınabiliyordu yani sabırlı olmakta fayda var.

Savunma süresi 30 gündür lakin tebligat ulaştıktan itibaren yanı 1 hafta falan kayma olabilir. Eğer savunma yapmazlarsa mevcut delillere göre kara verilir ki savunma olmadığından dolayı da suçlamalar kabul edilmiş sayılabilir.
Online THH başvurularında tebligat başvuru tarihi itibariyle olmuyor mu? Savunması istendi durumunun üzerinden 3 gün sonra 1 ay geçmiş olacak.

Online THH başvurularında tebligat başvuru tarihi itibarıyla olmuyor mu? Savunması istendi durumunun üzerinden 3 gün sonra 1 ay geçmiş olacak.

Bildiğim kadarıyla hayır çünkü tebligat ayrı bir şeydir. Tebligat karşı tarafa bu durumun resmi olarak bildirilmesidir. Elektronik olarak gonderilirse 5 gün ya da 1 hafta alıcı firmanın okuma süresi kabul ediliyordu ondan sonra 30 gün başlıyor.

Gerekçe uygun görülürse zaten oluyor benim yaşadığım olayda firma 47 gün sonra savunmasını bildirmisti.

Bildiğim kadarıyla hayır çünkü tebligat ayrı bir şeydir. Tebligat karşı tarafa bu durumun resmi olarak bildirilmesidir. Elektronik olarak gonderilirse 5 gün ya da 1 hafta alıcı firmanın okuma süresi kabul ediliyordu ondan sonra 30 gün başlıyor.

Gerekçe uygun görülürse zaten oluyor benim yaşadığım olayda firma 47 gün sonra savunmasını bildirmisti.
Yaklaşık 2 ay gibi bir süreçten bahsediyorsunuz sanırım, bu süre dahilinde savunma verilmezse haklı bulunacağım diye anladım. Peki bu savunma verilmezse karar neticesine varması için ortalama bir süre var mı yoksa şansa mı bağlı?

Yaklaşık 2 ay gibi bir süreçten bahsediyorsunuz sanırım, bu süre dahilinde savunma verilmezse haklı bulunacağım diye anladım. Peki bu savunma verilmezse karar neticesine varması için ortalama bir süre var mı yoksa şansa mı bağlı?

Bu konu hakkında bir fikrim yok maalesef. 3-4 bu olayları kez yaşadım hepsinde ayrı bir sürede karar kesinleşti.
Bu kaynakta maksimum 6 ay belirtilmiş ama benim yaşadığım en uzunu otel odasında yaşanan bir hırsızlık sonucu kanıt sürecinin uzamasından 3 ay oldu.