Tırnağı uzunken kesip hepsini kesmeyin. Sadece biraz kısaltın. Sonrasında törpüleyin.Tırnak batmasını bende yaşadım. Bu şekilde yapınca bir sıkıntı olmadı bende.

Tırnağın için en doğru çözümü doktor bulur. Artık çekilir ya da sürekli pedikür tarafında tırnak batmasını engellemek için tırnak kenarları kestirmeni, törpületmen gerektiğini söyler.

Tırnağı uzunken kesip hepsini kesmeyin. Sadece biraz kısaltın. Sonrasında törpüleyin. Tırnak batmasını bende yaşadım. Bu şekilde yapınca bir sıkıntı olmadı bende.

Anladım cevap veren herkese cok teşekkür ederim.

Kendin kesme. Kesinlikle kendin kesme işine girişme. Daha berbat oluyor. 10 kere kendim kestiysem 1 kere başarılı oldum. 2 parmağım da granül dokuyla beraber tırnak batması yaşadı, şişti.

Batan tırnak akma yapmaya başladıktan sonra %99 operasyona girer. Şimdi kendini rahatlatmak için köşelerini alacaksın ama daha da dikine batacak uzadığı zaman. Ek olarak tırnağın altı da ödem doku olacak, şişecek. En yakın zamanda genel Cerrah'a bir görünün hastaneden.

Çok geçmiş olsun. Sancılı bir süreç. En yakın zamanda operasyon geçirirseniz en hasarsız şekilde atlatırsınız.

Defalarca tırnak batığı operasyonu geçirmiş birisi olarak sana ne yapman gerektigini söyleyeceğim.

İki seçeneğin var, ya ortopedi ya da genel cerrahi. Ikisi de operasyon yapiyor. Lokal anestezi yapacaklar, sonra batık tırnağı ve o kısımdaki tırnak kökünü çekecekler. Yaklaşık 1 hafta düzenli pansuman, antibiyotik ve antibiyotik krem kullanacaksin, ayağını suya sokmayacaksin ve kurtulmuş olacaksın.

Edit: Kendi kendine bu lanetten kurtulman cok zor. Kestikce daha beter olur. Hijyen açısından batikon, bactroban ve gazlı bez vs. kullan istediğin kadar uğraş; o batık çekilip kaynağı ortadan kaldırılmadıkça geçmez. Hiç zaman kaybetme randevu al. Operasyondan sonra ayakkabını degistir, yarım ya da bir numara büyük al. Tırnağını derin ve oval kesme, düz kes ve uzat.

Zamanla tekrarlayabilir. Bu sana da bağlı. Ayağını sıkan çoraplar ve ayakkabılar giyme, ayak hijyenine dikkat et, tırnağını cok kurcalama. Acı yoksa, batma yoksa kendi kendine sağdan soldan tırnak kesme.

Anladım hocam ayrıca Balıkesir üniversite araştırma hastanesine gitmeyi düşünüyorum en başta doktora gittiğim zaman kesin cözüm olur mu ve amelliyata tam sürec nasıl işliyor acaba ona göre yakın zamanda başka bir nedenden dolayı hastaneye uğriyacağım uğradığım zamanda oradan randevuda alacağım.

Oksijenli su dökünce rahatladıysan eğer aktif bir kanama olmadığındandır. Aktif bir kanama varken sakın deneme, canın feci yanar.

İlk sahneye bakabilirsin sebebi için.

Peki bundan korkmam gerekiyor mu 😀

Anladım hocam ayrıca Balıkesir üniversite araştırma hastanesine gitmeyi düşünüyorum en başta doktora gittiğim zaman kesin cözüm olur mu ve amelliyata tam sürec nasıl işliyor acaba ona göre yakın zamanda başka bir nedenden dolayı hastaneye uğriyacağım uğradığım zamanda oradan randevuda alacağım.

Aynı gün de operasyona alabilirler, belli bir gün de verebilirler. Ayağına lokal uyuşturucu iğne yapıyorlar, uyuşunca operasyona başlıyorlar. Önce bölgeyi sterilize ediyorlar, sonra batığı çıkartıp batığın tarafındaki kökü çekiyorlar, ayrica tırnak batiginin yanındaki granülasyon derisini de alıyorlar ve son dikiyorlar. Bütün işlem taş çatlasın 30 dakika sürüyor (uyuşma sonrasi). Sonrasında 1 hafta civari ayağına dikkat ediyorsun, düzenli pansuman yaptırıyorsun sağlık ocağında (ya da evde kendin), ayağını bu 1 hafta boyunca suya sokmuyorsun. En kesin cozum bu ama yazdığım gibi, dikkat etmezsen tekrarlar.

Aynı gün de operasyona alabilirler, belli bir gün de verebilirler. Ayağına lokal uyuşturucu iğne yapıyorlar, uyuşunca operasyona başlıyorlar. Önce bölgeyi sterilize ediyorlar, sonra batığı çıkartıp batığın tarafındaki kökü çekiyorlar, ayrica tırnak batiginin yanındaki granülasyon derisini de alıyorlar ve son dikiyorlar. Bütün işlem taş çatlasın 30 dakika sürüyor (uyuşma sonrasi). Sonrasında 1 hafta civari ayağına dikkat ediyorsun, düzenli pansuman yaptırıyorsun sağlık ocağında (ya da evde kendin), ayağını bu 1 hafta boyunca suya sokmuyorsun. En kesin cozum bu ama yazdığım gibi, dikkat etmezsen tekrarlar.

Anladım hocam teşekkür ederim ayrıca dikkat ederken ne yapmam gerekiyor acaba (not: Ayrıca sıkı ayakkkabı giymeyin diyorsanız muhtemelen ilk ayakabıyı değiştirmem gerek)

Dokunduğum an acısından duramıyorum
Tırnak eti delmeye başlamış. İstediğin kadar bekle iyileşmez gittikçe daha kötü olur sonra enfeksiyon başlar.

Doktora gideceksin, ya tırnağı çektireceksin ya da özel podiyatriye gidip seans seans tırnağı düzeltip yeniden tırnak yatağı yaptıracaksın. Ben ikinci seçeneği yaptım 3 seansta çözdük, sonra asit döküp etimin bir kısmını yakarak o bölgede tırnağın yolunu bulmasını sağlamıştık.

Diğer seçenek ise anestezi verip tırnağı komple çekmek.

Tırnak eti delmeye başlamış. İstediğin kadar bekle iyileşmez gittikçe daha kötü olur sonra enfeksiyon başlar.

Doktora gideceksin, ya tırnağı çektireceksin ya da özel podiyatriye gidip seans seans tırnağı düzeltip yeniden tırnak yatağı yaptıracaksın. Ben ikinci seçeneği yaptım 3 seansta çözdük, sonra asit döküp etimin bir kısmını yakarak o bölgede tırnağın yolunu bulmasını sağlamıştık.

Diğer seçenek ise anestezi verip tırnağı komple çekmek.

Anladım hocam ayrıca tırnak cekirtirmek hala kaldı mı? Bende Balıkesir Üniversitesi araştırma hastanesine gitmeyi düşünüyorum genel cerrah direk direk tırnak cekermi ya da üsteki arkadaşın dediği gibi mi ameliyat eder?

Anladım hocam ayrıca tırnak cekirtirmek hala kaldı mı? Bende Balıkesir Üniversitesi araştırma hastanesine gitmeyi düşünüyorum genel cerrah direk direk tırnak cekermi ya da üsteki arkadaşın dediği gibi mi ameliyat eder?
İkisi de olabilir duruma göre uzmanı ne derse o ama her halükarda o acı çekilmez. Benim kanıma kadar enfeksiyon bulaşmıştı o lanet batmanın çaresine zamanında bakmadım diye. Hele bir yere yanlışlıkla vurursan yarım saat ağlatır. Şimdi çok konforluyum.