Toki - 500 Bin Toplu Konut Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mamak'ta dediğiniz yer Zirvekent mi? YouTube'daki "mistik ev gezme" videolarından gaza gelip orayı internetteki ilanlar ve Google Street View üzerinden gezmiştim, tam da dediğiniz gibi bir yerdi. Dağın başında ve yalnız başınaydı. 1+1 olan blokların bir kısmının dairelerinin bile camları kırıktı hatta bazılarında yangın izleri vardı, bazılarında da Left 4 Dead 2'deki gibi camlara barikatlar örülmüştü

Evet orası aynen binanın rengi bile kararmış boya badana falan hak getire çok kötü durumda. Gerçekten çok kötü durumda ve ben gezdikten sonra eve gelip internette araştırma yaptım gerçekten oturanlar hep gazetelere medyaya çıkmış tuvaletler birbirine akmış falan çok kötü yakınanlar doluydu.

Şimdi de temelli ye yapıyorlar bir de merkez demişler neresi merkez? Ankara'ya 60 km. Sonra şehir içinde kiralar düşecekmiş nasıl düşecekse göreceğiz bakalım.

Temelli'de de önceden yapılan bloklar vardı. Mistik ev gezimde onları da gezmiştim, oranın da bazı blokları tıpkı Zirvekent'teki gibi kararmış veya camlarına barikat kurulmuş şekildeydi. Google Street View yerine fiziksel bir gezide eminim daha çok şey görülürdü.

Siz deyince merak ettim, ben de araştıracağım bakalım oturanlar neler yaşamış. Umarım yeni yapılan blokların da durumu bu şekilde olmaz.

Temelli TVlere çıktı çok bakımsız, sürekli arızalar yaşanıyor donuyoruz evde falan market sıkıntısı çok diyorlardı kiracı bulamıyoruz
O dönem Ankara içi 11-14 gibi batıkent de evler kiralar orada 5-6 bindi ama dolu ev var tutan yok. Araştırınca anladım çok uzak falan hatta ego yu bile aradım otobüs saatleri için o dönem 3 kere gidiyormuş en son akşam 19:30.. Şimdi biri dedi işte 10:30 mu ne yapmışlar en son otobüsü.

Günde 3 kere gelen otobüsle uğraşılmaz bence. Orada yaşayan biri dışarı çıkacağı saati kendi müsaitlik durumuna göre değil, otobüsün geliş saatine göre seçmek zorunda kalır. Arabası olmayan birine çekilmeyecek yerler. Hatta arabası olan için bile pek avantajlı sayılmaz, sürekli o kadar yolu git-gel dünyanın benzinini yakacak.

Sadece Street View ile gördüğüme göre pek güvenli bir yere de benzemiyor. Yanık izli daireler, kırık pencereler...

Varsa bir iki foto atsana konuda görsel bulunsun.
Temelli TOKİ'nin 1+1 kısmından birkaç manzara paylaşayım.

Burada çatı malzemesi parçalanmış. Bir diğer binanın ise yan mantolaması dağılmış. Ek olarak çatıdan aşağı gelen oluk borusunda da eksik var, gözümden kaçmadı

Burada bazı camları kırık yerler.

Buralarda bazı yanık izleri var.

Çocuk parkına kanepe atmışlar. Ek olarak bu blokların olduğu kısımdaki çocuk parklarının büyük bölümü kırık ve kullanılamaz durumda. Kaydıraklar parçalanmış, salıncaklar koparılmış gibi sorunlar var. Çevre bakımsız.

Kapağı açık ve tehlikelere karşı açık bir pano var.

Son görüşlerim olarak Temelli TOKİ'nin 1+1 blokları bakımsız durumda diyebilirim. Bunların biraz daha aşağısında olan ve sanırım 3+1 olan bloklar daha bakımlı durumdalar. Tahminimce bu 1+1 kısımda öğrenci ya da bekar bir çoğunluk yaşadığı için çevre böyle bakımsız. Ayrıca kendisi gezmek isteyen olursa diye buranın Google Street View bağlantısını paylaşacağım.

Öyle yerlere yapıyorlar ki şuradan 20-30 atlı eşkiya çıkacak gibi duruyor.

Bir de utanmadan merkez yazıyorlar. Tek bir markete talimsin. Buraya tamirci vs falan da bulman çok zor gelen dünya para ister kem küm çeker durur.

Benim bir sorum olacak basvurum reddedildi ama ben "diğer" kategorisinden basvurdum yasim 28 babama daha once TOKİ'den ev cikmisti sozlesme yapti ama evi şu an yok ve ben tek yasiyorum resmi nufusda da oyle yasim genc kategorisinde oldugu icin mi reddedildi itiraz edeyim mi?

Babana ev çıkmış üstelik TOKİ'den zaten sözleşme yapmış yani evi almış veya taksit ödüyor? Evi olana vermiyorlar işte ailenin üzerine ev olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…