AM5 icin bazilarinda bu sorunlar hiç olmuyor mu?
Yoksa diger kullanicilar normal mi karşiliyor @SunseTTime
Sana şöyle söyleyeyim benim hazır sistemin birebir aynısı arkadaşımda vardı, zaten o memnun diye sorgulamadan alip gecmistim 5 ay once. Sonra geldi test ettim mikro tekleme, goruntu bozulmasi var ve normal boyutta degil. Arkadasi eve cagirdim bana verdigi tepki "bozulma nerede?" oldu. Yani donuslerde olmasi gereken bu tarzi konustu. Sonra baska bir arkadasin evine kasami goturdum, once onun sisteme baktik. Benden rezalet haldeydi, RAM'leri 4800MHz'den 6000 MHz'ye cekip, TV goruntu baglantisini kestik yag gibi akti ekranı. O ana kadar o da "Sorun nerede abi? Diyordu. Demem o ki akiciligi bir kere goren hep ister, hic goremeyen ise fark bile edemez.

AM5 konusuna gelecek olursak benim bastaki 5600MHz CL36 RAM ve RX 9060 XT birlikte stutter ve FPS drop yaratiyordu.

Şu an XPG Caster 6000 MHz CL30 RAM ve RTX 5060 Ti var, bir kere bile stutter/FPS drop yemedim. Bende de framepacing tarzı garip bir sey var iste.

Ben Starwars BF2, DbD ve R6 oynuyorum. RDR2 gibi bir oyunda ayarları kökleyip test yapiyorsaniz illa ki ara sira bozulmalar olur. Zaten optimizasyonu da cok iyi degil o oyunun. PUBG tarafi da farksiz. Sistem gameplay videolarini cok izledim, cogu sistemde frametime dalgalanmasi ve tekleme gozum secebiliyordu. Bilginiz olsun. İnce ayar ile minimize edebilirsiniz. Sistemde donanimsal bir sorun olsa tum oyunlarda az cok kendini hissettirir. R6 falan dene eminim ki sorunsuz calisacak. @Ateş Hekimoğlu

Son düzenleme:
4070 ile RDR takılmıyordu. Sizin kartla belirli yerlerde toplam 3-4 takılma oluyordu. PUBG'de ise çok belirgin takılma vardı.

Diğer oyunlarda sorun yoktu. FH5-4, Cyberpunk vs.
Şu anki sistemde de RDR takılıyor hocam aynı yerlerde ve aynı şekilde. PUBG'de ise azaldı; arada bir oluyor ve takıldığı an anlık şekilde GPU usage 70'e inip hemen 99 oluyor. Ne önerirsiniz? Bu kart da 5070 Ti ama modeli farklı. 9070XT mi geçsem veya 4080? @Dark Raiden

@Ayhan Dönmez Hocam sizin RAM ayarları fayda etmedi. Zaten Dark Raiden hocamın dediği takılmalar aynı şekilde var bu sistemde. Sanırım başka karts geçmem lazım. 4080- 9070XT arasından ne tavsiye edersiniz? Bir de 5070 Ti ve 7800X3D ile sistem kurunca niye bu halt oluyor acaba?

@SunseTTime @Zgoen32

Son düzenleme:
Şu anki sistemde de RDR takılıyor hocam aynı yerlerde ve aynı şekilde. PUBG'de ise azaldı; arada bir oluyor ve takıldığı an anlık şekilde GPU usage 70'e inip hemen 99 oluyor. Ne önerirsiniz? Bu kart da 5070 Ti ama modeli farklı. 9070XT mi geçsem veya 4080? @Dark Raiden

@Ayhan Dönmez Hocam sizin RAM ayarları fayda etmedi. Zaten Dark Raiden hocamın dediği takılmalar aynı şekilde var bu sistemde. Sanırım başka karts geçmem lazım. 4080- 9070XT arasından ne tavsiye edersiniz? Bir de 5070 Ti ve 7800X3D ile sistem kurunca niye bu halt oluyor acaba?

@SunseTTime @Zgoen32

Direkt 5070 Ti'da mı böyle bir sorun var yoksa Gainward modelinde mi?

Direkt 5070 Ti'da mı böyle bir sorun var yoksa Gainward modelinde mi?
Techolay'a giden Galax çift fanlıdaki sorunlar şu an bendeki GamingPro-S kartta da devam ediyor. İade talebi açacağım Pazartesi kapıdan alırlar. Sıfır 9070XT Veya bulabilirsem ikinci el 4080 alasım var. Para olsa bunu iade etmeden 9070XT alıp denerim de işte para yok maalesef.

Techolay'a giden Galax çift fanlıdaki sorunlar şu an bendeki GamingPro-S kartta da devam ediyor. İade talebi açacağım Pazartesi kapıdan alırlar. Sıfır 9070XT Veya bulabilirsem ikinci el 4080 alasım var. Para olsa bunu iade etmeden 9070XT alıp denerim de işte para yok maalesef.

Bazı kartlar bunu yapabiliyor. Özellikle spesifik bazı oyunlarda. Gainward ben de kullandım, 4070 S modeli bazı oyunlarda aralıklı drop sorunu yapıyordu default olmasına rağmen. @Ateş Hekimoğlu Artık silikonla mı alakalı yoksa driver düzeyinde mi bir şey var, ya da oyunlar mı optimize değil çözmek zor açıkçası. Ancak sende yaptıkları gibi parça değişimiyle anlaşılır, bir başka 5070 takılır. Onda da aynı sorun tekrarlarsa netleşmiş olur mesela.

Bazı kartlar bunu yapabiliyor. Özellikle spesifik bazı oyunlarda. Gainward ben de kullandım, 4070 S modeli bazı oyunlarda aralıklı drop sorunu yapıyordu default olmasına rağmen. @Ateş Hekimoğlu Artık silikonla mı alakalı yoksa driver düzeyinde mi bir şey var, ya da oyunlar mı optimize değil çözmek zor açıkçası. Ancak sende yaptıkları gibi parça değişimiyle anlaşılır, bir başka 5070 takılır. Onda da aynı sorun tekrarlarsa netleşmiş olur mesela.
Yeni PSU Pazartesi geliyor, DeepCool'un 750W Gold sertifikalı ve 12VHPWR'den 450W veren bir modeli. 5070 Ti için de iade talebi açtım. Hem bendeki Coil Whine yapan MSI PSU'yu hem de ekran kartını Pazartesi kapıdan alacak kargocu. Sonrasında HB satıcılı 9070XT almayı düşünüyorum, 40 bin lira. Zaten oynadığım oyunlara 4K'da yetiyor 9070XT. Yine sorun çıkarsa iade edip ikinci el 4080 geçerim veya direkt 5070 Ti parası gelince mi ikinci el 4080 alssm bilemiyorum. Ne önerirsiniz. Şu an 9070XT alma yönündeyim, zaten iade hakkı var.

Yeni PSU Pazartesi geliyor, DeepCool'un 750W Gold sertifikalı ve 12VHPWR'den 450W veren bir modeli. 5070 Ti için de iade talebi açtım. Hem bendeki Coil Whine yapan MSI PSU'yu hem de ekran kartını Pazartesi kapıdan alacak kargocu. Sonrasında HB satıcılı 9070XT almayı düşünüyorum, 40 bin lira. Zaten oynadığım oyunlara 4K'da yetiyor 9070XT. Yine sorun çıkarsa iade edip ikinci el 4080 geçerim veya direkt 5070 Ti parası gelince mi ikinci el 4080 alssm bilemiyorum. Ne önerirsiniz. Şu an 9070XT alma yönündeyim, zaten iade hakkı var.

Haklarını kullan derim, senin için de olumlu sonuçlanırsa iyi olur açıkçası. İade/değişim hakkın bulunuyor sonuçta. Verim alamadığın bir sistemi kullanmak çok mantıklı olmaz. Sendeki sorunun sadece 5070 Ti değişerek çözülmesi biraz garip ama. Hem Gainward-Palit hem de Galax 5070 Ti, birinden birinde sorun çıkmaması gerekliydi.

Haklarını kullan derim, senin için de olumlu sonuçlanırsa iyi olur açıkçası. İade/değişim hakkın bulunuyor sonuçta. Verim alamadığın bir sistemi kullanmak çok mantıklı olmaz. Sendeki sorunun sadece 5070 Ti değişerek çözülmesi biraz garip ama. Hem Gainward-Palit hem de Galax 5070 Ti, birinden birinde sorun çıkmaması gerekliydi.
Yapacak bir şey yok, PC dünyası böyle. Hiç akla gelmeyecek sorunlar var.

Ben de çok soğudum PC işinden, ciddi meblalar dönüyor. Eğer sağlam bütçen yoksa hiç girmemek en iyisi aslında. Sorunsuz bir sistem imkansıza yakın. 10 oyun oynuyorsam 5'i dropluyordu bende de. Ben de test sistemine çevirdim, 5 farklı kit-modül değiştim. İnan ki öyle daha zevkli. Oyun moyun oynanmaz bu devirde :D

@Ateş Hekimoğlu Bu sorunu çözebilirsen hepimize ilet, gerçekten ben de merak ediyorum. Kart ile mi alakalı yoksa driver düzeyinde mi bir şey var, oyunla mı alakalı. Ben çözememiştim çünkü. Tek tek parça değişerek denemekten başka hiçbir yol yok.

Windows'un kendisine gelince, zaten debloat falan yapman lazım. @SunseTTime dediği gibi, Windows da leş vaziyette şu anda. Arka planda 150-200 işlem işlemcinin canına okuyor. Bir sürü telemetri, gereksiz servis, hizmet vesaire var.

Bu arada İntel+AMD sistem kullandım, 14700K-7800x3D-9800x3D. Drop mevzuları özellikle 3D işlemcilerde yaşadım, bir müddet sonra düzeliyordu. Ama 10 oyun oynuyorsam en az 5 tanesinde aralıklı drop'lar vardı. RDR bunlardan bir tanesiydi. 4070 S vardı 3 sistemde de. @Ateş Hekimoğlu

Şu anda tamamen pes etmiş vaziyetteyim. Oyun olayını tamamen bıraktım. Overclock ve test bench kurdum, öyle devam ediyorum. Her gün test programı açık. Oyun oynayıp drop yiyeceğine 24 saat test et daha zevkli. En azından orada bir ilerleme kat ediyorsun bench'lerde. Oyuna gelince drop'tan geçilmiyor. Zaten Reddit gibi yerlerde araştırırsan özellikle 3D + NVIDIA kombosunu kullanan kullanıcılarda drop sorunu var spesifik bazı oyunlarda. Ben kendim çözemediğimden pes ettim vaktiyle. Sen sorunu çözebilirsen sorun NVIDIA kartmış, 9070 XT alınca düzeldi diye mesela belirtirsen sevinirim. Bu halen daha merak konusu çünkü. @Ateş Hekimoğlu

Elinde fazladan parça yoksa, sorunun kaynağını anlamak imkansıza yakın yani.

Son düzenleme:
Ben de çok soğudum PC işinden, ciddi meblalar dönüyor. Eğer sağlam bütçen yoksa hiç girmemek en iyisi aslında. Sorunsuz bir sistem imkansıza yakın. 10 oyun oynuyorsam 5'i dropluyordu bende de. Ben de test sistemine çevirdim, 5 farklı kit-modül değiştim. İnan ki öyle daha zevkli. Oyun moyun oynanmaz bu devirde :D

@Ateş Hekimoğlu Bu sorunu çözebilirsen hepimize ilet, gerçekten ben de merak ediyorum. Kart ile mi alakalı yoksa driver düzeyinde mi bir şey var, oyunla mı alakalı. Ben çözememiştim çünkü. Tek tek parça değişerek denemekten başka hiçbir yol yok.

Windows'un kendisine gelince, zaten debloat falan yapman lazım. @SunseTTime dediği gibi, Windows da leş vaziyette şu anda. Arka planda 150-200 işlem işlemcinin canına okuyor. Bir sürü telemetri, gereksiz servis, hizmet vesaire var.
Tamamdır hocam. 9070XT ile test ettiğim gün sonuçları söylerim. Yarın akşama kadar PC'yi bu şekilde kullanmam sorun olur mu? PSU'da coil whine ve başka değişik sesler de var. Yarın akşam zaten GPU ve PSU'yu söküp kutularım.