William Osberg

Üyecik
Hocalarım akım korumalı priz aldım ve odamda topraklama kısmı sorunlu çalışıyor, kabloyu oynatınca topraklama ışığı gidiyor. Mutfak, salon, koridor gibi yerlerin prizleri de ise hiçbir sorun yok. Odamdakinde temassızlık olabilir diye düşündüm. Konu hakkında bilgisi olan tavsiyesi olan var mı? Elektrik işinden çok anlamasam da sök tak yapan birisiyim bir rehber eşliğinde bu sorun için ne gerekiyorsa yapabileceğimi düşünüyorum. Görseldeki benim oda prizim.

IMG_20260514_203401.webp

IMG_20260514_203407.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım akım korumalı priz aldım ve odamda topraklama kısmı sorunlu çalışıyor, kabloyu oynatınca topraklama ışığı gidiyor. Mutfak, salon, koridor gibi yerlerin prizleri de ise hiçbir sorun yok. Odamdakinde temassızlık olabilir diye düşündüm. Konu hakkında bilgisi olan tavsiyesi olan var mı? Elektrik işinden çok anlamasam da sök tak yapan birisiyim bir rehber eşliğinde bu sorun için ne gerekiyorsa yapabileceğimi düşünüyorum. Görseldeki benim oda prizim.

Eki Görüntüle 249497

Eki Görüntüle 249498
Toprak genelde sarı-yeşil renkte olur, çift renk yani. Prizi söküp toprak kablosunun vidasını gevşetip çıkartın, pense yardımıyla soyulmuş bakır kısımdan kesip çok olmayacak sadece yuvaya sığacak kadar şekilde kabloyu soyup tekrar yuvaya oturtun kabloyu, prizi toplamadan deneme yapın. Çözüldüyse toparlayın.

Priz bağlantısında gevşeklik olabilir, priz kontrol edildikten sonra arıza hala devam ediyorsa buat kontrolü de yapılması gerekir.
Elektrik tehlikelidir, insana hayatına mal olabilir. Bu işlemleri yaparken bütün sigortaları kapatınız eğer tecrübeli değilseniz hiç ellemeyin. Bir elektrikçi çağırın.

Kontrol kalemi vardır elbet, sigortaları indirin. Kontrol kalemiyle elektriğin prize giren kısmına bakın eğer kontrol kaleminde ışık yanıyorsa elektrik hala vardır. Sarı yeşil kablo gevşemiştir yuvasına geri sokun. Prizi acip fotoğraf atabilirsiniz.

Bizim oralarda akım koruma zımbırtılarının içindeki ışık topraktan bağımsız çalışır. Keza anahtarın üzerindeki ışık ile beraber hatta paralellerdir, insanlar sevinsin diye konulur.

Evdeki şalterlerin hepsini indiriyorsunuz. Fotoğraf çekerken açtığınız ışığı kullanarak açıp tekrar bağlıyorsunuz. YouTube'da tonla video bulursunuz.

Toprak genelde sarı-yeşil renkte olur, çift renk yani. Prizi söküp toprak kablosunun vidasını gevşetip çıkartın, pense yardımıyla soyulmuş bakır kısımdan kesip çok olmayacak sadece yuvaya sığacak kadar şekilde kabloyu soyup tekrar yuvaya oturtun kabloyu, prizi toplamadan deneme yapın. Çözüldüyse toparlayın.

:thumbsup:

Hocam elektrik çok tehlikeli bir şey. Mazallah prosfesyonel birisi değilseniz ellemeyin bence. Elektrikçi çağırıp baktırtmanız daha iyi.

Evet eğer profesyonel çağırmayacaksa diğer odadan kaliteli üçlü priz uzatmak daha mantıklı.

Bulunduğum memlekette adam gibi usta olsaydı bugün bu konuyu açmazdım elektrik şakaya gelmez ben de biliyorum. Video tavsiyesi olan var mı şurada detaylı anlatım var dediğiniz.