Fuzi

Çalışkan
Trendyol'dan Razer marka bir webcam aldım. Ürünün garantisi devam etmekte iken ürünüm arızalandı ve Trendyol desteğe yazdım; ilk başta yardımcı olmadılar. Daha sonra Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptım. Tüketici Hakem Heyeti kararı benim tarafımdan haklı buldu ve Trendyol'a tekrardan yazıp raporu ilettim. Ürün değişimi istediğimi belirttim ve ücret iadesi istemediğimi hem telefonda hem de canlı destek üzerinden yazarak belirttim. Ürünün ne muadili ile değişimini yaptılar ne de ürünü tamir ettiler. Eski fiyat üzerinden iade yapmak istediler ısrarla. Ben de Trendyol yardımcı olmayınca kendim Provideo garanti servisine yazdım ve arızalı ürünü kendilerine teslim etmemi istediler. Ürünü Provideo garanti servisine kargoladıktan sonra 2-3 hafta içerisinde bana iade/değişim raporu verdiler; ürünün onlarda kalacağını ve bana istersem ücret iadesi veya ürün değişimi talep edebileceğimi söylediler. Sonrasında bu raporu Trendyol'a ilettim fakat "raporda imza yok ve ne istediğiniz belirtilmemiş" diye reddettiler. Tekrardan kaşe imza bulunan yeni bir rapor alıp ürünün sıfırı ile değişimini istediğimi talep ettim. Fakat Trendyol yine ısrarla direterek "ürün elimizde yok, değişim yapmıyoruz" dedi. Tekrardan hakem heyetine başvurdum ve bugün sonuçlanmış fakat tekrar ısrarla ücret iadesi yapmak istiyorlar gönderdikleri mailde. Bu konuda ne yapabilirim? Bu kararı reddettiğimi belirtmeme rağmen zorla kendi kendilerine iade işlemleri başlatıyorlar. Şu an hem elimde kameram yok garanti servisi aldığı için hem de Trendyol'un teklif ettiği iade, kameranın fiyatının üçte birine bile denk gelmiyor. Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim, yardımcı olursanız sevinirim.

eskikarar.webp

yenikarar.webp

Son sözü tüketici hakem heyeti söylemiş onlarda onu paşa paşa uygulayacak. Zaten enflasyondan dolayı bilerek ücret iadesi istiyorlar ne yaz biliyor musun? Eğer Tüketici hakem heyeti kararı uygulanmazsa CİMER'e yazacağını söyle, muhtemelen üç buçuk atarlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son sözü Tüketici Hakem Heyeti söylemiş onlarda onu paşa paşa uygulayacak. Zaten enflasyondan dolayı bilerek ücret iadesi istiyorlar ne yaz biliyor musun? Eğer Tüketici Hakem Heyeti kararı uygulanmazsa CİMER'e yazacağını söyle muhtemelen üç buçuk atarlar.

CİMER'in konuyla alakası yok. İlk seferde başvurunuz yeterliymiş keşke ikinciye başvurup vakit kaybetmeseydiniz. İcra takibiyle ancak işlem yapılabilir. İcra takibi sonucunda eğer ürün ellerinde yoksa sizin ürününüz bilirkişice şu anki fiyatı belirlenir ve o size ödenir.

Bu iade değişim konusunda ülkede adalet olsa zaten kanun neyse herkes onu uygulamak zorunda olur. Kendi kafalarına göre 14 gün içinde kutuyu açmazsan iade diyemezler. Artık yeni moda oldu kanunda şartsız iade var diyor. Siteler kutuyu açarsan iade yok diyor.

Trendyol'dan Razer marka bir webcam aldım. Ürünün garantisi devam etmekte iken ürünüm arızalandı ve Trendyol desteğe yazdım; ilk başta yardımcı olmadılar. Daha sonra Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptım. Tüketici Hakem Heyeti kararı benim tarafımdan haklı buldu ve Trendyol'a tekrardan yazıp raporu ilettim. Ürün değişimi istediğimi belirttim ve ücret iadesi istemediğimi hem telefonda hem de canlı destek üzerinden yazarak belirttim. Ürünün ne muadili ile değişimini yaptılar ne de ürünü tamir ettiler. Eski fiyat üzerinden iade yapmak istediler ısrarla. Ben de Trendyol yardımcı olmayınca kendim provideo garanti servisine yazdım ve arızalı ürünü kendilerine teslim etmemi istediler. Ürünü provideo garanti servisine kargoladıktan sonra 2-3 hafta içerisinde bana iade/değişim raporu verdiler; ürünün onlarda kalacağını ve bana istersem ücret iadesi veya ürün değişimi talep edebileceğimi söylediler. Sonrasında bu raporu Trendyol'a ilettim fakat "raporda imza yok ve ne istediğiniz belirtilmemiş" diye reddettiler. Tekrardan kaşe imza bulunan yeni bir rapor alıp ürünün sıfırı ile değişimini istediğimi talep ettim. Fakat Trendyol yine ısrarla direterek "ürün elimizde yok, değişim yapmıyoruz" dedi. Tekrardan hakem heyetine başvurdum ve bugün sonuçlanmış fakat tekrar ısrarla ücret iadesi yapmak istiyorlar gönderdikleri mailde. Bu konuda ne yapabilirim? Bu kararı reddettiğimi belirtmeme rağmen zorla kendi kendilerine iade işlemleri başlatıyorlar. Şu an hem elimde kameram yok garanti servisi aldığı için hem de Trendyol'un teklif ettiği iade, kameranın fiyatının üçte birine bile denk gelmiyor. Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim, yardımcı olursanız sevinirim.

Eki Görüntüle 236287

Eki Görüntüle 236289

THH kararı mahkeme kararıdır, Trendyol uygulamak zorunda. Yapacağın şey icra müdürlüğüne git Tüketici Hakem Heyeti kararının ilamlı icrasını başlatmak istiyorum de.
İcra emri gider, ya ürünü değiştirirler ya da haciz ve masraf öderler.
Stok yok veya sadece iade deme hakları yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son sözü Tüketici Hakem Heyeti söylemiş onlarda onu paşa paşa uygulayacak. Zaten enflasyondan dolayı bilerek ücret iadesi istiyorlar ne yaz biliyor musun? Eğer Tüketici Hakem Heyeti kararı uygulanmazsa CİMER'e yazacağını söyle, muhtemelen üç buçuk atarlar.

CİMER'e yazcağımı söyledim umurlarında olmuyor yazın yapın diye geçiştiriyorlar. CİMER'ede başvurmuştum zaten onlarda bir işlem yapmadılar.

THH kararı mahkeme kararıdır, Trendyol uygulamak zorunda. Yapacağın şey icra müdürlüğüne git Tüketici Hakem Heyeti kararının ilamlı icrasını başlatmak istiyorum de.
İcra emri gider, ya ürünü değiştirirler ya da haciz ve masraf öderler.
Stok yok veya sadece iade deme hakları yok.

İcra başvuru kağıdı verdiler kağıdı doldurmak için 2 bin TL istediler daha başvuru ücretini bilmiyorum ne kadar çıkcağını ve bu tutarı iade etmediklerini söylediler ondan icraya başvuramadım.

Son düzenleme:
CİMER'e yazcağımı söyledim umurlarında olmuyor yazın yapın diye geçiştiriyorlar. CİMER'ede başvurmuştum zaten onlarda bir işlem yapmadılar.

İcra başvuru kağıdı verdiler kağıdı doldurmak için 2 bin TL istediler daha başvuru ücretini bilmiyorum ne kadar çıkcağını ve bu tutarı iade etmediklerini söylediler ondan icraya başvuramadım.

THH kararını icraya vermek için avukat şart değil, sadece küçük bir icra harcı ödersin. Trendyol iade yapmakta ısrar etse de seni engelleyemez. Kendin icra dairesine başvurarak ürün değişimi için takibi başlatabilirsin. Sana basit bir dilekçe taslağı gibi belge lazım.
Bu dediğine göre.