THH kararını icraya vermek için avukat şart değil, sadece küçük bir icra harcı ödersin. Trendyol iade yapmakta ısrar etse de seni engelleyemez. Kendin icra dairesine başvurarak ürün değişimi için takibi başlatabilirsin. Sana basit bir dilekçe taslağı gibi belge lazım.
Bu dediğine göre.

İcra için müdürlüğe gittiğimde takip talebi formu verdiler fakat formu nasıl doldurcağımı bilmiyordum sorduğumda bir ofise yönlendirdiler. Dediğim gibi ücret isteyince vazgeçtim örnek olarak internete baktım fakat nasıl dolduracağımı bulamadım.

İcra için müdürlüğe gittiğimde takip talebi formu verdiler fakat formu nasıl doldurcağımı bilmiyordum sorduğumda bir ofise yönlendirdiler. Dediğim gibi ücret isteyince vazgeçtim örnek olarak internete baktım fakat nasıl dolduracağımı bulamadım.

Takip türü ilamlı icra takibi.
Alacaklı senin adın, T.C. Adres.
Borçlu Trendyol.
Alacak konusu “tüketici hakem heyeti kararı gereği ürünün yenisi ile değişimi.
Alacak miktarı para yazma, ayni eda (ürün değişimi) yaz.
Ekler THH kararı + servis raporu.

İmzala, icra müdürlüğüne ver.
2.000 TL isteyen yer zorunlu değil; sadece birkaç yüz TL resmi harç ödersin.

Takip türü ilamlı icra takibi.
Alacaklı senin adın, T.C. Adres.
Borçlu Trendyol.
Alacak konusu “tüketici hakem heyeti kararı gereği ürünün yenisi ile değişimi.
Alacak miktarı para yazma, ayni eda (ürün değişimi) yaz.
Ekler THH kararı + servis raporu.

İmzala, icra müdürlüğüne ver.
2.000 TL isteyen yer zorunlu değil; sadece birkaç yüz TL resmi harç ödersin.

Hocam söyle örnek fotoğraf atayım bana verilen kağıt bu bazı kısımları dediğiniz gibi zaten doldurmuştum fakat 5'ten 9'a kadar kısım boş ne yazcağımı bilemedim. Hepsini doldurmak şart mı onuda bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• takip.webp
    takip.webp
    812,5 KB · Görüntüleme: 24
Hocam söyle örnek fotoğraf atayım bana verilen kağıt bu bazı kısımları dediğiniz gibi zaten doldurmuştum fakat 5'ten 9'a kadar kısım boş ne yazcağımı bilemedim. Hepsini doldurmak şart mı onu da bilmiyorum.

Hepsini doldurmak zorunda değilsin aslında.
5 boş.
6 “tüketici hakem heyeti … tarih … sayılı kararına dayanılarak ilamlı icra takibi”
7 boş.
8 boş.
9 ilamlı icra takibi.
Sadece 6 ve 9 doldurman yeterli. İmzala ver.

Hepsini doldurmak zorunda değilsin aslında.
5 boş.
6 “tüketici hakem heyeti … tarih … sayılı kararına dayanılarak ilamlı icra takibi”
7 boş.
8 boş.
9 ilamlı icra takibi.
Sadece 6 ve 9 doldurman yeterli. İmzala ver.

Hocam 3 5 7 8 dediğiniz gibi boş bıraktım diğerlerini doldurdum THH kararı ve servis raporunu nereye yazmam gerekiyor yardım için teşekkür ederim.

Hocam 3 5 7 8 dediğiniz gibi boş bıraktım diğerlerini doldurdum THH kararı ve servis raporunu nereye yazmam gerekiyor yardım için teşekkür ederim.

THH kararı ve servis raporu form içine yazılmaz ek belge olur.
6. maddeye şunu ekle.
Tüketici Hakem Heyeti kararı (ek-1), servis raporu (ek-2)”sonra

Sonra ek-1 THH kararı.
Ek-2 servis raporu.
Belgeleri arkaya ekleyip teslim et.

THH kararı ve servis raporu form içine yazılmaz ek belge olur.
6. maddeye şunu ekle.
Tüketici Hakem Heyeti kararı (ek-1), servis raporu (ek-2)”sonra

Sonra ek-1 THH kararı.
Ek-2 servis raporu.
Belgeleri arkaya ekleyip teslim et.

Tamamdır hocam dediğiniz gibi yaptım. Tekrardan teşekkürler yarın başlatabilirsem başlatacağım.

Hocam şu an 14. veya 15. gün olacak bu süreç içerisinde iletişime geçmeleri gerekiyormuş geçmezse haciz başlatabilirmişim icra takibini kontrol ettiğimde alacaklı borçlu kısmında sadece vekilleri gözüküyor hiçbir işlem gözükmüyor haciz için ne gerekli acaba bir bilginiz var mıdır?