SoldierBoyBabam

Üstün
Makaleler
1
Yer
Afyonkarahisar
Bahsettiğim kişi @III. Osman alınma, espirilerin çok komik forumun çoğu ben de dahil bu arkadaşa gülüyoruz. Ama biz trollere taviz verdikçe çoğalıyorlar, hiçbir ceza almadan saçma konular açarak milletin vaktini çalıyorlar. Technopat'ta ekmekarasıram vardı. Adam büyük bir uyarı da almıyordu. Sonra Dead girl diye biri türedi. Açtığı konular komik de değildi hatta iğrençti.

Evet haklısın şimdi gülüyoruz ama gerekli ceza verilmediği zaman bunlar çoğalacaklar ve artık komik olmayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 31 Eksi
Mizah yerinde güzel. Mizah konusunda mizah yapsınlar da bir öneri konusu vb. oluyor, adama yardım etmeye çalışıyoruz gelip abuk sabuk mesajlar atarak konunun içine edip gidiyorlar. Troll yapanları direkt forumdan banlamak lazım. Ayrıca ''toksik'' insanları da banlamak lazım.

Bahsettiğim kişi @III. Osman alınma, espirilerin çok komik forumun çoğu ben de dahil bu arkadaşa gülüyoruz. Ama biz trollere taviz verdikçe çoğalıyorlar, hiçbir ceza almadan saçma konular açarak milletin vaktini çalıyorlar. Technopat'ta ekmekarasıram vardı. Adam büyük bir uyarıda almıyordu. Sonra Dead girl diye biri türedi. Açtığı konular komik de değildi hatta iğrençti.
Dürüst olayım mı? Komik falan değil hatta forumun yarısı sinir oluyor malum arkadaşa. Gereksizler listemin başında geliyor kendisi. Yazdığı hiçbir mesajda mantık aramıyorum. En güzeli bu ve benzer arkadaşları kalıcı uzaklaştırmak.

Normalde insanlar hakkında böyle direkt yargı asla bildirmem, ama bu arkadaş ve benzer bir iki kişi daha bu forumun seviyesini aşırı şekilde düşürüyor. Hatta bunun gibi tipler yüzünden bu platformu kullanmayı da bıraktım, öbür tarafa geçiyorum birkaç gündür. En azından daha fazla konu açılıyor kafama göre birkaç şey bulabiliyorum.

Benden forum yönetimine bir tavsiye. Böyle kişileri uzaklaştırmazsanız benim gibi çok kişi daha kaybedersiniz. Muhtemelen bu da son mesajım olur. İşim gücüm yok çoluk çocukla uğraşamayacağım. Kendinize iyi bakın.

Bahsettiğin kişi o kadar da büyük değil, çoğu konuda da mesaj attığını görmüyorum. Kendisini tanımıyorum ama bu forumda daha büyük vakalar varken bu arkadaşı etkilemen yazık olmuş kişiye.

Bahsi geçen arkadaşımızın mesajlarında büyük oranda düzelme görmüştüm aslında, belki aldığı uyarılardan dolayı veya sıkıldığından. Katılıyorum, etiketlenmesi pek gerekli değilmiş. Gerçekten çok daha gereksiz mesajlar yazan başka üyeler var.

• Beğendim
İfadeler: 99
Sebep veremem ama şu an için böyle bir şeye girişeceklerini düşünmüyorum.
Vallahi ne zaman yaparlar bilemem ama net olarak ''toksik'' diyebileceğim, göze çarpan kişiler var. Her konuya gelip olumsuz bir şey yazıp ortamın huzurunu kaçırıp gidiyorlar. Bir de şu ifade zımbırtısını kasti olarak sinir etme amaçlı kullananlar var. Mesela bir örnek vereyim:

Böyle bir konu açtım ve ''MoFern'' isimli şahıs gelip ''beğenmedim'' basıyor. Yahu sorun yaşıyorum ve konu açıyorum, açtığım konuyu da beğendireceğiz herhalde bu tiplere...

Arkadaşlar daha forumda dahi konuşma özgürlüğüne bu kadar karşı çıkıyorsanız günlük hayatta acaba düşünceleriniz nasıl. Eğer gerçekten büyük bir rahatsızlık hissediyorsanız bence konuyu kişileri engelleme/gözardı etme özelliği önerisi olarak açmak daha mantıklı. Bu kişiler size zarar vermiyor sadece siz bu kişileri sevmiyorsunuz. Eğer kişi konu ile alakasız mesaj atıyorsa, kişiyi "Gereksiz, konuyla alakasız mesaj" başlığından raporlayabilirsiniz. Ya da yanlış bilgi verilmesi durumunda "diğer" başlığından cevabı raporlayabilirsiniz. Aynı şekilde uygun olmayan bir mesajı da "Uygunsuz içerik" başlığından raporlayabilirsiniz.

Burası bir dijital mecra. Rahatsız oluyorsanız sadece kişiyi gözardı edin. Kimse zorla mesajları gözünüze sokmuyor. Biraz daha özgür düşünceye açık olun.

Bahsi geçen arkadaşımızın mesajlarında büyük oranda düzelme görmüştüm aslında, belki aldığı uyarılardan dolayı veya sıkıldığından. Katılıyorum, etiketlenmesi pek gerekli değilmiş. Gerçekten çok daha gereksiz mesajlar yazan başka üyeler var.

Bu çocuğu sayarsak 3 kişi var ve 3 kişi sayesinde foruma pek giresim gelmiyor, Technopat'a da giresim gelmiyor. Dımdızlak kaldık sokakta.

Konuşma özgürlüğüne bu kadar karşı çıkıyorsanız günlük hayatta acaba düşünceleriniz nasıl

Konuşma özgürlüğü ile gevşekliği karıştırmamak lazım.

kişileri engelleme/gözardı etme özelliği önerisi olarak açmak daha mantıklı

Çok da işe yaramıyor. Konuda biri o kişinin mesajını alıntılayınca yine gözüküyor senin ekranında.

Bu kişiler size zarar vermiyor sadece siz bu kişileri sevmiyorsunuz

Evet.

Eğer kişi konu ile alakasız mesaj atıyorsa, kişiyi "Gereksiz, konuyla alakasız mesaj" başlığından raporlayabilirsiniz

Sürekli bununla mı uğraşacağız? Hadi onu geçtim bir konu 40 dakikada onaylanırken anında mesaj silinmesini falan bekleyemeyiz. 1 saat sonra silinecekse pek anlamı yok.

Kimse zorla mesajları gözünüze sokmuyor. Biraz daha özgür düşünceye açık olun.

Sokuyor, özgür düşünce gevşeklikse açık olmayacaz.

Son düzenleyen: Moderatör: