SoldierBoyBabam

Üstün
Makaleler
1
Yer
Afyonkarahisar
Bahsettiğim kişi @III. Osman alınma, espirilerin çok komik forumun çoğu ben de dahil bu arkadaşa gülüyoruz. Ama biz trollere taviz verdikçe çoğalıyorlar, hiçbir ceza almadan saçma konular açarak milletin vaktini çalıyorlar. Technopat'ta ekmekarasıram vardı. Adam büyük bir uyarı da almıyordu. Sonra Dead girl diye biri türedi. Açtığı konular komik de değildi hatta iğrençti.

Evet haklısın şimdi gülüyoruz ama gerekli ceza verilmediği zaman bunlar çoğalacaklar ve artık komik olmayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 31 Eksi
Tamam siz rahatsız oluyorsunuz diye bugün bu arkadaşı uzaklaştıralım başka gün başka bir şey hoşunuza gitmezse paşa gönlünüz öyle istedi diye başkasını da mı uzaklaştıracağız? Acilen insan içine çıkıp topluluk içinde yaşamaya alışmalısınız.

Son söz @Recep Baltaş'ın ve yönetici kadrosunun olacak ama ben forumun amacına ya da bir kişiye zarar vermediği sürece engellenmemesi taraftarıyım.

Vallahi ne zaman yaparlar bilemem ama net olarak ''toksik'' diyebileceğim, göze çarpan kişiler var. Her konuya gelip olumsuz bir şey yazıp ortamın huzurunu kaçırıp gidiyorlar. Bir de şu ifade zımbırtısını kasti olarak sinir etme amaçlı kullananlar var. Mesela bir örnek vereyim:

Böyle bir konu açtım ve ''MoFern'' isimli şahıs gelip ''beğenmedim'' basıyor. Yahu sorun yaşıyorum ve konu açıyorum, açtığım konuyu da beğendireceğiz herhalde bu tiplere...
Böyle sorunlarla daha önce de karşılaştınız sanki hocam, hiç ceza alan biri oldu mu?

Tamam siz rahatsız oluyorsunuz diye bugün bu arkadaşı uzaklaştıralım başka gün başka bir şey hoşunuza gitmezse paşa gönlünüz öyle istedi diye başkasını da mı uzaklaştıracağız? Acilen insan içine çıkıp topluluk içinde yaşamaya alışmalısınız.

Son söz @Recep Baltaş'ın ve yönetici kadrosunun olacak ama ben forumun amacına ya da bir kişiye zarar vermediği sürece engellenmemesi taraftarıyım.
Arkadaşa karşı art niyet yok. Ben sadece örnek verdim. Bazı ciddi konulara saçma sapan şeyler yazan arkadaşlar var ve bunlar hem moral bozuyorlar hem vakit çalıyorlar.
Mizah kategorisinde yapsa ehvallah güleriz. Ama diğer türlü bir yaptırım gelmeli.

3. Osman komik mi? "Şaklabanlık" dışında bir şey yapmıyor gereksiz biri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hatta bunun gibi tipler yüzünden bu platformu kullanmayı da bıraktım, öbür tarafa geçiyorum birkaç gündür. En azından daha fazla konu açılıyor kafama göre birkaç şey bulabiliyorum.

Üzüldüm durumuna. :( Haksız olduğunu da söyleyemez kimse.

Trol, gerçekten de istisnai yaptırım uygulanması gereken bir durum. Malum üyelerin bıraktığı bir toksik mesaj bile kalitenin ani düşüşüne sebep oluyor. Mesajlarının sıklığına bakarsak da pek de dilendiği derecede bir yaptırım uygulanmadığını düşünebiliriz.

Neyse, kişiden bağımsız yorumumu belirteyim: Ciddi bir konudaki tek bir trol mesaja dahi güzelinden en az 1-2 haftalık hatta 1 aylık ceza verilebilir, o da trol üye belki kendini toparlar diye. Hafife alınacak bir durum değil, caydırıcı olmalı ceza.

Cezanın uygulanmaması sonucunda ne yaşanabileceğini, yukarıda mesajını alıntıladığım değerli ve Sosyal'e katkısı çok olmuş arkadaşımızın yorumlarından anlayabilirsiniz. Şahsen oldukça üzüldüm; Sosyal'de geçirdiğim vakitte, alışmamda kendisinin etkisi büyüktür.

Bakınız, bir diğer örnek daha:

Bu çocuğu sayarsak 3 kişi var ve 3 kişi sayesinde foruma pek giresim gelmiyor, Technopat'a da giresim gelmiyor. Dımdızlak kaldık sokakta.

Sosyal gibi kalitenin üst düzeyde tutulmaya çalıştığı bir platformda bu tür trolleri görmek, çok severek oynanan bir online oyunda tüm oyun zevkini yerle bir eden bir hileci görmeye benziyor.

Bahsettiğin kişi o kadar da büyük değil çoğu konuda da mesaj attığını görmüyorum. Kendisini tanımıyorum ama bu forumda daha büyük vakalar varken bu arkadaşı etkilemen yazık olmuş kişiye.
Bunu diyen elemanın açtığı konu sevdiğim kızın benden hoşlandığından nasıl emin olabilirim olmasa ciddiye alınabilecek yorum.