Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

20571

Becerikli
Şok markete Tosla kartıma bakiye yüklemek için gittim ve kasiyer bana Tosla, ininal gibi ön ödemeli kartların satışı ve kullanımının yasaklandığını söyledi. Bu doğru mu? Doğru değilse ATM'den para yatırabilir miyim?

Ayrıca Tosla uygulamasına girebiliyorum.

Bunun mümkünatı yok. Banka kartı da teoride ön ödemeli bir kart örneğin. Bu marketlerdeki kasiyerler zaten böyle şeylerden çok uzaklar. Çoğu bunu bilmiyor. Faturasız hat için TL yüklemek istesen 5 dakika bekliyorsun ki yapabilsin.

Bunun mümkünatı yok. Banka kartı da teoride ön ödemeli bir kart örneğin. Bu marketlerdeki kasiyerler zaten böyle şeylerden çok uzaklar. Çoğu bunu bilmiyor. Faturasız hat için TL yüklemek istesen 5 dakika bekliyorsun ki yapabilsin.

Hocam bir sorum olacak; ATM'den para yatırırken Tosla Kartı'mın onaylı olmaması sorun olur? mu bir de şifre ister mi? Şok'ta gitti artık ATM denilen şeye kaldık.

Bir şey soracağım doğrulama istiyor uygulamadan doğrulama yapmadan ATM'den para yatırıp harcayabilir miyim?

Doğru bilgi değil. Bu mesajı kasiyere gösterip gözüne sok 😀 nereden uyduruyor bunları?

@21931 hocam en son sorumada cevap verebilirsiniz sevinirim.

Nispeten yanlış bilgi çünkü kaynağı yok.

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/con.../odeme+hizmetleri/elektronik+para+kuruluslari adresinden hangi servislerin yasaklı hangilerinin de kullanılabilir olduğunu görebilirsiniz.

En son soruma da cevap verir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey sorcam Doğrulama istiyor uygulamadan doğrulama yapmadan ATM'den para yatırıp harcayabilirmiyim?
Daha önce Tosla kullanmadım neyin doğrulamasını istiyor? Akbank ATM'lerinde zaten Tosla işlemleri olması lazım. Uygulamaya girdiğinde para yükle bölümünden yüksek ihtimal sana bir kod, QR filan bir şey verip kolayca hesabına aktarmanı sağlar.