?

• Memnunum

• Memnun değilim

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
GRB6qPNXoAA_IWu.webp

Son düzenleme:
Türk olmak mı mesele, Türkiye'de yaşamak mı?
Ben kendi adıma Türk olmaktan gurur duyuyorum. Yüzyıllar boyu bir sürü uygarlığa hükmetmiş, köklü tarihi olan bir milletiz. Bir ABD vatandaşının, Kanada vatandaşının ya da Avustralya vatandaşının böyle bir tarihi geçmişi maalesef yok. Sömürgeleri olan bazı ülkeler geçmişlerini, kökeni olan Kızılderilileri ve Aborjinleri yok etmiş. Devlet olarak var oldukları zamandan bugüne bir kültür oluşturmaya çalışıyorlar ancak nafile. Kültür 200 yılda tamamen kazanılacak bir şey değil, hele hele ülkenin yerli sayısının düşük olduğu bu 3 eski sömürge ülkesinde. Bu bakımdan milletinin tarihini bilmek, geçmişini bilebilmek güzel ve memnun olduğum bir şey. Keşke günümüz dünyasında her ülkenin politik konumuyla yer aldığı bir dönemde olmasak, dünyada tüm etnik kökenler eşit ve bir sayılsa. Bir Afrikalı ile bir İnuit'in, ya da bir Türk ile bir Japon'un eşit olması gibi.

Eşitsizlik, adaletsizlik, sömürü, baskı, uluslararası dayanışma... Tüm bunları bir kenara bıraktığımda, köklerimin ve kimliğimin bağlı olduğu Türkiye'ye karşı ne memnunum ne de memnun değilim. Beni bu topraklara bağlayan tek duygu, işçi sınıfıyla omuz omuza verdiğim mücadeleler ve daha iyi bir gelecek için beslediğim umutlar.