Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
Silverback Gorilla
Üstün
Anket herkese görünür olduğu için oy ya da başka bir şey yapmayacağım.

Katılıyorum.Anket herkese görünür olduğu için oy ya da başka bir şey yapmayacağım.
![]()
AUUUUUUUUUUUUUU
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Türk olarak doğmasaydım, aynı bilince, zevklere sahip olmazdım şu anki halimle, memnun değilim ama bu konuda var o yüzden nötr.
Niye memnun değilim diyince dövecekler mi seni?Anket herkese görünür olduğu için oy ya da başka bir şey yapmayacağım.
![]()
Son düzenleme:
Türk olmak mı mesele, Türkiye'de yaşamak mı?
Ben kendi adıma Türk olmaktan gurur duyuyorum. Yüzyıllar boyu bir sürü uygarlığa hükmetmiş, köklü tarihi olan bir milletiz. Bir ABD vatandaşının, Kanada vatandaşının ya da Avustralya vatandaşının böyle bir tarihi geçmişi maalesef yok. Sömürgeleri olan bazı ülkeler geçmişlerini, kökeni olan Kızılderilileri ve Aborjinleri yok etmiş. Devlet olarak var oldukları zamandan bugüne bir kültür oluşturmaya çalışıyorlar ancak nafile. Kültür 200 yılda tamamen kazanılacak bir şey değil, hele hele ülkenin yerli sayısının düşük olduğu bu 3 eski sömürge ülkesinde. Bu bakımdan milletinin tarihini bilmek, geçmişini bilebilmek güzel ve memnun olduğum bir şey. Keşke günümüz dünyasında her ülkenin politik konumuyla yer aldığı bir dönemde olmasak, dünyada tüm etnik kökenler eşit ve bir sayılsa. Bir Afrikalı ile bir İnuit'in, ya da bir Türk ile bir Japon'un eşit olması gibi.
Ben kendi adıma Türk olmaktan gurur duyuyorum. Yüzyıllar boyu bir sürü uygarlığa hükmetmiş, köklü tarihi olan bir milletiz. Bir ABD vatandaşının, Kanada vatandaşının ya da Avustralya vatandaşının böyle bir tarihi geçmişi maalesef yok. Sömürgeleri olan bazı ülkeler geçmişlerini, kökeni olan Kızılderilileri ve Aborjinleri yok etmiş. Devlet olarak var oldukları zamandan bugüne bir kültür oluşturmaya çalışıyorlar ancak nafile. Kültür 200 yılda tamamen kazanılacak bir şey değil, hele hele ülkenin yerli sayısının düşük olduğu bu 3 eski sömürge ülkesinde. Bu bakımdan milletinin tarihini bilmek, geçmişini bilebilmek güzel ve memnun olduğum bir şey. Keşke günümüz dünyasında her ülkenin politik konumuyla yer aldığı bir dönemde olmasak, dünyada tüm etnik kökenler eşit ve bir sayılsa. Bir Afrikalı ile bir İnuit'in, ya da bir Türk ile bir Japon'un eşit olması gibi.
Silverback Gorilla
Üstün
Türk olarak doğmasaydım, aynı bilince, zevklere sahip olmazdık şu anki halimle memnun değilim ama bu konuda var o yüzden nötr.
Niye memnun değilim deyince dövecekler ki seni.
@4284 belirtmiş, linç edecekler. Uğraş dur sonra.
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Memnun değilim beni linçlesinler, milliyetçilik karın doyurmuyor.
Eşitsizlik, adaletsizlik, sömürü, baskı, uluslararası dayanışma... Tüm bunları bir kenara bıraktığımda, köklerimin ve kimliğimin bağlı olduğu Türkiye'ye karşı ne memnunum ne de memnun değilim. Beni bu topraklara bağlayan tek duygu, işçi sınıfıyla omuz omuza verdiğim mücadeleler ve daha iyi bir gelecek için beslediğim umutlar.
Yeni konular
-
-
Ryzen 7 7800X3D işlemcinin sıcaklık değerleri normal mi?
- onur erol duman
-
-
-
-
-
-
-