outcastagne

Uzman
Merhaba. Türk Telekom 1000 Mbps altyapıda farklı platformlarda hız sorunum mevcuttur.
Örneğin DaVinci Resolve, Valorant indirirken tam hızıma yaklaşıyorum. Fakat Steam için aynısını söylemek mümkün değil. Sizce sorunun kaynağı ne olabilir? Çözümü için desteklerinizi rica ediyorum.

Ekran görüntüsü 2025-10-29 161953.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-29 163041.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-29 163602.webp

İndirme yaptığınız sunucuya ait internet bağlantısının bant genişliğine göre değişkenlik gösteren bir mevzu. Steam'de hiçbir zaman tam kapasite alamazsın.

Düşün, bütün dünyada sen gibi on binlerce kişi tam kapasiteyle indirme yapıyor. Sence bu bant genişliğini Steam kaldırabilir mi? :)

İndirme yaptığınız sunucuya ait internet bağlantısının bant genişliğine göre değişkenlik gösteren bir mevzu. Steam'de hiçbir zaman tam kapasite alamazsın.

Düşün, bütün dünyada sen gibi on binlerce kişi tam kapasiteyle indirme yapıyor. Sence bu bant genişliğini Steam kaldırabilir mi? :)
Deneme amaçlı Epic Games ve EA'den indirme denedim. Oradaki sonuçların yoğunluk kaynaklı olduğunu varsayabilirim. Yine de Steam'e göre açık ara farklı hızlar var. Steam'in sunucuları bu kadar mı yoğun veya problem benden mi kaynaklı anlamadım.

Ekran görüntüsü 2025-10-29 170459.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-29 170941.webp

Deneme amaçlı Epic Games ve EA'den indirme denedim. Oradaki sonuçların yoğunluk kaynaklı olduğunu varsayabilirim. Yine de Steam'e göre açık ara farklı hızlar var. Steam'in sunucuları bu kadar mı yoğun veya problem benden mi kaynaklı anlamadım.

Eki Görüntüle 197055
Eki Görüntüle 197056
Ortada bir sorun yok aslında. Tamamen olası bir durum. Steam'de sürekli tam kapasite alabilen hiç kimseyi görmedim. Ben de alamıyorum.

EA'nin anlık yükü çok fazla değil o yüzden kısıtlama yok. Steam'de anlık 30 milyon kullanıcı var ve %30-40'ı bir şekilde indirme yapıyor kısıtlama olacak tabii ki. Bende 1000 Mbps kullanıyorum mesela 100-120 arası alıyorum normal şekilde de karşılıyorum. Eğer Steam kısıtlama koymazsa birkaç bin kişi sonrasında o sunucularda aksama olur ve İnterneti yavaş insanların daha da yavaş indirmesine yol açar.