NATO düşman olarak tanımadığı ülkenin dibine asker yığmaya çalışıp düşman gördüğü ülkeleri kışkırtıyor. Aynısını düşman gördüğü ülkeler yapsa uluslararası hukuktan bahsederler. Bunu geçmişte de gördük günümüzde de görüyoruz. Madem bu agresif genişlemeyi haklı görüyorsunuz o zaman düşman görülen ülkelerin silahlanma çabalarını da haklı göreceksiniz.

Birinin ensesine silah dayayınca ne yapmasını bekliyorsunuz?
NATO bir savunma grubudur, üyesi ülkeleri savunmak zaten NATO'nun ana misyonu. Birkaç milyon nüfusu olan Baltık ülkelerinin Rusya'ya karşı kendilerini savunmalarını beklemiyordunuz herhalde?

Asıl "enseye silah dayayan" Rusya'dır. NATO, Rusya'yı işgal edemez ama Rusya, Baltık ülkelerini işgal edebilir. Şu an Moldova'nın bir parçasını kontrol ediyorlar, geçmişte dediğim gibi Gürcistan'ı işgal ettiler ve burnumuzun dibinde Ukrayna'yı işgal ediyorlar. Burada asıl tehdidin kim olduğu gayet belli.
Edirne ve Tekirdağ gibi illerimiz Avrupa’da yer alıyor. İstanbul’un bir parçası da Avrupa’da.
Avrupa Birliği'nin adaylık için baktığı tek kriter coğrafi konum değil. Bugün tüm şartları karşılasalar, Azerbaycan ve Ermenistan da Avrupa Birliği'ne girebilirler. Avrupa Konseyi üyesi herhangi bir ülke Avrupa Birliği'ne başvurabilir.

Son düzenleme:
Avrupalıların, dünyanın toz pembe olmadığını sonunda hatırlaması güzel bir gelişme.

Umarım doğulu ülkelerin tehditini ciddiye alırlar ve bir an önce silah yatırımı yaparlar.
Avrupalılar dünyanın toz pembe olmadığını unutmadı zaten. Sadece ABD'ye güvendiler. Ukrayna savaşında da ABD'ye güvenemeyeceklerini öğrendiler.

Avrupa Birliği'nin adaylık için baktığı tek kriter coğrafi konum değil. Bugün tüm şartları karşılasalar, Azerbaycan ve Ermenistan da Avrupa Birliği'ne girebilirler. Avrupa Konseyi üyesi herhangi bir ülke Avrupa Birliği'ne başvurabilir.
Ben böyle bir şey dememiştim ki zaten. Avrupa’da yaşıyorum ve şartları çok iyi biliyorum. Cevap verdiğim üye, Türkiye’nin tamamen Asya’da olduğunu iddia etmişti ve ben de doğrusunu söyledim. Coğrafya bilgisi yani.

Avrupalılar dünyanın toz pembe olmadığını unutmadı zaten. Sadece ABD'ye güvendiler. Ukrayna savaşında da ABD'ye güvenemeyeceklerini öğrendiler.
Tıpkı Soğuk Savaş sırasında SSCB ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında vuku bulmuş olan gerilim gibi, aslında Avrupa Birliği ve ABD arasında da bir soğuk savaş dönüyor. Daha çok Fransa ve ABD arasında döndüğünü söyleyebiliriz. Almanya genellikle tarihi nedeniyle savunma yatırımlarından kaçınsa da Fransa, Avrupa'nın en büyük ordularından birisine sahip ve bu yüzden savunma anlamında ABD'ye bağlı kalmak istemiyor.

Emmanuel Macron'un uzun süredir amacı birleşik bir Avrupa Birliği ordusu kurarak ABD'ye bağlı olmaktan kurtulmaktı. Bunun temelleri, Rusya-Ukrayna Savaşı öncesine dayanır. Bu amaç doğrultusunda Avrupa Kolordusu (Eurocorps) gibi girişimler bulunmaktadır. Türkiye de üyesidir.

Türkiye Avrupa ülkesi değil ki hiçbir zaman da olamadı olamazda. Türkiye Asya da çünkü. Bizi kullanıp atıyorlar.

Türkiye'nin %40'ı Avrupa içerisinde diye biliyorum çizimlerde hep öyle gösteriyorlar. Avrupa birliğine girmemiz içinde sığınmacıları yollamamız lazım eğitim sisteminin iyi olması lazım ve şu an aklıma gelmeyen ülkede kötü olan şeylerin düzelmesi lazım.

Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne almamalarının sebebi, Avrupa Birliği müktesebatındaki 35 fazdan henüz yalnızca bir tanesini (Bilim & Araştırma) tamamlamış olmamızdır. Avrupa Birliği dramatik işlemez; üyelik için gerekli şartlar vardır.
Bu dediğinizin de etkisi var esas neden azıklıklar ilgili şeyler. EU'ya göre ülkedeki azınlıklara haklar tanımak zorundasınız. Türkiyeye dayatılan şeyler de tahmin edersiniz ki Almanya'nın kendi vatandaşı olan Türklere sunmadığı şeyler. Ermeni kısmına girmiyorum bile. Muhtemelen patlak verir.

Bu dediğinizin de etkisi var esas neden azıklıklar ilgili şeyler. EU'ya göre ülkedeki azınlıklara haklar tanımak zorundasınız. Türkiyeye dayatılan şeyler de tahmin edersiniz ki Almanya'nın kendi vatandaşı olan Türklere sunmadığı şeyler. Ermeni kısmına girmiyorum bile. Muhtemelen patlak verir.
Biz önce Avrupa Birliği müktesebatındaki tüm fazları tamamlayalım, almazlarsa onlar zararlı çıkarlar. Tüm fazları tamamlamanın Türkiye'ye her alanda çok büyük katkısı olacaktır.

Son düzenleme:
Hayır, Avrupalılar tam olarak dünyanın tozpembe olduğunu düşündüler.

Zor zamanlar güçlü insanları yaratır, güçlü insanlar kolay zamanlar yaratır, kolay zamanlar güçsüz insanlar yaratır, güçsüz insanlar zor zamanları yaratır. Avrupu şu an tam olarak kolay zamanların güçsüz insanları yetiştirdiği dönemde.

Bunu zaten askeriyedeki disiplinin bozulması gibi birçok basit örnekten anlayabilirsiniz.

IMG_7216.webp

Ekteki görsel İsveç'ten. İsveçli askerler LGBT bireyleri için onur yürüyüşü yapıyor. Daha sonra bu yürüyüş Belçika'ya falan da sıçrıyor. ABD'li LGBT üyesi general de gene işin cabası.