Ratchet

Yetkin
Merhaba. Konuyu nereye taşıyacağımı bilemedim. Eğer yanlışsa kusuruma bakmayın. Şimdi konuya geçelim. Türkiye neden diğer ülkeler gibi araştırmalar yapmıyor? Misal ruhi çenet olayını biliyorsunuzdur. Destek vermekten çekinmişlerdi bayağı. Veya vahşi doğa, astronomi vb. Gibi alanlarda hiç araştırmalar olmuyor oluyorsa da gündem olmuyor. Açıkçası şahsen Türkiye'de vahşi doğa biyoloğu bölümünün olmasını ve bu konularda araştırmaya ağırlık vermelerini çok isterdim cidden. Hollanda, İsveç gibi. Fikirleriniz nelerdir? Gerçekten bunun sebebi nedir?

Fakir bir ülkeyiz çünkü, karnımızı doyurmak veya içine girebileceğimiz bir ev bulmak daha öncelikli. Benim de ilgilendiğim bölüm keşke daha fazla ilgi görüyor olsa ama ülkenin hali malum. Bu gidişle bu ülkede yapabileceğim tek meslek kimsenin ağzına almak istemediği bir meslek olacak zaten.

Her seyi siyasete baglama diyecekler ama zorundayim. Maalesef basimizdaki zihniyet her kurumun basina kendinden kisiler koydu. Buna egitim kurumlari ve arastirma bolumleri de dahil. Bilime ne kadar deger verdiklerini tartismaya gerek yok herhalde. Eldeki para da genelde bu tur yerlere harcanmiyor. Hem ekonomi hem zihniyet diyelim.

Zihniyet en kötüsü. Zihniyet diyor ki, boş ver araştırmayı dua et sen. Çoğu bu kafada inanması zor gelse de.

Fakir bir ülkeyiz çünkü, karnımızı doyurmak veya içine girebileceğimiz bir ev bulmak daha öncelikli. Benim de ilgilendiğim bölüm keşke daha fazla ilgi görüyor olsa ama ülkenin hali malum. Bu gidişle bu ülkede yapabileceğim tek meslek kimsenin ağzına almak istemediği bir meslek olacak zaten.
Fakir bir ülke değiliz, işgale uğramış bir ülkeyiz.
Zihniyet en kötüsü. Zihniyet diyor ki, boş ver araştırmayı dua et sen. Çoğu bu kafada inanması zor gelse de.
Kesinlikle. TÜBİTAK'ta yıllarca güzelim projeleri eleyip hep yurt dışlarına kaptırdılar tertemiz çocukları.

Fakir bir ülke değiliz, işgale uğramış bir ülkeyiz.

Kesinlikle. TÜBİTAK'ta yıllarca güzelim projeleri eleyip hep yurt dışlarına kaptırdılar tertemiz çocukları.
Hocam mesela PARDUS. Harika bir proje. Ancak ona da destek vermediler. Destek edilseydi, kendi yerli milli işletim sistemiz olacaktı. Evet Linux tabanlı ancak biz geliştirdik.

Her konuda farklı bir ülkeyiz. Kafamız diğer ülkelere ve milletlere göre çok farklı çalışıyor.

Türkler kadar çalışkan çok az millet var dünyada. Yeterli vizyon ve kaynak sağlansa bu ülke bugün en az bir Almanya-Güney Kore skalasında olacaktı. Ancak Siyasal İslam denen illet başımıza bela oldu.