Şu an Steam'de Epic Games'te bakıyorum, Türk yapımı genelde ya sıf korku başka bir şey olmuyor ya da simülasyon. Bu tarz oyunlar beni sarmiyor mesela Resident Evil serisi korku aksiyon eğlence ve God of War, Days Gone tarzı oyun yapamıyorlar. Bütçeyi goz ardi edersek neden olabilir?
Detaylar
Kim cevapladı?mburakkarakas
Yetkin
Şu an Steam'de Epic Games'te bakıyorum, Türk yapımı genelde ya sıf korku başka bir şey olmuyor ya da simülasyon. Bu tarz oyunlar beni sarmiyor mesela Resident Evil serisi korku aksiyon eğlence ve God of War, Days Gone tarzı oyun yapamıyorlar. Bütçeyi goz ardi edersek neden olabilir?
Hyper casual oyun yapımından çıkılmadığı sürece kötü olmaya devam edecek. Korku oyunu olup olmaması da fazla önemli değil. Genellikle yapılan oyunlar dönem projesi gibi oluyor. Ciddi işler zaten alıp yürüdü. Liars Bar, Demonologist vb.
Blackraven
Üstün
En büyük sebebi göz ardı ederek nasıl bir yorum yapabiliriz ki? Olayın %98'i bütçe %1'i oyun yapma geçmişimizin olmaması %1'i ise yetişmiş insanımızın olmaması.
İtachi Uchiha
Yetkin
Deneyim, şirket yönetimi ve yetersiz bütçe gibi sorunlar olduğu sürece iyileşme olamaz.
Deniz744
Başarılı
Türkiye'de hiçbir değere değer verilmiyor ki oyun sektörü iyi olsun. Finansal da yok, türkler piyasada önemsenmiyor.
LA Knight
Üstün
Oraya bütçeyi göz ardı etmekten bahsetmişsin de GOW 100-200M dolara yapılırken bahsettiğin oyunlar bedavaya veya taş çatlasın 10-20 bine mâl oluyor. Yoksa işinde iyi yazılımcı bol. Koy masaya 200M dolar yapsınlar sana oyun.
Talewords stüdyosuna 50M yatır adamlar Bannerlord'a çağ atlatır.
Talewords stüdyosuna 50M yatır adamlar Bannerlord'a çağ atlatır.
- Makaleler
- 1
Çünkü betona para yığmak dâhâ az riskli bir kazanç sağlıyor.
Aliwashere
Çalışkan
Benim düşüncem, bütçeyi göz ardı edelim demişsin fakat, oyunlara yatırım alınmadan biraz tutunmasının zor olması. Türkiye'de oyun sektöründe yatırım almak biraz zor olabilir diye düşünüyorum. Detaylı bir bilgim yok. Bu arada dijital oyun tasarımı bölümünü seçtim bu yıl ve Erasmus ile yurt dışına çıkıp kendime staj imkanı yaratmayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda. İleride belki Türkiye'de oyun anlamında güzel şeyler başarabilirim diye düşünüyorum. 
Syntax
Üstün
Türk yapımı genelde ya sıf korku başka bir şey olmuyor ya da simülasyon.
Bu kişilerin genelde amacı oyun yapmak olmuyor. 1-2 basit oyun yapıp sermaye oluşturmak.
Eğer şanslı ise yatırımcı bulunabiliyor. Mesela milyon dolarlar alan bir ekip duymuştum geçenlerde. Ama yatırımı yapanda yabancı bir şirket.
Bir diğer sebep Türkiye'de bu işi ciddi yapacak kişi neredeyse yok. Yerli biri çıkıp stüdyo kurup sektöre yatırım yapsa insanlar ciddi olarak bu işi yapmaya yönelebilirdi. Ama kimse böyle bir riski almadığından büyük oyunlar çıkmıyor. Yani her şey dönüp dolaşıp bütçeye bağlanıyor.