lengthow

Yetkin
Selam arkadaşlar. 2-3 aydır TurkNet GigaFiber kullanıyorum. Genel olarak bir sorunum yok, ancak 1000 Mbps olması gerekirken genelde 600-700 Mbps civarında hız alıyorum kablo ile bağlanmama rağmen. Bu neden olabilir? Şimdiden teşekkürler.

Genelde tam 1000Mbps verdiğini ben hiç görmedim zaten. Hep 800-900'lerde takılıyor. Turkneti arayabilirsiniz belki sinyal zayıflamıştır gelip kontrol ederler ama anormal bir durum olduğunu sanmıyorum.

Genelde tam 1000Mbps verdiğini ben hiç görmedim zaten. Hep 800-900'lerde takılıyor. Turkneti arayabilirsiniz belki sinyal zayıflamıştır gelip kontrol ederler ama anormal bir durum olduğunu sanmıyorum.
Aynı evde Superonline kullanırken net 1000mbps alabiliyordum ama onda da abuk subuk sorunlar yaşıyordum. TurkNet Superonline üzerinden veriyorsa daha kısıtlı geliyor olabilir mi?

ONT cihazın marka ve modeli ne?

ONT cihazına direkt kablo ile bağlanın.

Cihazınızın ağ ayarlarını böyle yapın:
  • IP Address: 192.168.1.10
  • Subnet: 255.255.255.0
  • Gateway: 192.168.1.1
Sonra 192.168.1.1 adresini ziyaret edin. Kullanıcı adı ve şifre ONT'nin altında yazıyor olmalı. Eğer yazmıyorsa ONT kitapçığında yazıyor olmalı.

PON Information veya benzeri bir sekme bulup sinyal seviyesine bakın.

Örnek:

1761155988838.webp

Burada önemli olan kısım Optical Module Input Power (dBm) seviyesi. -8 ile -28 arası olması lazım. Ama tam 1000 Mbps hız alabilmek için -22'den fazla olmalı. Eğer -22'den az ise bu yüzden az hız alıyor olabilirsiniz.

dBm düşük ise bunun sebeplerinden biri kablonun çok bükük, köşeli veya direkt hasarlı olması olabilir.

ONT cihazın marka ve modeli ne?

ONT cihazına direkt kablo ile bağlanın.

Cihazınızın ağ ayarlarını böyle yapın:
  • IP Address: 192.168.1.10
  • Subnet: 255.255.255.0
  • Gateway: 192.168.1.1
Sonra 192.168.1.1 adresini ziyaret edin. Kullanıcı adı ve şifre ONT'nin altında yazıyor olmalı. Eğer yazmıyorsa ONT kitapçığında yazıyor olmalı.

PON Information veya benzeri bir sekme bulup sinyal seviyesine bakın.

Örnek:

Eki Görüntüle 194862

Burada önemli olan kısım Optical Module Input Power (dBm) seviyesi. -8 ile -28 arası olması lazım. Ama tam 1000 Mbps hız alabilmek için -22'den fazla olmalı. Eğer -22'den az ise bu yüzden az hız alıyor olabilirsiniz.

dBm düşük ise bunun sebeplerinden biri kablonun çok bükük, köşeli veya direkt hasarlı olması olabilir.
ZTE ZXHN F601 modeli, direkt kablo ile nasıl bağlanabilirim anlamadım tam hocam. Dediğiniz ayarları modem arayüzünden mi yapacağız?

ZTE ZXHN F601 modeli, direkt kablo ile nasıl bağlanabilirim anlamadım tam hocam. Dediğiniz ayarları modem arayüzünden mi yapacağız?
Gösterdiğim foto ve benim ONT de ZTE ZXHN F601.

ONT'den çıkan RJ45 kablosu modeminizin WAN portuna giriyor ya? Bunu yapmayın iste. O ONT'den çıkan kabloyu direkt bilgisayarınıza takın ve dediklerimi yapın.

Benim de Wi-Fi'de 800'den aşağı almıyorken ethernet üstünde 400'ü geçmiyordu. Kablodaki jackları değiştirdim düzeldi. Kablo eskiyse jacktaki pinlerden kaynaklı ya da içinde kırılmaya bağlı hızda düşüklük olabilir. İstersen Wi-Fi üstünden modeme yakın ya da varsa başka ethernet kablosuyla, farklı sunuculardan dene.