Bugün itibari ile binamın dışına siyah kablonun geldiği ana dağıtım kutusu olduğunu düşündüğüm kutunun da kurulumu yaptılar ve sinyalin verildiğini söyledi taşeron ekip. Bu hafta başvurular başlar diye belirtti beklemekteyim bakalım. Sarıgazi Mahallesi, Sancaktepe/İstanbul

Bugün itibari ile binamın dışına siyah kablonun geldiği ana dağıtım kutusu olduğunu düşündüğüm kutunun da kurulumu yaptılar ve sinyalin verildiğini söyledi taşeron ekip. Bu hafta başvurular başlar diye belirtti beklemekteyim bakalım. Sarıgazi mahallesi, Sancaktepe/İstanbul

Yalan, hocam sallıyorlar. 4-6 hafta arası eğer ki binaya kutu eklendiyse.

Yalan, hocam sallıyorlar. 4-6 hafta arası eğer ki binaya kutu eklendiyse.
1788208185484.webp

Uygulamadan basvuruyu yaptim bakalim. Total olarak 2 ayi gecti bina ici kutulama sonrasi, dun ve ondan onceki gun disaridaki ana kutuyu bagladilar.

Bence o kadar çok sorun yaşıyorlar ki Gigafiber hatlarında, süreci uzattıkça uzatıyorlar. Havai fiber kablo çekimleri yüzünden her yerde sorun yaşıyorlar.
Oturduğum yerde üst sokağımızdan İBB/FO altyapısından TurkNet Gigafiber ana hattını geçirdi ancak üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hâlâ sokaklara havai çekme diler. İlk yapılırken sorduğumda havai çekemeyeceğiz, büyük ihtimalle, çok sorun çıkıyor, izinler çıkınca yer altından yapabiliriz dediler ama süreç daha uzun sürecek dediler. Her şehirde ve her ilde farklı yöntem deniyorlar ve şu an benim ilçede yani Ataşehir de, İBB altyapısını kiralayıp kazı yapıp çekecekler gibi gözüküyor üst sokak da yaptıkları gibi.

Havai hat sorunları çok olduğu için dikkat edin dönüşümler de. Ben havai olması halinde geçmeyi bir süre düşünmüyorum. Kazı yapıp çekerlerse hemen geçeceğim.

Bence o kadar çok sorun yaşıyorlar ki Gigafiber hatlarında, süreci uzattıkça uzatıyorlar. Havai fiber kablo çekimleri yüzünden her yerde sorun yaşıyorlar.
Oturduğum yerde üst sokağımızdan İBB/FO altyapısından TurkNet Gigafiber ana hattını geçirdi ancak üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hâlâ sokaklara havai çekme diler. İlk yapılırken sorduğumda havai çekemeyeceğiz, büyük ihtimalle, çok sorun çıkıyor, izinler çıkınca yer altından yapabiliriz dediler ama süreç daha uzun sürecek dediler. Her şehirde ve her ilde farklı yöntem deniyorlar ve şu an benim ilçede yani Ataşehir de, İBB altyapısını kiralayıp kazı yapıp çekecekler gibi gözüküyor üst sokak da yaptıkları gibi.

Havai hat sorunları çok olduğu için dikkat edin dönüşümler de. Ben havai olması halinde geçmeyi bir süre düşünmüyorum. Kazı yapıp çekerlerse hemen geçeceğim.
Sorun yaşayan epey insan olmuş, benim bölgemde de havai kablolama yaptılar ama 35 Mbit VDSL olduğu için Gigafiber ilaç gibi olur umarım çok sorun yaşamam.

@elweald Hocam dediğiniz gibi ilk kutu bağlandığında 10 gün içinde aktif olur demişlerdi 🤥 10 Hafta oldu :)