Bu arada düsündügüm yapı zaten bu şekilde. Switch'teki cihazlar routere gitmeden direkt kendi icinde route olsun.
Vay, Linux'un attığı adımlar çok güzel. Böyle bir yenilik görmek güzel. Bu arada NixOS kullanıyorum.
OpenWrt geç yansıması normal sonucda kullandığı kernel farklı ve diğer mimarilere göre Build almaları gerekiyor.
Bu arada kesin şekilde sff PC alacağım. Peki bunu Rack'e Mount etmem mümkün mü ileride rack almayı da düşünüyorum da
SFP portu ne işime yarayacak peki? Uplink ya da WAN için mi? Bu arada WAN için ise SFP satın alabilirim.
Bir de unmanaged işimi görür gibi. Sanırsam VLAN bölemiyorduk.
Bunu gördüm fazla pahalı. 2.5G 1 adet port var ve MikroTik'in routeros yazilimina mahkum kalacagim o cok sorun degil ama bence 12 bin verilmez.
Hocam bu arada Ethernet kartı olarak ne önerirsiniz? Ben aşağıdakini bulabildim.
@Liguori @NYTMARE bu saatten sonra gümrüğe takilacagini biliyorum ama yine de sansimi denemek istiyorum bir adet daha M.2 Ethernet alacagim ve mini PC alacagim. Şöyle bir şey var minipclere iki Ethernet takabilir miyim? M710Qlerde bir adet NVMe bir adet M.2 Wi-Fi yuvalari bulunuyor buralari kullanabilir miyim Ethernet için?