Batuhan445

Uzman
https://www.turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama sitesine girdiğinizde gözükecektir. Mahalle bazlı yoktur.

Fotoğrafa göre henüz GigaFiber olmayan ama yakınca gelecek iller:

• Balıkesir
  • Kırklareli
  • Sakarya
  • Çankırı?
  • Çorum?
  • Antalya
  • Mersin
  • Adana
  • Gaziantep
  • Diyarbakır
  • Van
  • Erzurum
  • Ağrı
  • Trabzon ya da Rize
  • Elazığ
  • Malatya
  • Bitlis.
Haritanın büyük boyutu olmadığı ve sınırlarını çizmedikleri için yanılma payım olabilir ama haritaya göre baktım ve olabildiğince yanılmamaya çalıştım. Listede eksik iller illaki var ama tam konumu çözemediğim için kimseyi yanıltmamak için yaz(a)madım.

Screenshot_4.webp

Muğla'da süper pahalı 130 Milyon TL'lik bir evde oturan birinin acaba interneti nasıl merak ettim.

Mesela orada oturan kişi TurkNet istese ve kendi cebinden ödemeye razı olsa GigaFiber gelir mi?

Turk Telekom "Özel Fiber Çektirme" konusu altında böyle bir servis sunuyor. 25-50 bin TL ile adresinize FTTH çekiliyor. Acaba TurkNet böyle bir şey yapıyor mu...

Muğla'da, Bodrum'da olmaması ilginç cidden.

Ben kendi mahallemde tek tek bina bina GigaFiber, Fiber, VDSL ayırt eden bir harita yapıyorum. Bunun için OpenStreeMap kullanıyorum. Ama yayınlar mıyım bilmiyorum. TurkNet bu tür şeyleri kaldırtıyormuş. Doğal tabii. PR meselesi. Gerçekte ne kadar yaygın olduğunu yayınlamak istemeyebilirler.

Ama ipucu vermem gerekirse... GigaFiber sandığınızdan çok daha nadir. Bana gelmesi 9 ay sürdü ve çok zor bir süreçti.

Muğla'da süper pahalı 130 milyon TL'lik bir evde oturan birinin acaba interneti nasıl merak ettim.

Mesela orada oturan kişi TurkNet istese ve kendi cebinden ödemeye razı olsa GigaFiber gelir mi?

Türk Telekom "özel fiber çektirme" konusu altında böyle bir servis sunuyor. 25-50 bin TL ile adresinize FTTH çekiliyor. Acaba TurkNet böyle bir şey yapıyor mu?

Yayıncıların şehir dışındaki evlerine özel çekiyorlar. Yüksek ihtimalle yaparlar. Jahrein, elraenn gibileri özellikle bunu yaptırdı. Elraenn Aydın Selçuk'ta köyün birine villa yaptırdı. Noluyor ya, hayko cepkin, ekin kollama gibi kişilerde bu bölgedeler hepsinde altyapı var.

Son düzenleme:
Yayıncıların şehir dışındaki evlerine özel çekiyorlar. Yüksek ihtimalle yaparlar. Jahrein, elraenn gibileri özellikle bunu yaptırdı. Elraenn İzmir Selçuk'ta köyün birine villa yaptırdı. Noluyor ya, hayko cepkin, ekin kollama gibi kişilerde bu bölgedeler hepsinde altyapı var.
Haha. Çok doğru. Bir yerde buna ait komik bir yorum kaydetmitşim. Onu hatırlattı. Bulursam güncellerim.

Jahrein AVM'ye gider, TürkNet hemen AVM'ye gigafiber çeker.

Jahrein taksiye biner, TürkNet taksiyi takip edip güzergahın tamamına Gigafiber çeker.

Jahrein Bodrumda 1TL'lik tuvalete gider. Bağırsaklarını boşaltırken etrafındaki Gigafiber kazı çalışmalarını duyabilir. Tuvalet kağıdı almaya çalışırken eline sadece optik fiber kablo gelir. Sifonu çektiğinde RJ45 jakları görünür.

Jahrein uyku vakti gelince yatağa yatar. Ama yatağı çoktan Gigafiber GPON ONT ile değiştirilmiştir.

Jahrein hastanede serum almaya gider. Doktorlar serum yerine ona damaryolundan Gigafiber optik kablo bağlar.

Jahrein gözlerini kapar ve sakin bir orman hayal etmeye çalışır. Ama TürkNet onu yalnız bırakmaz. Ormandaki her ağacın dalı Gigafiber kablo ile değiştirilmiştir.

Jahrein son nefesini alır ve dünyayı terk etmeye karar verir. Ama TürkNet son anda silahı durdurur, ve beynine Gigafiber çeker.

Jahrein artık GİGAfiber'in kendisi olmuştur.

Haha. Çok doğru. Bir yerde buna ait komik bir yorum kaydetmitşim. Onu hatırlattı. Bulursam güncellerim.

Gece gece gülmekten yarıldım. İyi geldi teşekkürler. Elraenn ne kadar Karadeniz köyünde yaşadığını iddia etse de ifşa oldu. 2-3 videoda fena gaf yapıldı bu konuda. Özellikle noluyor ya videonun birinde neredeyse adresi veriyor.

Gece gece gülmekten yarıldım. İyi geldi teşekkürler. Elraenn ne kadar Karadeniz köyünde yaşadığını iddia etse de ifşa oldu. 2-3 videoda fena gaf yapıldı bu konuda. Özellikle ne oluyor ya videonun birinde neredeyse adresi veriyor.
Maalesef TurkNet'in bu yayıncılar ve içerik üreticileri hakkındaki politikasını biliyorum. Çok üzücü bir şey şahsen. Kendileri GigaFiber kullanırken masum ve bilinçsiz müşteriler tek fiyat politikası ile VDSL'e geçiyor adreslerinde GigaFiber yoksa.

Ha, TurkNet VDSL'de bile SansürOnline'dan falan iyi mi? Evet. Bu bir gerçek. Ama altyapı olmayınca insan doğal olarak üzülüyor.

Benim merak ettiğim şey yayıncılardan ziyade normal zengin kişiler için böyle bir şeye evet derler mi. O bana daha ilginç geliyor. 150 Milyon TL'lik Turgutreis'te evi olan, 20 metre motoryatı olan herif mesela TurkNet'e "Gelin şuraya GigaFiber çekin" dese ne olur... Bana ilginç geliyor böyle şeyleri düşünmek.

Çünkü bunlarda bile GigaFiber yoksa kimlerde var o zaman?

https://www.turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama sitesine girdiğinizde gözükecektir. Mahalle bazlı yoktur.

Fotoğrafa göre henüz GigaFiber olmayan ama yakınca gelecek iller:

• Balıkesir
  • Kırklareli
  • Sakarya
  • Çankırı?
  • Çorum?
  • Antalya
  • Mersin
  • Adana
  • Gaziantep
  • Diyarbakır
  • Van
  • Erzurum
  • Ağrı
  • Trabzon ya da Rize
  • Elazığ
  • Malatya
  • Bitlis.
Haritanın büyük boyutu olmadığı ve sınırlarını çizmedikleri için yanılma payım olabilir ama haritaya göre baktım ve olabildiğince yanılmamaya çalıştım. Listede eksik iller illaki var ama tam konumu çözemediğim için kimseyi yanıltmamak için yaz(a)madım.

Eki Görüntüle 196127
İl sınırları çizilmiş bir Transparan Türkiye haritasını çakıştırıp, eksik illeri de tesbit edebilirsiniz.

Bence bu gerçek GigaFiber yayılımını temsil eden bir harita değil. Muhtemelen TurkNet'in yeni marka imajını yaratan Consciouslab adli ajans reklam firması tarafından yapılan bir harita.

Muğla'da süper pahalı 130 Milyon TL'lik bir evde oturan birinin acaba interneti nasıl merak ettim.

Turk Telekom "Özel Fiber Çektirme" konusu altında böyle bir servis sunuyor. 25-50 bin TL ile adresinize FTTH çekiliyor. Acaba TurkNet böyle bir şey yapıyor mu...

Ben kendi mahallemde tek tek bina bina GigaFiber, Fiber, VDSL ayırt eden bir harita yapıyorum. Bunun için OpenStreeMap kullanıyorum. Ama yayınlar mıyım bilmiyorum. TurkNet bu tür şeyleri kaldırtıyormuş. Doğal tabii. PR meselesi. Gerçekte ne kadar yaygın olduğunu yayınlamak istemeyebilirler.

Ama ipucu vermem gerekirse... GigaFiber sandığınızdan çok daha nadir. Bana gelmesi 9 ay sürdü ve çok zor bir süreçti.
Gigafiber sandığımızdan nasıl daha nadir olabilir artık Eskişehirde bile var, başlarda bana gigafiber geldiğinde Turknet müşteri hizmetleri "elinizde büyük bir nimet var şükredin demişti" çok komikti.