Turknet GigaFiber'de artan kesilmelerin temel sebepleri

nnomad 106

Üstün
Makaleler
4
Arkadaşlar merhaba. Özellikle GigaFiber altyapısında interneti kesilen dostlarımın Turknet'in sunmadığı sebepleri belirtmek için bu konuyu açtım ki içiniz en azından bir nebze rahatlasın.

Öncelikle ilk sebep bina yıkımları. Özellikle İstanbul, İzmir gibi illerde artan kentsel dönüşüm sebebiyle havai hatların takılı olduğu bina yıkımları, tüm bir mahalleyi etkileyebilmektedir. GigaFiber'in ilk abonelerinden biriyseniz altyapınız yer altığı olduğu için bu sorunla karşılaşma olasılığınız daha düşüktür. Peki nedir havai hat? Bütçe kısma gibi sebeplerden ötürü aslında yer altından gitmesi gereken fiber hattını havadan çekilmesidir. Elektrik direkleri ve binalara çakılan kablo tutucular sayesinde kablo havadan mahalleye çekilir ve dağıtılır.

İkinci sebep ise ani artan altyapı yoğunluğu. Türkiye'ye ilk defa simetrik fiberi getiren Turknet, müşterilere sunduğu ve ülkemizde devrim diyebileceğimiz özellikler ve pazarlamalarla ciddi bir kitle oluşturmuştur. Her geçen gün artan altyapı çalışmaları ve müşteri yoğunluğu, özellikle data Center ve merkezlerde ciddi bir yük oluşturur ve bazen altyapının çökmesine yol açar. DOCSIS ve DSL altyapıda olduğu kadar yaygın olmasa da yine de kesintilerinizin sebebi olabilir.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım sorunlarınıza çözüm olmuştur.

Benim 1 ayda 2 kez gitti biri 5 gün sürdü, oysaki sadece 2 dklık işmiş yapan elemanın dediğine göre. Sadece 2 dk'lık bir işlem için 5 gün bekledik Diğerinde de bi eleman geldi kendi kendine bozup düzeltti çağırmadığımız halde müdahale etmiş. 20 daireli bir binayız şu an 9 daire kullanıyor bundan yıllar evvel taktıkları ilk kutuda 4 tanesi bozulup 4 tanesi takır takır çalıştı 5 günlük arızada. Maalesef Turknet bozdu diyenleri anlamıyodum çünkü yıllardır bir sorun yaşamamıştık, ama şu 3-4 aydır herkesin dilinde Turknet bozdu dolaşıyor, normal değil.

Ben 15 gündür bekliyorum tamamen kesilmiş durumda internet gelip binaya da bakmıyorlar da.

Problem bence sorun olmasi degil. Sorun hepsinde oluyor ozellikle de altyapini yeni yeni dagitiyorsan. Problem bence aksiyon almalarinda. Bu ise girisiyorsan, gittigin her yerde de musteri sayin artiyorsa saha ekiplerin yeterli olacak, aninda aksiyon alacaklar. Bir sorun yasaniyor cozmeleri saatler, gunler aliyor. O zaman bir anlami kalmiyor iste. Ayda 1 sorun yasayip 3 gun internetsiz kalacagina 3-4 kere sorun yasa ama maksimum yarim saat sursun o zaman kimse bir sey demez bence.

Ben 15 gündür bekliyorum tamamen kesilmiş durumda internet gelip binaya da bakmıyorlar da.

Makarayız abi, 700 TL'den 950'ye zam yaparız, internetleri keseriz abi. Çözüm olarak modem aç kapa deriz abi, makarayız abi. İnternete giremezken, hız testi isteriz abi makarayız.

Makarayız abi, 700 TL'den 950'ye zam yaparız, internetleri keseriz abi. Çözüm olarak modem aç kapa deriz abi, makarayız abi. İnternete giremezken, hız testi isteriz abi makarayız.

Ayrıca ben Turknet'te şu anda şu sorun da var bende.

Sadece bizim binada yok internet bugün net uzmanı bora aradığında söyledi yapmıyorlar bilerek interneti sistemde adı şeref gözüküyor çok ilginç kendine bora diyor ama sistemde net uzmanı şeref olarak gözüküyor kendini bora diye tanıtıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…