lengthow

Yetkin
Selam arkadaşlar, 4-5 aydır TurkNet GigaFiber kullanıyorum. Özellikle Discord'da ara ara ping sorunu yaşıyorum. Yani direkt olarak pingim yükselmese de arkadaşlarımla konuşurken sesimin kesildiğini, takıldığını söylüyorlar. Bu sırada ben de sayfaların geç açılması gibi durumlar yaşıyorum arada. Ethernet kablom yeni, hız testi sonuçlarım da normal görünüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hız testi sadece göz boyama, senin hattında anlık paket kayıpları var ve muhtemelen CGNAT havuzunda IP bloğun çok yoğun bi yere düştü. IPv6'yı kapatıp Cloudflare DNS ile deniyosun, eğer CMD ekranında timed out görüyosan TurkNet'e destek kaydı açıp "Hattımda Packet Loss var, beni CGNAT havuzundan çıkarın ya da portumu resetleyin" diyosun. Sorun çözülüyor.

Hız testi sadece göz boyama, senin hattında anlık paket kayıpları var ve muhtemelen CGNAT havuzunda IP bloğun çok yoğun bi yere düştü. IPv6'yı kapatıp Cloudflare DNS ile deniyosun, eğer CMD ekranında timed out görüyosan TurkNet'e destek kaydı açıp "Hattımda Packet Loss var, beni CGNAT havuzundan çıkarın ya da portumu resetleyin" diyosun. Sorun çözülüyor.
Dediğiniz şeyleri nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum, ayrıca belirtmeyi unutmuşum GoodbyeDPI kullanıyorum Discord'a erişim için.

Dediğiniz şeyleri nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum, ayrıca belirtmeyi unutmuşum GoodbyeDPI kullanıyorum Discord'a erişim için.
Ağ ayarlarından IPv6 tikini kaldırıyosun, DNS adreslerine 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 giriyosun, Discord'a girerken de GoodbyeDPI'ı kapatıp yerine Cloudflare WARP açıyosun çünkü o program canlı ses akışını bozar. Bunları yapmana rağmen devam ediyosa modem arayüzündeki WAN IP adresine bak, 100 ile başlıyosa CGNAT havuzundasın demektir.