Zentori 3

Uzman
Geçen gün Türk Telekom verdiğim talepler ve sürekli olarak hatırlatmalarım sayesinde en sonunda fiber altyapımı tamamladı; şu an sadece sistemde aktivasyonu bekliyorum. Ama bugün Türk Telekom bölge müdürlüğünden biri "Buraya gelip aboneliğinizi ve internetinizi aktif edebiliriz" dedi. Ben ise Turknet kullanıcısıyım ve fiber altyapıda da Turknet üzerinden devam etmek istiyorum. Durumu Turknet'e iletmek istiyorum ama telefondaki uygulamasında destek kısmında "Müşteri temsilcisine bağla" gibi cümleler yazdığımda uygulama "Şu an için hizmet veremiyoruz" gibi bir hata veriyor; yapay zekâ yönlendirme yapıyor. Turknet müşteri temsilcisine nasıl bağlanabilirim ve altyapımın sistemde aktif olması için illa Türk Telekom'da bir bağlantı yapmam gerekiyor mu, yoksa sadece beklemeli miyim?

Adresi sorgulayınca fiber var görünüyor mu? Görünmüyorsa Türk Telekom açabiliyor, TürkNet ancak fiber aktif görününce iş yapabiliyor. Ben de tüm mahallede halihazırda var olan Türk Telekom fiberi basit bir drop kablo ile müstakil binama çektirmeye çalışıyorum, sen nasıl başardın getirtmeyi? Ben de TürkNet abonesiyim.

Adresi sorgulayınca fiber var görünüyor mu? Görünmüyorsa Türk Telekom açabiliyor, TürkNet ancak fiber aktif görününce iş yapabiliyor. Ben de tüm mahallede halihazırda var olan Türk Telekom fiberi basit bir drop kablo ile müstakil binama çektirmeye çalışıyorum, sen nasıl başardın getirtmeyi? Ben de TürkNet abonesiyim.
Benim bulunduğum sokak ve mahalle, apartman ve müstakil ev sayısının birbirine eşit olduğu karmaşık bir düzen içinde. İlk önce BTK filan yazmıştım ama BTK bu işe bakmıyor. Sonra bölge müdürlüğüne gittim, orada bir Nisan-Mayıs gibi tarih vermişlerdi ama o tarihe kadar sadece direklerden drop kablo ve OFDK kutularını direklere çakıp gittiler. Aylardır ana besleme fiber kablosu ve füzyon işlerini bekliyordum. Bu sırada da direkt İzmir bölge müdürüne Instagram'dan ulaştım, durumu anlattım. Aynı gün içerisinde bulunduğum bölge müdürlüğündeki planlama müdürü kendi telefonundan aradı, bir tarih verdi. Bu zamana kadar yaparız, o tarihte tutmadı. Geçen hafta yine yazdım İzmir bölge müdürüne, bu sefer bana ulaştıklarında Cuma gününe kadar kalan işlemleri tamamlayacağız dediler ve hafta başından bugüne kadar yaklaşık 5 sokağın kablo çekimi ve füzyon işlemlerini tamamladılar. Bugün de bölge müdürlüğü aradı, gelin diye.

Son düzenleyen: Moderatör: