Merhaba. Bir akrabam evini taşıdı ve TurkNet olan internetlerini nakil ile yeni evlerine bağlattılar. Teknik ekip bağlayıp tamam demiş ve gitmiş fakat internet yok. Temiz bir modem kurulumu yaptım bilgileri doğru girdim fakat hala internet yok, biraz ChatGPT ile haşır neşir olup araştırma yaptım. IP adresimin 10.xx diye başladığını öğrendim, 1.1.1.1, medium.com sitelerine giriş yapabildim bir tek. 8.8.8.8 denedim, cloudflarestatus denedim fakat açılmadı. Desteğe bunu bildirdim fakat oradan baktığında hiçbir sorun gözükmediğini söylediler ve teknik ekip yönlendirecekelerini söylediler. Fakat geleceklerinden emin değilim, yapabileceğim bir şey var mı? Konu uzun oldu okuyanlara teşekkür ederim.
Detaylar
Kim cevapladı?VPN kullanmayı deneyebilir misiniz? Ekibin uzaktan düzeltme yapacaklarını düşünüyorum. 10.xxx'in devamını biraz daha verebilir misiniz?
Şu an deneme şansım kalmadı fakat birkaç farklı DNS ile bağlanmayı denedim, direkt modem arayüzünden ve Wi-Fi ayarları kısmından. Ben de çok anlamıyorum ve ChatGPT'ye sordum şöyle dedi:
Modem bağlı ama internete çıkamıyorsan ve IP 10.xxx ise, sorun CGNAT çıkışının eksik veya bozuk olmasıdır.
TurkNet aradı ve teknik destek ekibine bahsettim fakat her şeyin normal olduğunu söyledi. 10.xxx kısmının devamından kastınız bu ise cevabım bu.
Selamünaleyküm kardeşim. 1 ay önce buna benzer olayı bende yaşadım. 2 telefondan Ziraat Mobil uygulamasına giriş yapamadık.
Müşteri hizmetleri modemin DNS almadığını söyledi sorunu çözdüler çok şükür.
Modemin DNS kısmında bir sorun olmadığını düşünüyorum çünkü hem modem arayüzünden hem de Wi-Fi ayarları kısmından DNS değiştirdim. Ben dediğim gibi Cloudflare ve medium.com a giriş yapabildim bir tek. 1.1.1.1'e giriş yapabiliyorum fakat 8.8.8.8'e yapılmıyor. Cevabın için teşekkür ederim yine de.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 8
Şu an deneme şansım kalmadı fakat birkaç farklı DNS ile bağlanmayı denedim, direk modem arayüzünden ve Wi-Fi ayarları kısmından. Ben de çok anlamıyorum ve ChatGPT'ye sordum şöyle dedi:
Modem bağlı ama internete çıkamıyorsan ve IP 10.xxx ise, sorun CGNAT çıkışının eksik veya bozuk olmasıdır.
TurkNet aradı ve teknik destek ekibine bahsettim fakat her şeyin normal olduğunu söyledi. 10.xxx kısmının devamından kastınız bu ise cevabım bu.
IP'nin devamından bahsediyorum hocam.
Hocam 10.xxx.xx.xxx . Sansürsüz halini paylaşmak sıkıntılı mı değil mi bilmiyorum, isterseniz onu da yazarım. Kusura bakmayın çok bilgim yok.
En son TurkNet desteğine şöyle bir mesaj göndermiştim:
"Sorunun, bana atanmış CGNAT çıkışının veya yönlendirme tablolarının bozuk olmasından kaynaklandığını düşünüyorum."
Bugün internet kullanılmaya başlamış, sorun ne bilmiyorum fakat hafta sonu tekrar uğrayıp kontrol edeceğim.
Merhaba tekrardan, konuyu kilitleyebilirsiniz sorun statik IP'ye geçilmesiyle düzelmiş. Yakın vakitte farklı bir servis sağlayısına geçeceğim.
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
Çözüldü Technopat "Hesap kapatılmıştır" sorunu için ne yapabilirim?
- Unlishimaide
-
-
-