Herkese merhaba, Türk Telekom altyapısı ile TurkNet tarafından internet hizmeti alıyorum. OpenWrt Mercusys MR90X router ile internete bağlanıyorum. SQM ve QoS ayarlarını yaptım ama CS2 oynarken aynı anda telefon veya tablet ile TikTok üzerinden video veya Amazon Prime, Netflix, HBO Max gibi platformlardan dizi, film izlenince oyun içerisinde anlık ping artışı ve packet loss sorunu yaşıyorum. Diğer cihazların Wi-Fi bağlantısını kestigimizde bu sorun ortadan kalkıyor. Önerebileceğiniz ayarlar varsa öğrenmek ve uygulamak isterim.
Detaylar
Kim cevapladı?SpeedBeast34
Üstün
Herkese merhaba, Türk Telekom altyapısı ile TurkNet tarafından internet hizmeti alıyorum. OpenWrt mercusys MR90X router ile internete bağlanıyorum. SQM ve QoS ayarlarını yaptım ama CS2 oynarken aynı anda telefon veya tablet ile TikTok üzerinden video veya Amazon Prime, Netflix, HBO Max gibi platformlardan dizi, film izlenince oyun içerisinde anlık ping artışı ve packet loss sorunu yaşıyorum. Diğer cihazların Wi-Fi bağlantısını kestigimizde bu sorun ortadan kalkıyor. Önerebileceğiniz ayarlar varsa öğrenmek ve uygulamak isterim.
SQM hızını düşür gerçek hızın %85'i örneğin 100 Mbps ise 85 Mbps yaz. İnternet dolunca oyun paketleri bekliyor. SQM hız kısınca packet loss ve ping spike gider. CS2 oynarken PC'ye kabloyla bağlan.
SQM hızını düşür gerçek hızın %85'i örneğin 100 Mbps ise 85 Mbps yaz. İnternet dolunca oyun paketleri bekliyor. SQM hız kısınca packet loss ve ping spike gider. CS2 oynarken PC'ye kabloyla bağlan.
PC direkt kablo ile bagli zaten hocam. Hiz ayarlari da şu an 90/17 seklinde ayarli.
SpeedBeast34
Üstün
PC direkt kablo ile bagli zaten hocam. Hiz ayarlari da şu an 90/17 seklinde ayarli.
Upload tıkanıyor. Olabilir SQM hızını 90/17 yerine 80/15 yap. Diffserv4 açık olsun. İngress autorate açık olsun. Per host isolation açık olsun. Upload düşmeden CS2'de packet loss düzelmez.
CS2 tarafinda gozlemledigimde upload sekmesinde degil de download sekmesinde % olarak artis goruyorum sanirim cunku oklardan biri asagi biri yukari olacak sekilde ayrilmis durumda. Diffserv4 , Ingress autorate ve Per host isolation ayarlarini nasil gozlemleyebilirim pek bilgim yok hocam yardimci olabilir misiniz?Upload tıkanıyor. Olabilir SQM hızını 90/17 yerine 80/15 yap. Diffserv4 açık olsun. İngress autorate açık olsun. Per host isolation açık olsun. Upload düşmeden CS2'de packet loss düzelmez.
SpeedBeast34
Üstün
CS2 tarafinda gozlemledigimde upload sekmesinde degil de download sekmesinde % olarak artis goruyorum sanirim cunku oklardan biri asagi biri yukari olacak sekilde ayrilmis durumda. Diffserv4, ıngress autorate ve per host isolation ayarlarini nasıl gozlemleyebilirim pek bilgim yok hocam yardimci olabilir misiniz?
OpenWrt'de ayarla diffserv4 SQM Advanced diffserv seçeneğinde ıngress autorate SQM Advanced enable ingress autorate işaretli per host isolation SQM Advanced varsa işaretli. Olması lazım.
Hocam ben beceremedim galiba gorselleri iletiyorum kontrol edebilir misiniz?OpenWrt'de ayarla diffserv4 SQM Advanced diffserv seçeneğinde ıngress autorate SQM Advanced enable ingress autorate işaretli per host isolation SQM Advanced varsa işaretli. Olması lazım.
Dosya Ekleri
SpeedBeast34
Üstün
Hocam ben beceremedim galiba gorselleri iletiyorum kontrol edebilir misiniz?
Bence sen video ya bakarak yap öyle daha sağlam yaparsın
Bence sen video ya bakarak yap öyle daha sağlam yaparsın
Sabah kontrol edecegim hocam tesekkurler.
Sweone
Uzman
Hocam eğer kablosuz veya dağıtıcı ile bağlanıyorsanız kesinlikle Ethernet kablosu alın derim. 1 senedir bu sorunla uğraşıyordum ve 15 metre Ethernet kablosu almak hiç aklıma gelmemişti. Şu anda 2 oyun + 4 video + bufferbloat test + Speedtest yaptığım halde a+ skor alıyorum yerel bir ISS ile