Hangisini tercih edersiniz?

• Oy verenlerin toplamı
    23
Bende yaklaşık 3 aydır kullanıyorum, ping sorunu yaşamıyorum, internet hızım dalgalanmıyor, sık sık Online oyun oynuyorum. VPN engeli dışında bir şikayetim olmadı. Bir de CS2'de mikrofon bastığımda ping 300'e fırlıyor ama bunun internetle bir alakası olduğunu düşünmüyorum.
İnternet hızı bende de sabit gözüküyor fakat Warzone'da paket kaybı yaşıyorum maalesef.

16258432903.webp

Bu arada Superonline'de VPN açamazsınız. Adamlar VPN'lere engel koymuşlar, sadece belli nadir VPN'ler çalışıyor. İnternette müşteri hizmetlerini arayıp VPN engelini açtırabildiğimizi okumuştum ama ben denemedim.

Kick ve Twitch yasaklandığında cloudfire DNS'si ile sitelere girebilmiştim, bazen sorun çıkartıyordu ama iş görüyordu.

100Mbps fiber kullanıyorum. Berlin'den yaptığım hız testi sonucu:

Eki Görüntüle 47013
Ben de az önce TurkNet VDSL ile Berlin ve Frankfurt testi yaptım:
turknet 100 mbps vdsl berlin speedtest testi 1.webp

turknet 100 mbps vdsl frankfurt speedtest testi 2.webp

Berlin'e 52 ms, Frankfurt'a ise 45 ms ile bağlanabiliyorum. Üstelik modeme direkt Ethernet ile bağlı değilim, Powerline adaptör ile bağlıyım. Powerline adaptör ekstradan 2-3 ms pinge sebep oluyor. Ona rağmen 52 ms ve 45 ms aldım.

Yani sizin fiber internetiniz yurtdışı ping'leri konusunda benim VDSL ile yarışamaz bile.

Ben de az önce TurkNet VDSL ile Berlin ve Frankfurt testi yaptım:
Eki Görüntüle 47095
Eki Görüntüle 47096

Berlin'e 52 ms, Frankfurt'a ise 45 ms ile bağlanabiliyorum. Üstelik modeme direkt Ethernet ile bağlı değilim, PowerLine adaptör ile bağlıyım. PowerLine adaptör ekstradan 2-3 ms pinge sebep oluyor. Ona rağmen 52 ms ve 45 ms aldım.

Yani sizin fiber internetiniz yurt dışı Ping'leri konusunda benim VDSL ile yarışamaz bile.

Arkadaşım Türk Telekom VDSL kullanıyor. CS2 sunucularında benim pingim onunkine göre daha iyi sonuçlar elde ediyor. O 65 civarı alırken ben 5X 60 (Sunucuya göre değişir.) civarı alıyorum. Bilemedim vallahi.

Şimdi biz ping düşük olsun diye fiber aldık VDSL daha iyi çıktı bu nasıl iş. :D

Arkadaşım Türk Telekom VDSL kullanıyor. CS2 sunucularında benim pingim onunkine göre daha iyi sonuçlar elde ediyor. O 65 civarı alırken ben 5X 60 (Sunucuya göre değişir.) civarı alıyorum. Bilemedim vallahi.

Şimdi biz ping düşük olsun diye fiber aldık VDSL daha iyi çıktı bu nasıl iş. :D
Dün akşam deneme amaçlı CS2'ye girdim. Amsterdam sunucusuna 51 ms ping ile bağlandım ve çatır çatır oynadım.

Mesela az önce Faceit girdim ve dodgelamak zorunda kaldım. Faceit IP'sinin tracerlarını atıyorum aşağıya. Diğer bütün arkadaşlarım 40-50 ping alırken ben 260 ping alıyorum.

1715882422448.webp

Mesela az önce Faceit girdim ve dodgelamak zorunda kaldım. Faceit IP'sinin tracerlarını atıyorum aşağıya. Diğer bütün arkadaşlarım 40-50 ping alırken ben 260 ping alıyorum.

Eki Görüntüle 47169
Gerçekten büyük bir rezillik. Ben aynı IP'ye TurkNet VDSL ile ping ve tracert testi yaptım, sonuç ortada:
turknet 100 mbps vdsl faceit ping testi 1.webp

turknet 100 mbps vdsl faceit tracert testi 1.webp

Modeme Powerline adaptör ile bağlıyım, adaptör yaklaşık 2 ile 4 ms arasında ek ping'e neden oluyor. Ona rağmen 44 ms ping ile bağlanıyorum. Üstelik sadece 6 hop var. Sizdeki görüntüde ise tam 20 hop var! Neden Superonline'ın Routing'i kötü, cevap bu.

1715884077776.webp

1715884082529.webp

Bendeki değerler de bunlar. İkinci komutta ne olduğunu bilmiyorum ama ilk komutta ping değerlerim bu şekilde. Hop nedir onu da bilmiyorum. :)

Eki Görüntüle 47179

Eki Görüntüle 47180

Bendeki değerler de bunlar. İkinci komutta ne olduğunu bilmiyorum ama ilk komutta ping değerlerim bu şekilde.
İkinci komut o IP'ye bağlanırken internetinin hangi yollardan geçtiğini ve her hopta kaç ping aldığını gösteriyor. Sizde de gördüğüm kadarıyla 20 hop var ve ping değeri 63 ms. Bende ise 6 hop var ve ping değeri 44 ms. Yani TurkNet VDSL, Superonline fiber'e göre daha iyi ping değeri sağlıyor.

Hop, bir sunucuya ulaşırken internetinizin geçtiği yolda yer alan durma noktaları olan sunuculardır.

İkinci komut o IP'ye bağlanırken internetinin hangi yollardan geçtiğini ve her hopta kaç ping aldığını gösteriyor. Sizde de gördüğüm kadarıyla 20 hop var ve ping değeri 63 ms. Bende ise 6 hop var ve ping değeri 44 ms. Yani TurkNet VDSL, Superonline Fiber'e göre daha iyi ping değeri sağlıyor.

Hop, bir sunucuya ulaşırken internetinizin geçtiği yolda yer alan durma noktaları olan sunuculardır.

Anladım, teşekkürler.