Detaylar
Kim cevapladı?Emre Human
Üstün
Oradan kendine göre zor sayılabilecek belli soruları seç hocana sor diğerlerini arkadaşlarına sorarsınBunu yapacağım hocam teşekkürler. Ama 20 soru boş bıraktım hepsini sormak biraz abartı olabilir![]()
Sayısal veya eşit ağırlık öğrencisiyseniz fonksiyonları kesinlikle boş vermeyin AYT matematiğin temeli fonksiyon.
Fonksiyon da önemlidir ama hocam bence geometri en önemli konulardan diye düşünüyorum.
Hydrogen
Uzman
Fonksiyon da önemlidir ama hocam bence geometri en önemli konulardan diye düşünüyorum.
Hocam geometrinin önemi 12. sınıfda çok anlaşılıyor bence. Çoğu kişi TYT mat çalışırken geoyu ihmal ediyor daha sonra geo yapabilenler denemelerde nereden baksanız +7, 8 net avantaj kazanıyorlar. Eğer geo yapamıyosanız artık 12 olduğunuz için zamanınızda az oluyor, sorun yaşıyorsunuz.
Hocam geometrinin önemi 12. sınıfda çok anlaşılıyor bence. Çoğu kişi TYT mat çalışırken geoyu ihmal ediyor daha sonra geo yapabilenler denemelerde nereden baksanız +7, 8 net avantaj kazanıyorlar. Eğer geo yapamıyosanız artık 12 olduğunuz için zamanınızda az oluyor, sorun yaşıyorsunuz.
Hocam bana arkadaşlarım 11 konularını 11 de bitir diyor fakat trigonometride büyük sorun yaşıyorum bu durumda ne yapmam lazım özel ders almayı düşünüyorum ama?
Hydrogen
Uzman
Hocam bana arkadaşlarım 11 konularını 11 de bitir diyor fakat trigonometride büyük sorun yaşıyorum bu durumda ne yapmam lazım özel ders almayı düşünüyorum ama?
Hocam özelikle mat ve fizik konularını 12ye bırakırsanız çok sıkışabilirsiniz.
Trigonometri benim de 11'de en sevmediğim konuydu, zamanla soru çöze çöze yapabilmeye başladım. İsterseniz özel ders alınca hocanızla detaylıca çalışıp o şekilde soru çözmeyi deneyebilirsiniz.
Tekrardan merhaba,
Geçen açtığım konuda 1. TYT sonucum gelmişti fakat bayağı kötüydü şimdi 2. TYT sonuçlarımı sizinle paylaşmak istiyorum fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Resimdeki 1. TYT sonuçlarım elimde fotoğraf olmadığından maalesef doğru ve yanlışları yazabileceğim sadece.
2.TYT sonuçlarım.
Türkçe: 28D 8y.
Sos: 12D 8y.
Mat: 1D 2y.
Fen: 0 (hiçbir konuyu hatırlamadığımdan yanlış yapmamak için yapmadım)
Ve sizce 11 sonuna kadar kaç netlere kadar çıkmam gerekir?
1. denemeye ait sonuçlar:
Eki Görüntüle 104290
Yayın ismi ve deneme numarası at, zorluk üzerinden yorum yapalım.
Yayın ismi ve deneme numarası at, zorluk üzerinden yorum yapalım.
Hocam yayın ismi yazmıyor ama bir tane barkod var onu atayım isterseniz.
@Theafricanus hocam titanyum TYT 2 diye geçiyor ismi.
Son düzenleme:
Daha bilindik bir deneme diye düşünmüştüm. Matematiğin seviyesi nasıl? Aslında böyle sonuçlar bir sınav ile anlaşılacak değil.Hocam yayın ismi yazmıyor ama bir tane barkod var onu atayım isterseniz.
@Theafricanus hocam titanyum TYT 2 diye geçiyor ismi.
Matematik ve Fen çalışın. Biyoloji konusunda pek kasmayın kendinizi. Biyoloji cidden zor bir ders.
Sosyal bilimleriniz geliştirilebilir. Bu süreç zarfında matematikten en azından 10 doğru ve üstünü çıkarmaya uğraşın. Her YKS'de matematikten en az iki banko kolay soru geliyor. 2-3 konuya çalışsanız 10 doğruyu yaparsınız zannımca.
Edebiyat 5 yanlışa kadar düşürülebilir. Sosyal bilimler sekiz yanlış idare eder ama yarıyarıya düşürebilirsiniz zamanla.
Fizik ve Kimya konuları pek zor değil TYT'de. Onları halledersiniz.
Ben sizi 12 zannettim ilk başta. Edebiyat 30 doğruyu geçersiniz, o cepte gibi.
Sosyal 15 doğruyu geçerseniz güzel olur. Sosyal pek zor değil aslında, bilmiyorum herkesin her dersi anlama kapasitesi aynı değil tabi.
Matematik en az 10 doğru yaparsanız güzel olur. İkisi garanti kolay geliyor.
Fen bi' 10 doğru yaparsanız iyi olur.
65-70 net ile bu dönemi kapatırsanız inanılmaz iyi olacaktır. AYT gibi bir amacınız varsa şimdiden ona çalışmaya başlayın. Özellikle AYT Fen cidden çok zor. Ben kafayı yiyecek gibi olmuştum bi' ara. Gözünü korkutmak gibi olmasın ama, şimdiden yavaş yavaş temelinizi atın. Ama dört yıllık gibi bir amacınız yoksa 70 net ile güzel yerlere yerleşilebilir. Sadece dediğim gibi Matematik ve Fen sıkıntılı. Diğer sorunlar çözülür. Bu dönem bu dediklerime çalışın. 12. Sınıfta eğer iyi bir gayret gösterirseniz belki 90-100 net yapabilirsiniz.
Matematik için bir kitap önerisi istiyorsanız "3D Yayınlarını" önerebilirim. Biraz kurcaladım, güzel bir kitap.