Daha bilindik bir deneme diye düşünmüştüm. Matematiğin seviyesi nasıl? Aslında böyle sonuçlar bir sınav ile anlaşılacak değil.

Kolaymış hocam ben okumadığımdan hala ön yargı ile yaklaşıyorum yoksa normalde 5 6 doğru yapabileceğim bir sınavmış.

Matematik ve fen çalışın. Biyoloji konusunda pek kasmayın kendinizi. Biyoloji cidden zor bir ders.

Sosyal bilimleriniz geliştirilebilir. Bu süreç zarfında matematikten en azından 10 doğru ve üstünü çıkarmaya uğraşın. Her YKS'de matematikten en az iki banko kolay soru geliyor. 2-3 konuya çalışsanız 10 doğruyu yaparsınız zannımca.

Edebiyat 5 yanlışa kadar düşürülebilir. Sosyal bilimler sekiz yanlış idare eder ama yarı yarıya düşürebilirsiniz zamanla.

Fizik ve kimya konuları pek zor değil TYT'de. Onları halledersiniz.

Ben sizi 12 zannettim ilk başta. Edebiyat 30 doğruyu geçersiniz, o cepte gibi.
Sosyal 15 doğruyu geçerseniz güzel olur. Sosyal pek zor değil aslında, bilmiyorum herkesin her dersi anlama kapasitesi aynı değil tabii.
Matematik en az 10 doğru yaparsanız güzel olur. İkisi garanti kolay geliyor.
Fen bi' 10 doğru yaparsanız iyi olur.

65-70 net ile bu dönemi kapatırsanız inanılmaz iyi olacaktır. AYT gibi bir amacınız varsa şimdiden ona çalışmaya başlayın. Özellikle AYT fen cidden çok zor. Ben kafayı yiyecek gibi olmuştum bi' ara. Gözünü korkutmak gibi olmasın ama, şimdiden yavaş yavaş temelinizi atın. Ama dört yıllık gibi bir amacınız yoksa 70 net ile güzel yerlere yerleşilebilir. Sadece dediğim gibi matematik ve fen sıkıntılı. Diğer sorunlar çözülür. Bu dönem bu dediklerime çalışın. 12. sınıfta eğer iyi bir gayret gösterirseniz belki 90-100 net yapabilirsiniz.

Matematik için bir kitap önerisi istiyorsanız "3D yayınlarını" önerebilirim. Biraz kurcaladım, güzel bir kitap.

Hocam eşit ağırlık olduğumdan AYT fene uğraşmama gerek yok ama hedefim eşit ağırlıkta minimum 40 30 k civarı görmek matematik temelim çok kötü olduğundan mikro orijinal ile başladım arkadaşlarım 3D yayınlarının gereksiz zor sorduklarını söylemişlerdi. Aslında edebiyatımı yükselmesinde sadece paragraf işe yaradı diyebilirim nedense hiç kimse paragraf rutini yapmıyor herkes matematik ile kafayı bozmuş doğru yapıyor olabilirler ama her gün 20 soru paragraf çözmekten zarar gelmeyeceğini düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir?

her gün 20 soru paragraf çözmekten zarar gelmeyeceğini düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir?
20 soru paragraf iyi bir rakam. Zaten Edebiyat netleriniz gayet güzel. Matematik temelinizin olmaması kötü. 3D Yayınları o kadar zor değil halbuki. Tam TYT tipinde soruyor soruları. 3D Matematik tavsiye ediyorum dediğim gibi.

Matematik çalışmak zor, yani çoğu kişi için. Onun temelini kazanmak ve anlamak zor bu sebepten Edebiyat değil ilk Matematik çalışıyor bazıları. Nasıl rahat ediyorsanız ilk önce onu çalışın. Benim tavsiyem söylediğim gibi matematik.