Herkes sen gibi olmak zorunda mı dostum? İnsanların hangi yolları seçeceğine karar vermek ve gömmek yerine tavsiye verin. Herkes aynı şartlarda yaşamıyor.
Zaten tavsiye veriyoruz. Matematik soruları bile artık okuduğunu anlama becerisine kaymışken, paragraf çözemeyen biri bu sınavda nasıl iyi bir sonuç yapacak, bana bunu söyler misin?

Zaten tavsiye veriyoruz. Matematik soruları bile artık okuduğunu anlama becerisine kaymışken, paragraf çözemeyen biri bu sınavda nasıl iyi bir sonuç yapacak, bana bunu söyler misin?

Çalışarak. Oturucak gününü ders çalışmaya verecek. Nasıl çalışacağını bilmiyor mu deneye deneye öğrenecek. Sadece video mu izliyor pratiğe kayacak test çözecek. Sen okuduğunu anlama becerisini doğarken mi elde ettin? Ilk çözdüğün denemedeki 40 netini doğduğunda mı elde ettin? Okul da ki birikimlerinden kaynaklı elde ettin. Bu arkadaşta bu eksiğini gerek her gün kitap okuyarak veya paragraf çözerek düzeltecek. Gerekirse profesyonel destek alıp düzeltecek. Yapıp yapmama kısmı zaten onda ve belli ki bir şeylerin yolunda gitmediğini gördüğü için buraya konu açmış. Bu forumdaki kimse bu arkadaşa sen yapamazsın deme hakkına sahip değil.

Bak ben seneye 15 netle başladım şuan 72 netteyim daha başındayız benim hedefim 110 sen de 90’a çıkabilirsin. AYT’yi iyi tut TYT’de fullemene gerek yok.

Hayatınız boyunca bu sınava çalıştınız mı, merak ediyorum. Niye iyimserlik yapalım? İyimserlik yapmadığımız, insanları güzel sözlerle kandırmadığımız için mi bozuk olduk? Sınav ilk senede gayet kazanılıyor, hatta beş ayda bile kazanılabiliyor. Örneğini bırakıyorum: @Testo Unit — bu adam benim gibi 40-50 netle başladı, beş ayda tıp kazandı. İstemekle olmaz; isteğin arkasından çaba gelmeli.
YKS serüveninde ilk senen açtığın konulardan anladığım kadarıyla, anlamsız bir akran zorbalığı seziyorum buradaki üyelerde.

Herkes üniversite okumasın triplerinden çıkın, önünüze bakın. Bu mesajımdan sonra da bu platformda hesabımı siliyorum. Forum kültüründen bir habersiniz, forumları Discord'la karıştırmamak çok mühim.

Bu kültürü karşıdaki insanları kırmadan etmeden sürdürmeye devam etmek önemli. Bu platformda bunu sürdüremeyecek gibi görünüyor. Hesabımı siliyorum, sana ve senin gibi düşünenlere de günlük yaşamında başarılar dilerim dostum. Her şey gönlünüzce olsun.

YKS serüveninde ilk senen açtığın konulardan anladığım kadarıyla, anlamsız bir akran zorbalığı seziyorum buradaki üyelerde.

Herkes üniversite okumasın triplerinden çıkın, önünüze bakın. Bu mesajımdan sonra da bu platformda hesabımı siliyorum. Forum kültüründen bir habersiniz, forumları Discord'la karıştırmamak çok mühim.

Bu kültürü karşıdaki insanları kırmadan etmeden sürdürmeye devam etmek önemli. Bu platformda bunu sürdüremeyecek gibi görünüyor. Hesabımı siliyorum, sana ve senin gibi düşünenlere de günlük yaşamında başarılar dilerim dostum. Her şey gönlünüzce olsun.
Kimseye zorbalık yaptığımız falan yok. Eğer birine zorbalık yaparsak, moderatörler bunun cezasını verir. Herkesin üniversite okumaması için bir mesajım da yok. Arkadaşa iyimser yaklaşmak için bir sebebim de yok. Hakaret etmediğim sürece, istediğim gibi yaklaşabilirim. Ama bu arkadaşa iyimser yaklaşmamak mümkün değil. 120 soru var ve bunların 30’u okuduğunu anlama sorusu. Diyelim ki hiç kitap okumamış biri, 20 soruyu doğru yapsın bari. Sosyal de 10 tane yorum sorusu var ve bunları yapamıyor. Üstelik bu sonuçlar, iki aylık çalışmanın sonucunda ortaya çıkmış. Peki, bu arkadaşa nasıl iyimser yaklaşabiliriz? Bana açıklayabilir misin? Ben de bu yollardan geçtim, iyimser yaklaşarak bir şey kazanamayacağımı bizzat kendimden biliyorum ve ortada iyimser yaklaşılacak bir durum yok.