Ama işin sonunda sunulan bu mantık, svastika sembolü için de kurulabilir. Ne de olsa tarihte bir dönem, şu anki anlamından bağımsız bir şekilde kullanılmış. :hehehe: Safsata dediğimiz şey tam olarak bu oluyor.
Merih'in bu işareti bir siyasi sembol olarak kullanmadığından emin olabilirsiniz. Olaylara nereden bakarsanız öyle görürsünüz, eğer bir Hintli'ye Svastika sembolünü gösterdiğinizde bunu normal karşılar, fakat bunu bir Alman'a gösterirseniz sizi polise şikayet eder.

Merih'in bu işareti bir siyasi sembol olarak kullanmadığından emin olabilirsiniz. Olaylara nereden bakarsanız öyle görürsünüz, eğer bir Hintli'ye Svastika sembolünü gösterdiğinizde bunu normal karşılar, fakat bunu bir Alman'a gösterirseniz sizi polise şikayet eder.
Olay Merih'in niyetiyse pek farklı düşünmüyoruz. Ben diğer tartışmalar özelinde konuşuyorum.

Svastika örneği de aynı şekilde, ben farklı bir eksende tartışıyorum. "Ya X bir futbolcu svastika kullansaydı" ihtimalinin düşünülmesini de istemiştim. Neyse, önemli değil.

Zeitnot babag haklıymış.

Maçları pek takip etmiyorum. Ruslara ne yapıldı?

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden banlandilar ama İsrail hiçbir yaptırım almadı. Uluslar ligini tarafsız sahada oynayacaklardi yine israilliler arnavutlar ağlıyor diye UEFA oradanda yasakladı. Rus oyuncular Avrupa takımlarında oynatmadilar sözleşme feshi yaptılar yapmadıklarını kadro dışı bıraktılar. Bunun gibi daha birçok olayda UEFA Ruslara karşı her zaman çifte standart uyguladı savaşı bahane ettiler. Madem siz savaş yüzünden Rusları diskalifiye ediyorsunuz İsrailliler halen daha utanmadan bu konuyu ballandıra ballandıra anlatıyor UEFA kör taklidi yapıyor. İsrail takımları Filistin ile ilgili pankartlar açmasına ceza almıyorlar iken Rus taraftarın en ufak küfürüne hemen çok ağır ceza kesiliyor. Yani Ruslarda bizim yaşadığımızı yaşıyorlar bu UEFA denen saçma organizasyon siyaseti futbola katan iğrenç bir organizasyon. Futbol izlemekten soğuttular insanları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün bir Anadolu halkı, kurdu "canavar" diye adlandırır. İsmiyle bile çağırmaz.

Yüzlerce yıl önce Orta Asya'daki atalarımız kurda sembolik bir anlam biçmiş olabilir. Yine asırlar içinde bu anlam, önemini yitirmiş. Hatta, canavar denmesi örneğinde görüldüğü üzere, neredeyse bir nefrete bile dönüşmüş. Anadolu halkına gidip, "bak senin tarihin bu" deselerdi 2 posta dayak yiyip gönderilirlerdi büyük ihtimalle.

Bir de aşağı yukarı son 40 yıl var tabii. Son 40 yıl, işaretin siyasi olarak tekrar hayata dönmesiyle başlayıp dünkü olaya kadar geçen süre diyelim. Bu süreçte, bu işareti kullanan birçok insan terör olaylarına karışıp halkımızı katletti. İşaretin tekrar gün yüzüne çıkışı sağlıksız. Mesele bundan ibaret. Kimseden bu işarete tepki koymamasını bekleyemezsiniz.

Şundan daha kötü kolpaya çok az denk gelmişimdir :D. Hangi köyde Ergenekon Destanı'nı anlatanı taşlamışlar lütfen bir örnek ver ya.

Şundan daha kötü kolpaya çok az denk gelmişimdir :D. Hangi köyde Ergenekon Destanı'nı anlatanı taşlamışlar lütfen bir örnek ver ya.
"Bizim koyunları, inekleri telef eden kurt mu? Bırak allasen." :hehehe:

Kurt, sırtlan, domuz... Nefret edilir. Ki sonuncusunun din ile alakası bile yok büyük çoğunlukla.

"Bizim koyunları, inekleri telef eden kurt mu? Bırak allasen." :hehehe:

Kurt, sırtlan, domuz... Nefret edilir. Ki sonuncusunun din ile alakası bile yok büyük çoğunlukla.

Yahu burada canlı olan kurttan bahsediliyor, kaç tane Galatasaray'lı gerçek aslanı veya kaç tane Bursaspor'lu gerçek timsahı seviyor :D? Sırf laf olsun diye konuşuyorsunuz gerçekten.

Yahu burada canlı olan kurttan bahsediliyor, kaç tane Galatasaray'lı gerçek aslanı veya kaç tane Bursaspor'lu gerçek timsahı seviyor :D? Sırf laf olsun diye konuşuyorsunuz gerçekten.
Peki, öyle olsun madem.
Hangi köyde Ergenekon Destanı'nı anlatanı taşlamışlar lütfen bir örnek ver ya.
Ayrıca ben erken Osmanlı döneminden bahsediyorum. Şu an çoğunluğun evinde tüfeği vardır. Kendini savunur canavara karşı. :)

Ergenekon Destanı'ndan haberdar olmamız dahi çok yakın bir tarihe denk geliyor, istesek de anlatamazdık yani. Anlatmadılar da.

Peki, öyle olsun madem.

Ayrıca ben erken Osmanlı döneminden bahsediyorum. Şu an çoğunluğun evinde tüfeği vardır. Kendini savunur canavara karşı. :)

Ergenekon Destanı'ndan haberdar olmamız dahi çok yakın bir tarihe denk geliyor, istesek de anlatamazdık yani. Anlatmadılar da.

Hala sembol değil de canlı olan kurdu baz alarak konuşuyorsunuz. Şu an "sembol olan kurt" ile derdi olan bir topluluk var mı sizler dışında?

Doğrudur, yakın zamanda öğrenmiş olabiliriz. Peki bu tarihimizin binlerce yıllık olduğu gerçeğini değiştiriyor mu, hayır.

Ne aşırı türkçüyüm ne partili ne de bir ideolojiye saplantılıyım, ben sadece Türk'üm, doğruyum, çalışkanım. Merih demiral çıkıp zafer işareti yapsa UEFA soruşturma açar mıydı? Hayır. Siz "bunlar terör örgütünün simgesi, altında yatan niyeti biliyoruz" der miydiniz? Hayır. Yani tüm sorun hangi niyetle yaptığından bağımsız kendi ideoloji ve ırkını sembolize eden bir işaret yapması ve bu bazılarının zoruna gitmesi :D.

Ne aşırı türkçüyüm ne partili ne de bir ideolojiye saplantılıyım, ben sadece Türk'üm, doğruyum, çalışkanım. Merih demiral çıkıp zafer işareti yapsa UEFA soruşturma açar mıydı? Hayır. Siz "bunlar terör örgütünün simgesi, altında yatan niyeti biliyoruz" der miydiniz? Hayır. Yani tüm sorun hangi niyetle yaptığından bağımsız kendi ideoloji ve ırkını sembolize eden bir işaret yapması ve bu bazılarının zoruna gitmesi :D.
Barış sembolünün tarihi de kullanım amacı da sabit çünkü. İdeolojik bir işaret değil, örnek tamamen yanlış.

Açıkçası yaklaşık 7 senedir buralardayım. Siz o kadar yoksunuz belki ama sizi, yeşil siteyi henüz kullanmaya başlamışken az çok anımsıyorum. Belki siz hatırlamıyorsunuzdur, normaldir. Niyetimin kötü olduğunu düşünüyorsanız da benim hatamdır, pek sözüm yok. Ama yaftalama işi hoş değil. Neyse, önemi yok.

Yine de benim derdim bozkurt ile değil, zaten sembolik değerine de değindim. Belki okudunuz ama dikkat etmediniz, belki okumadınız. Bilmiyorum. Yukarıda bir yerde bulursunuz mesajı. Benim derdim el ile yapılan işaret, bunun savunusuna arka çıkmayacağım. Gerisine saygım sonsuz.

@Glade dostun paylaştıklarına da "apan mudra" diyen çok kişi gördüm. Belki tarihsel gerçekliği hususunda dahi hepimiz yanılıyoruzdur. Bilgisi olanları bekleriz, bilgilenelim.

İyi forumlar.

Barış sembolünün tarihi de kullanım amacı da sabit çünkü. İdeolojik bir işaret değil, örnek tamamen yanlış.

Ne demek ideolojik bir işaret değil? Çıkıp sallasan parmaklarını 2 dakikada recmederler :D.

Açıkçası yaklaşık 7 senedir buralardayım. Siz o kadar yoksunuz belki ama sizi, yeşil siteyi henüz kullanmaya başlamışken az çok anımsıyorum. Belki siz hatırlamıyorsunuzdur, normaldir. Niyetimin kötü olduğunu düşünüyorsanız da benim hatamdır, pek sözüm yok. Ama yaftalama işi hoş değil. Neyse, önemi yok.

Yine de benim derdim bozkurt ile değil, zaten sembolik değerine de değindim. Belki okudunuz ama dikkat etmediniz, belki okumadınız. Bilmiyorum. Yukarıda bir yerde bulursunuz mesajı. Benim derdim el ile yapılan işaret, bunun savunusuna arka çıkmayacağım. Gerisine saygım sonsuz.

Yaftalama gibi bir derdim yok, sanırım yanlış ifade ettim kusura bakmayın. Açıkçası mesajlar o kadar iç içe girdi ki kimin neye karşı çıktığını hatırlamıyorum. Benim derdim de burada ideoloji savunmak değil, ki zaten ne turancılığa ne de aşırı milliyetçiliğe sempatim var. Sadece basit bir sembolün UEFA ve bazı kesimleri neden bu kadar rahatsız ettiğini anlamlandıramıyorum. Hadi onlar "dış mihraklar", bizim niyet okumacılığı yapıp Merih'e MHP'li diyeninden bir bozkurt işaretini katliamlara kadar bağlayanına garip geliyor. Benimsediği ideoloji bu olsa da ne karşı takıma ne başka bir kesime hakaret içeriden bir şey yok. Gidip 4 parmak kaldırıp AKP'li imajı çizse de, baba-oğul-kutsal ruh yapsa da kimseyi kırmadıkça kime ne? Orada bizim için bir mücadele verildi ve buna kendi tarzıyla sevinmiş, bunun neresi kötü?

Burada aslında işaretten çok siyasi görüşüne laf ediliyor. Bir olup sevincimizi beraber yaşamamız gerekirken siyaset gibi nafile şeyler için birbirimizi yiyoruz, gerçekten üzücü.