Eksiğim varsa düzeltin, Churchill'in işidir barış işareti. Kürt hareketi nere, Churchill nere?Ne demek ideolojik bir işaret değil? Çıkıp sallasan parmaklarını 2 dakikada recmederler.

Anladım, önemli değil.Yaftalama gibi bir derdim yok, sanırım yanlış ifade ettim kusura bakmayın. Açıkçası mesajlar o kadar iç içe girdi ki kimin neye karşı çıktığını hatırlamıyorum.
Biliyorum az çok, problem yok. Zaten niyet okuması yapmaktan da, yaftalamaktan da imtina ederim.Benim derdim de burada ideoloji savunmak değil, ki zaten ne turancılığa ne de aşırı milliyetçiliğe sempatim var.
Basit bir sembol olduğunu düşünmüyorum.Sadece basit bir sembolün UEFA ve bazı kesimleri neden bu kadar rahatsız ettiğini anlamlandıramıyorum.
Madımak'ın yıldönümüne denk getirerek muazzam bir hata yaptı. İnsanlar da Merih'in niyetini bilmediğinden akla ilk gelen yere yordu.Hadi onlar "dış mihraklar", bizim niyet okumacılığı yapıp Merih'e MHP'li diyeninden bir bozkurt işaretini katliamlara kadar bağlayanına garip geliyor.
Keşke Merih yapmasaydı, insanımız da niyet okumasaydı. Merih'in de niyetini bilemiyoruz tabii en nihayetinde...
Hareketin kökeninin geçmişe gittiğini düşünüyordum ben. 1991 yılında ülkücüler tekrar gün yüzüne çıkardı ve o şekilde kullanılmaya devam edildi, diye biliyordum yani. Hatalı olabilirim, el ile yapılan bozkurt işareti cidden çok yeni olabilir. Tarihî geçmişi olmayabilir bile. O hususta çok net konuşamayacağım.Orada bizim için bir mücadele verildi ve buna kendi tarzıyla sevinmiş, bunun neresi kötü?
Ama eğer ülkücü keşfi ise net bir şekilde karşıyım. Değilse de zaten karşıyım.
Teröristlerin kullandığı harekette samimiyet aranmaz, aranamaz. Maalesef."O şekilde sevinip sevincimizi kursağımızda bıraktı." yorumu da bu hususta dikkate değer bir hâl alıyor. Merih, bir ülkeyi temsilen orada.
Merih, büyük ihtimalle eğitim hayatını bir kenara atıp topçu olmuş bir çocuk. Derin ideolojik kaygıları olduğunu çoğu kişi düşünmüyordur bile.Burada aslında işaretten çok siyasi görüşüne laf ediliyor. Bir olup sevincimizi beraber yaşamamız gerekirken siyaset gibi nafile şeyler için birbirimizi yiyoruz, gerçekten üzücü.
Ha eğer ülkücü ise bile, laf etmemek elde değil.
İşin sonunda bu mesele çok gereksiz. Suni gündem. Terörist hareketidir, bitti. Ben de fazla konuşmak istemiyorum. Dikkatimi açacağım yeni bilgilendirici konulara veriyorum. Ağzınıza sağlık, sohbet keyifli oldu.