Yakın zamanda giriş kat olan bir yere taşındık. Pencerenin önündeki çocuklar ciyak ciyak cığırıyor, saat 11 olmuş hâlâ uyuyamıyorum. Üst katta da küçük çocuklar sürekli takır tukur koşturuyor. Dibimizde cami var, sürekli ses geliyor. Sokaktan eski araba geçerken motor sesi sanki odanın içinde çalışıyormuş gibi. Sabah binanın yanında konuşan insanların sesini bile duyuyorum. Pencere açık kapalı fark etmiyor. Karşı apartmanda adamın biri dükkan açmış demir kesiyor sabah akşam o demiri kesme sesi geliyor.

Aptal müteahhit ne doğru düzgün yalıtım yaptırmış ne de sokak binalar arasında mesafe bırakmış. Bu şekilde bina yapılmasına ve denetlenmesine izin veren herkesin aldığı para haram olsun. Şehir planlaması, bina yönetmeliği bu iş ile ilgili çalışıp devletten maaş alan ve böyle iş yapanların hepsinin kazandığı bütün kuruşlar boğazında kalsın. İnsan kendi evinde bile rahat edemiyor, delirmek üzereyim.

Ders çalışmam lazım, gece uykumu alamıyorum, sabah seslerinden çalışamıyorum. Bir insanın odasında sessizce çalışması lüks olmamalı. Evinde dinlenmesi lüks olmamalı.

Son düzenleme:
Hocam, gerçekten okurken benim burada içim daraldı. Hissettiğin cinnette o kadar haklısın ki, az bile söylemişsin. Müteahhit, iki tuğla arasına yalıtım malzemesi yerine ıslak mendil falan sıkıştırdı herhalde; bu gidişle yakında yoldan geçen arabalara park yeri gösterip, sabah bina önünde sohbet edenlere camdan çay uzatmaya başlarsın. O ruhsata imza atanlar için ettiğin bedduaların altına ben de imzamı atıyorum. Sen akıl sağlığını ve derslerini kurtarmak için önerim, kaliteli bir kulak tıkacı ya da gürültü engelleyici kulaklık al; yoksa o evde delirmemek mucize olur. Çok geçmiş olsun.

Bizde de böyle çocuklar saçma sapan sesler çıkartıyor, okul başlayınca biter muhtemelen.
Oturduğunuz mahallenin kalitesine göre değişir, zamanında oturduğum bir mahallede sabah akşam, okul günü farketmeksizin sabahtan akşama kadar bas bas bağırıyorlardı. 2-3 çocukta değil bir kamyon dolusu çocuk kapımda bağırıyor. Düğün, cenaze yahu arkadaş hiç mi insan evine çekilmez çocuklarıyla eve dönmez. İt gibi ürüyorlar üredikleri gibi milletin başına salıyorlar. Boşuna dememiş atalarımız ev alma komşu al.

@Dany Fırtınadoğan, Seni en iyi ben anlarım hocam, resmen cinnet geçirip elimden bir kaza çıkmasın diye kendimi zor tutuyordum.

Oturduğunuz mahallenin kalitesine göre değişir, zamanında oturduğum bir mahallede sabah akşam, okul günü farketmeksizin sabahtan akşama kadar bas bas bağırıyorlardı. 2-3 çocukta değil bir kamyon dolusu çocuk kapımda bağırıyor. Düğün, cenaze yahu arkadaş hiç mi insan evine çekilmez çocuklarıyla eve dönmez. İt gibi ürüyorlar üredikleri gibi milletin başına salıyorlar. Boşuna dememiş atalarımız ev alma komşu al.

@Dany Fırtınadoğan, Seni en iyi ben anlarım hocam, resmen cinnet geçirip elimden bir kaza çıkmasın diye kendimi zor tutuyordum.
Kafamı duvara ya da çocukları duvara vuracağım. Susun diyorum, sanane diyor, cinnet getireceğim.