Blueprint tercih eden firmalar da var ancak genelde optimizasyon konusunda Blueprint biraz mesakkatli oldugu icin cogu firma ya Blueprint ile yazip C++'a aktariyor ya da direkt C++ projesinde yaziyor oyunlarini. Baslangic icin istiyorsaniz Blueprint ile baslayin, Blueprint kodu sonradan her ne kadar cok harika verimli olmasa da C++'a aktarabiliyorsunuz. Unreal Engine 3 deneyiminiz varsa zaten kismet kodlari ile ayni tarza yaziliyor Blueprint kodlari da.

Belli bir noktadan sonra Blueprint'leri ogrenmek de C++ ogrenmek kadar zorlasiyor bu arada, bu yuzden bence detayli C++ bilginiz ve 3D oyun yapma deneyiminiz olmadan UE'ye simdilik bulasmayin.

UE benim için gelecekte kesin yöneleceğim bir motor ama şimdilik Unity ile dostluğumu devam ettirsem daha iyi olacak.

Evet.

Godot'a göz atacağım C# ile çalıştığını beklemiyordum.

Yorumun için teşekkür ederim, aslında tek bir tarz üzerine düşünmedim ama daha çok dikkatimi çeken 2D RPG'ler oluyor. Basit bir RPG yapmak istiyorum. 1 haftada değil tabii ama kurulu bir şablanun üstüne aylarca çalışabilirim.
Unreal Engine ise tek başına oyun geliştirme konusunda daha yorucu geldiğinden dolayı bir süre sonra Unity döndüm. Yoksa gönlümde hala UE geçiyor.

@vanillamint hocamın dediği gibi 2D oyunlar için Unreal Engine pek uygun değil. Dediğiniz templatelere gelirsek ihtiyacınıza göre Unity'nin asset Store'unu kullanabilirsin(Unity Asset Store - The Best Assets for Game Making). Godot veya Game maker Studio kullanabilirsiniz. Fakat ben Unity öneririm. Sebebi ise topluluğun fazlalığı ve assetleri daha çeşitli diğerlerine göre.

@vanillamint hocamın dediği gibi 2D oyunlar için Unreal Engine pek uygun değil. Dediğiniz templatelere gelirsek ihtiyacınıza göre Unity'nin asset Store'unu kullanabilirsin(Unity Asset Store - The Best Assets for Game Making). Godot veya Game maker Studio kullanabilirsiniz. Fakat ben Unity öneririm. Sebebi ise topluluğun fazlalığı ve assetleri daha çeşitli diğerlerine göre.

Evet Unity en büyük avantajlarından birkaçı da bunlar ondan dolayı başka motora geçmek de kolay olmuyor. Store üzerinden bakmıştım ama tekrar göz atacağım teşekkürler.