Sıradan İnsan

Başarılı
Arkadaşlar benim okuduğum bölüm 4 yıllık afet yönetimi bölümü. Bu bölümü okuyorum ama çoğu kişiden duyduğum kadarıyla sağlık alanında bu bölümün tanımı bile yokmuş. Bende lisans okumama rağmen üzülüyorum. Devam etsem boşuna okuyacağım. Çoğu kişi bu bölümün ön lisans olanını oku daha çok alım var olduğunu söylüyorlar. Ön lisans bölümü de açıktan var. Ben üniversite okumasam da açıktan okusam şu zamanda diplomanın önemi var mı? Bu duruma gerçekten üzüldüm. Siz ne düşünüyorsunuz? Üniversite bile örgün okuyasım gelmiyor. Tekrar YKS sınavına da girmek istemiyorum

Arkadaşlar benim okuduğum bölüm 4 yıllık afet yönetimi bölümü. Bu bölümü okuyorum ama çoğu kişiden duyduğum kadarıyla sağlık alanında bu bölümün tanımı bile yokmuş. Bende lisans okumama rağmen üzülüyorum. Devam etsem boşuna okuyacağım. Çoğu kişi bu bölümün ön lisans olanını oku daha çok alım var olduğunu söylüyorlar. Ön lisans bölümü de açıktan var. Ben üniversite okumasam da açıktan okusam şu zamanda diplomanın önemi var mı? Bu duruma gerçekten üzüldüm. Siz ne düşünüyorsunuz? Üniversite bile örgün okuyasım gelmiyor. Tekrar YKS sınavına da girmek istemiyorum.
Cogu bölümun meslek alaninda bir karsiligi yok zaten eger master yapmayacaksan. Zannediyorum ki okudugun bolümde bile her ne kadar da alan dersi olsa bile hocalarindan birkaci baska mesleklere bakiyorlardir yani ilgi alanin orasidir. Ayrıyeten soyle bir durum var okul okumak guzeldir ancak okudugun bolum sondan birinci ise o zaman olmaz guzel degil xD.

Kesinlikle alımı çok olan bir önlisans bölümüne başlayın ve lisansı bitirmeden önlisansı bitirin. Atanmayı deneyin ve atanmadan lisans bölümünü bitirmeyin gerekirse kasıtlı uzatın. Lisans mezunu olup atanamayan birçok kişi var. Önlisans alımları daha çok oluyor.

Arkadaşlar benim okuduğum bölüm 4 yıllık afet yönetimi bölümü. Bu bölümü okuyorum ama çoğu kişiden duyduğum kadarıyla sağlık alanında bu bölümün tanımı bile yokmuş. Bende lisans okumama rağmen üzülüyorum. Devam etsem boşuna okuyacağım. Çoğu kişi bu bölümün ön lisans olanını oku daha çok alım var olduğunu söylüyorlar. Ön lisans bölümü de açıktan var. Ben üniversite okumasam da açıktan okusam şu zamanda diplomanın önemi var mı? Bu duruma gerçekten üzüldüm. Siz ne düşünüyorsunuz? Üniversite bile örgün okuyasım gelmiyor. Tekrar YKS sınavına da girmek istemiyorum
Afet yönetimi bölümü değerli bir bölüm. Bence boşuna okumuyorsunuz.

Afet durumunda afetzedelere yardım edebilecek gelişmiş iş gücünü oluşturmayı amaçlayan bir bölümdür.

Kaynakça: Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü Nedir? Mezunları Ne İş Yapar?

Bu bölümü okuyorum ama çoğu kişiden duyduğum kadarıyla sağlık alanında bu bölümün tanımı bile yokmuş. Bende lisans okumama rağmen üzülüyorum.
Bu bölümde hedeflenen şey depremzedeleri kurtarma çalışmasından yardımcı olmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşveren olarak söylüyorum. Üniversite zaman kaybı diyenlere aldırma, bitir ya da istersen başka bölüm için çalış başka bölümde okumaya başla. Tabii ki bölümünde gelecek görmediğin için başka bir alanda çalışmak istersen şimdiden kendini o alanda eğitmeye başlamanda fayda var ama o diploma farklı alandan bile olsa çoğu meslekte senin kabul görme oranını yükseltecek. En azından başladığın bir işi sıkılsan da bırakmadan sonunu getirebildiğinin ilk göstergesi o diploma.

Az sayıdaki imza yetkisi tanınan meslek hariç zaten çoğu kişi okuduğu bölümden farklı işler yapıyor. Bir yandan ilgini çekecek bir alanda ek eğitim ve kendini geliştirme sürecine başlarsan üniversite bittikten sonra işin daha da kolaylaşır.

Son düzenleme:
Neden girmek istemiyorsun? Yatay geçiş imkanın falan yoksa YKS dışı başka bir yol yok.