O zaman bu adamların bunları bilmesi lazım bile bile neden bunu yapıyorlar?
FrameGen teknolojisi geldi. Bu teknoloji sayesinde GPU'nun "saf" gücü artırılmadan performans iyileştirmesi sağlanıyor. Kullanıcılar için oyun performansını artırması, daha düşük güç tüketmesi en büyük avantajı gibi gözükse de, aslında bence kullanıcılar biraz kazıklanıyor. En büyük avantajı, gerçekten de düşük güç tüketmesi.

FrameGen aktif olduğunda oyunun VRAM kullanımı artırıyor ama Nvidia zaten 8 GB VRAM ile karşımıza çıkıyor. Bu az yani ve çok eleştirildi. Oyun performansı artıyor ama genel olarak GPU'nun kendi gücü düşük kalıyor.

Ayrıca yapay kareler içinde gezinmek, gecikmeye de yol açar ve bazen bunu oyunlarda hissediyorum. Görüntüler iç içe giriyor ve giriş gecikmesi oluyor. Demek ki halen iyi bir çözüm değil.

Biraz komplo teorisi gibi oldu ama, yine de farklı düşünceler olabilir tabii 😄.

Bazı VRam kısımları ile ilgili bilgileri düzenledim.

Son düzenleme:
4060, 4070, 5060, 5060 Ti gibi kart alıp DLSS ve frame generation kullanmayacak insan neredeyse yok, insanların NVIDIA tercih etmesinin en büyük sebebi bu zaten.

Hocam olay burada NVIDIA veyahut değil. Siz bunu anlamadınız. AMD kartı olanlar oynamasın o zaman DLSS yok orada sonuçta. Rica ediyorum biraz mantıklı düşünün. Bir oyun yapacaksınız ama sadece bir kesim oynasın diye mi? Ben öyle olacağını sanmıyorum. Ki bu firma Bethesda, geçmişte batma tehlikesi bile yaşadılar. Yani bir oyuncu bile onlar için büyük bir kazanç demek. Böyle bir hatayı yapmamaları gerekiyordu. DLSS FG kapalı ultrada 60FPS oynamamayı savunmak saçmalık.

RTX 4060 kullanan insanlar, AAA oyunlarda DLSS ve Frame Generation'u açarak oynayacağı için gayet tatlı bir performans verdiğini söylüyorum.
Böyle bir şey yok, o kart GOW'da 75 FPS veriyorsa, Cyberpunk'da 80 FPS veriyorsa, RDR2'de 70 FPS veriyorsa, 2025 yılında PC'ye gelen 1. parti Sony oyunu Ragnarokta +60 FPS veriyorsa bir zahmet Oblivion Remastered'de de versin.

Hocam olay burada NVIDIA veyahut değil. Siz bunu anlamadınız. AMD kartı olanlar oynamasın o zaman DLSS yok orada sonuçta. Rica ediyorum biraz mantıklı düşünün. Bir oyun yapacaksınız ama sadece bir kesim oynasın diye mi? Ben öyle olacağını sanmıyorum. Ki bu firma Bethesda, geçmişte batma tehlikesi bile yaşadılar. Yani bir oyuncu bile onlar için büyük bir kazanç demek. Böyle bir hatayı yapmamaları gerekiyordu. DLSS FG kapalı ultrada 60FPS oynamamayı savunmak saçmalık.
Anlatamadığım olay şu, artık saf güç olayı bitiyor. Teknoloji, kare üretme ve görüntüyü upscale etme üzerine doğru gidiyor. Ayrıca AMD'de FSR 4 ve Frame Generation'ın üzerine gitmeye başladı.

Biranda çıkardılar oyunu zaten. Optimizasyon yapmakla uğraşmak istememiş bile olabilirler :D Yamalarla düzelir herhalde.

FrameGen teknolojisi geldi. Bu teknoloji sayesinde hem VRAM'den tasarruf ediliyor, hem de GPU'nun "saf" gücü artırılmadan performans iyileştirmesi sağlanıyor. Kullanıcılar için oyun performansını artırması, oyunların düşük VRam kullanmasına olanak tanıması ve daha düşük güç tüketmesi en büyük avantajı gibi gözükse de, aslında bence kullanıcılar biraz kazıklanıyor. En büyük avantajı, gerçekten de düşük güç tüketmesi.

FrameGen aktif olduğunda oyunun VRAM kullanımı azalıyor, ama Nvidia zaten 8 GB VRAM ile karşımıza çıkıyor. Bu az yani ve çok eleştirildi. Oyun performansı artıyor ama genel olarak GPU'nun kendi gücü düşük kalıyor.

Biraz komplo teorisi gibi oldu ama, yine de farklı düşünceler olabilir tabii 😄.
Framegen VRAM kullanımını düşürmez, arttırır. DLSS düşürür, oyunlar düşük çözünürlükte renderlanıp yüksek çözünürlüğe renderlandığı için. Ayrıca performans falan artmıyor, hayvan gibi gecikme artıyor. Framegen ile oyun oynamak normal bir şey değil, First Person oyun oynamak hiç değil.

Frame Generation VRAM kullanımını düşürmez, arttırır. DLSS düşürür, oyunlar düşük çözünürlükte renderlanıp yüksek çözünürlüğe renderlandığı için. Ayrıca performans falan artmıyor, hayvan gibi gecikme artıyor. Framegen ile oyun oynamak normal bir şey değil, First Person oyun oynamak hiç değil.
Frame Generation, yapay zeka destekli kare üretme. Yüksek çözünürlüğe upscale eden DLSS. VRAM tasarrufu da yapay zeka ile kare üreterek ve DLSS ile düşük çözünürlüğü upscale ettiği için VRAM tasarrufu olmuş oluyor.

Framegen VRAM kullanımını düşürmez, arttırır. DLSS düşürür, oyunlar düşük çözünürlükte renderlanıp yüksek çözünürlüğe renderlandığı için. Ayrıca performans falan artmıyor, hayvan gibi gecikme artıyor. Framegen ile oyun oynamak normal bir şey değil, First Person oyun oynamak hiç değil.
VRam olayını düşürüyordu diye hatırlıyordum hocam, bilmiyordum ve evet yapay kareler içinde gezinmek hala iyi bir çözüm değil. Siz yazmadan ekledim o kısmı.

Anlatamadığım olay şu, artık saf güç olayı bitiyor. Teknoloji, kare üretme ve görüntüyü upscale etme üzerine doğru gidiyor. Ayrıca AMD'de FSR 4 ve Frame Generation'ın üzerine gitmeye başladı.

Hocam o dediğinizi ben anladım evet bu konuda haklılık payınız var. Ancak böyle yapmamaları lazım. Kas gücünün ne kadar önemli olduğunu 1080 Ti üzerinde gösterdi bize NVIDIA. 5060 Ti üzerinden örnek vereceğim. İzlediğim testlerde 5060 Ti DLSS ve FG kapalıyken 4060 yakalayamıyor. Ancak DLSS, FG gelince öne geçiyor. Kas gücünü biraz daha önemseseler bu durumlar hiç yaşanmayacak. Teknolojinin gelişmesi güzel bir şey ancak yerine göre güzel. Ben o teknolojiye bağımlı oyunumu oynamayayım yani. Deli gibi geciktirme yapıyor sonuçta.