Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Amazon USA'dan bir keresinde 6 aylık Prime başlatmıştım. Unutmuştum, kartımdan parayı çekmişti. Kartıma iadeyi aldım ama zorlukla.

Sipay kart kullanıyorum. Araya bayram falan girdi, hafta sonu tatili falan girdi derken ne olduysa benim para yatmadı. Amazon 5-7 iş günü içinde yatar dedi, bekledim yok. Sipay 3-10 iş günü beklenmesi gerekiyor, bekledim yok. Sipay iade referans istedi. Burada devreye Amazon USA giriyor.

Müşteri hizmetleriyle "chat" yoluyla 4 kere muhatap oldum. Sinir krizi geçirecektim. Çünkü Amazon TR'deki profesyonelliğin zerresi yok.
Şu sonuca vardım, genelleme yapmak sorunlu bir yaklaşım biliyorum, sadece hafif mizahi olarak söylüyorum, adı sanı garip olanlar harbi sıkıntılı insanlar.

İlk görüşmede adı garip olan biri geldi. Afrika'lı mıdır, Hint midir bilmem. Konuşuyoruz. Diyorum ki, "Abicim bana bankama iletmem için iade referans kodu ver.". Klasik üzüldüm, en kısa sürede çözeceğim gibi şeyler. La bana bir kod verdi, garip grup, ilk bakışta "Bu ne?" dedim. Neyse kodu Sipay'a ilettim. Sipay bu koda ait bir iadenin taraflarına iade olmadığını söylediler. Amazon USA müşteri hizmetlerine bir daha döndüm.

İkinci görüşmemde adam, ah bu arada yine garip bir isimli, şunu dedi: "Sizin kartınızdan hiç para çekilmedi, Prime'ınız da yok." Ben, "Nasıl ya, ne diyor bu?" moduna girdim. La ciddi ciddi bunu dedi. Ben dedim, "İsterseniz slip PDF ileteyim, kartımdan para çekildi.". Adam kontrol etti, "Bana işlem kodu iletebilir misiniz?" diye. 23 haneli mi neydi? Ben de öyle bir kod olmadığını, harcama slip PDF'sinde şu kadar haneli kod olmadığını söyledim. Ne dese beğenirsiniz: "Çünkü harcama hiç yapılmamış.". Bir de bunu öyle bir dille söyledi ki, sanki bana Tanrıyı göstermiş gibi bir eminlikte. Sinirlendim bayağı. "Sonu şunla biten kartımdan şu kadar para çekildi." dedim. Ve şunu dedi, "Evet, o karta iade oldu zaten.". Abi ben sinir krizi geçiriyorum. Çünkü ben aptallığa vallahi gelemiyorum. Sıfır... Ben de dedim ki, "Evet, biliyorum, işlemi ben yaptırdım zaten, sizden sadece iade ref kodu istiyorum.". Görüşme sonunda bu arada bu kişiye 1 yıldızı yapıştırdım, bir tanıdığımdan biliyorum, müşteri hizmetlerinde bunun üstü buna hesap soruyormuş, "Bu müşteri niye 1 yıldız verdi?" diye. Ciddi ciddi önemliymiş. Neyse! Bu yine garip grup aynı kodu verdi. Ben yine Sipay'a dönüş yaptım ve kodun geçersiz olduğunu söylediler.

Üçüncü kez Amazon USA cart curt... Bu sefer Sahim diye biri geldi. Abi bak! Adamın ada bak! Tamam, herhalde çözülecek dedim. Bakın, size yemin ediyorum, sırf adından dolayı ön yargısal olarak (olumlu anlamda bir ön yargı) çözülecek herhalde dedim. La adamla konuştum. Direkt şunu dedi: "Size mail yoluyla ref kodunu ileteceğim. Sizi biraz bekletebilir miyim?". Tabii dedim, bekliyorum. Mail geldi. "Size yardımcı olabileceğim başka bir şey var mı?" dedi. "Hayır yok." dedim. Ve ne dedi biliyor musunuz? "Vardiyamın başlangıcındaki ilk müşterim olarak nezaketinizden dolayı sizi takdir ediyorum.". Mükemmel lan, bu adam mükemmel!

Mail yoluyla gelen kod bu sefer düzgün bir koddu. Garip grup değildi. Sipay'a ilettim. İade cüzdanıma yansıtıldı.

Bu da böyle bir deneyimim işte.

Son düzenleyen: Moderatör: