Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben şunu merak ettim, mesela ara sıra istemsizce klavye hataları veya halk arasında yaygınca yanlış yazılan bir kelimenin yanlış yazılması gibi durumlarda da mı uyarı verilecek artık? Şu ana kadar yazım kurallarından herhangi bir uyarı yemedim, dil bilgim de iyidir hani 🙃. Ama yine de bazen "illaki" yerine "illa ki" yazmalar, "şu anda" yerine "şuanda" yazmalar gibi durumlar olabiliyor, bu tür küçük hataları herkes yapıyordur, bunlar da uyarı sebebi olduysa mantıksız olmuş. Onun dışında kesinlikle katılıyorum konuya.

Her mesajınızı tek tek inceleyemem maalesef.
İşinize gelen mesajıma gözünüz çarpıyor ama işinize gelmeyen mesajıma sıra gelince böyle konuşarak bir yere varamazsınız.
Aradaki ince farkı anlayamıyorsunuz herhalde. Birisinin 10.000, birisinin 200 mesajı var. Hangisinin yazım yanlışı yapma ihtimali, olasılığı daha fazla? Bana bunu söyleyebilir misiniz? 10.000 mesajdan 10 mesajın yanlış olması mı daha fazla, yoksa 200 mesajdan 10 tanesinin yanlış olması mı daha fazla? Tabii ki 200'ün. Bu iki üye arasında farklılık olması lazım. Yani illa ayrıcalığa çekecekseniz, evet verilmesi gerekir. Tabii ki her yapılanı görmezden gelmek değil. Ancak bu tür durumlarda, sizin deyiminizle ‘ayrıcalık', benim deyimimle ‘olması gereken şey' uygulanmalı ve uyarı süresi moderatöre kalmakla birlikte azaltılıp/artırılabilir.
Yeterince açıkladığımızı düşünüyoruz. Bundan sonrası sadece laf ebeliği olacaktır.

Her mesajınızı tek tek inceleyemem maalesef.

Aradaki ince farkı anlayamıyorsunuz herhalde. Birisinin 10.000, birisinin 200 mesajı var. Hangisinin yazım yanlışı yapma ihtimali, olasılığı daha fazla? Bana bunu söyleyebilir misiniz? 10.000 mesajdan 10 mesajın yanlış olması mı daha fazla, yoksa 200 mesajdan 10 tanesinin yanlış olması mı daha fazla? Tabii ki 200'ün. Bu iki üye arasında farklılık olması lazım. Yani illa ayrıcalığa çekecekseniz, evet verilmesi gerekir. Tabii ki her yapılanı görmezden gelmek değil. Ancak bu tür durumlarda, sizin deyiminizle ‘ayrıcalık', benim deyimimle ‘olması gereken şey' uygulanmalı ve uyarı süresi moderatöre kalmakla birlikte azaltılıp/artırılabilir.

Bu duruma farklı bir açıdan da bakabilirsin. Şimdiye kadar 10 bin civarı mesaj atmış birinin gerektiğince uyarı almış olması ve artık daha dikkatli olabilmesi de gerekir.

Yeni bir üyeyim, bence böylesi daha iyi olmuş. Yeşil forumda açılan yeni konularda ciddi gevşemeler var moderatörler tam ilgilenmiyor ve konulara cevap gelmiyor artık. Techolay.net'i seviyorum.

Hayır tamamını eksiksiz bir şekilde okudum, belki yanlış anlamışımdır.
Foruma yeni katılan üyelere bir saatlik bir engel attığınızda oldukça saçma bir durum yaşanıyor.

Düşünsenize foruma yeni katılan birisi yardım istemek için bir konu açıyor ve fark etmeden imla hatası yapıyor.
O sırada konusu onaylanıyor ve birileri yardımcı olmak için konuya mesaj atıyor.
Konu sahibi yasaklı olduğun için cevap veremiyor ve bir saat beklemek durumunda kalıyor.
Forumda özel mesaj ve forum dışı iletişim yasak olduğu için beklemek zorunda kalıyor.

Yaşı küçük olan arkadaşlar forumu kullanabiliyor.

Zaten yeni kayıt olanlara ceza verilmiyordu ki. Olabildiğince cezasız düzenleniyordu. Çoğu üye buna katılacaktır zaten.

Bu duruma farklı bir açıdan da bakabilirsin. Şimdiye kadar 10 bin civarı mesaj atmış birinin gerektiğince uyarı almış olması ve artık daha dikkatli olabilmesi de gerekir.
Tabii ki orası öyle. Ancak biz de bir insanız. 10 bin mesaja sahip herhangi biri, bir yazım kuralında ondan fazla hata yapabilir. Bu normal bir şey. Mesela ben geçen gün 10 defa okuyup kontrol ettiğim bir mesajı, 1 saat sonra tekrar okuyup kontrol edince ne kadar anlaşılması zor bir mesaj yazdığımı fark ettim. Nasıl mı öyle yazmışım? Çünkü günde 8–9 saat ders çalışınca beyin bile kapanıyor. O yüzden bazen ne kadar dikkat etsek de yorgunluk olur, uykusuzluk olur ya da basit bir dikkat hatası yüzünden uyarı alabiliriz. Ve bu, 10 bin mesaja sahip biri için çok daha yüksek bir ihtimal.

@seeraddar, dediğin bir açıdan mantıklı olsa da uygulamada, pratikte pek mümkün değil gibi. Burada moderatöre zihinsel bir yük bindirmiş oluyorsun. Moderatör uyarı verip vermemek arasında karar verirken ekstradan üyenin mesaj sayısını, kişisel faaliyetlerini düşünürse ve bunu mütemadiyen yaparsa moderatörlük işkenceye dönüşür.
Evet, 10/10000 < 10/200 ama bir kural varsa o kuralın uygulanıp uygulanmaması konusunda ekstra zihinsel düşünümler yorucu olur. Biraz lükse kaçıyor anlayacağın.

Tabii ki orası öyle. Ancak biz de bir insanız. 10 bin mesaja sahip herhangi biri, bir yazım kuralında ondan fazla hata yapabilir. Bu normal bir şey. Mesela ben geçen gün 10 defa okuyup kontrol ettiğim bir mesajı, 1 saat sonra tekrar okuyup kontrol edince ne kadar anlaşılması zor bir mesaj yazdığımı fark ettim. Nasıl mı öyle yazmışım? Çünkü günde 8–9 saat ders çalışınca beyin bile kapanıyor. O yüzden bazen ne kadar dikkat etsek de yorgunluk olur, uykusuzluk olur ya da basit bir dikkat hatası yüzünden uyarı alabiliriz. Ve bu, 10 bin mesaja sahip biri için çok daha yüksek bir ihtimal.

Sonuç olarak günlük veya aylık 10 bin mesaj da atmıyor, zaten bu uyarıların belli bir zaman aşımı mevcut. O gün 10 bin mesajlı biri 2 hata yaparsa ama görmezden gelinirse fakat 200 mesajlı biri hata yapıp da ceza yerse bahsedilen kayırma durumu oluyor, bu yüzden herkese eşit muamele yapılmalı. Kaldı ki yeni üye olanların uyarı yeme ihtimali daha yüksek oluyor çünkü kurallara tam hakim olmuyorlar. En basitinden Techolay ilk açıldığında başlangıçta hesap açmayı düşünmeyip mevcut takıldığım forumdan devam etmeyi tercih ettim fakat daha sonrasından buraya geldiğimde şu an olan toplam 15 uyarımın 4-5 tanesini önce ki forumun kurallarına göre düşündüğümden yedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.