Toprak Esen

Başarılı
Yer
Mars/Jelibon Madeni/Kola Aromalı Üssü
Laptopumda takılı olan M.2 SSD'nin sağlığı CrystalDiskMark'a göre %68 ve eskidiğini de hissettiriyor. Laptopun altına baktım ve 80mm M.2 slotuna sahip yani 80mm M.2 önerebilirsiniz. 512 GB veya 1TB olursa güzel olur.
Eski M.2'yi cep boy taşıma aparatlarından birini alarak USB belleğe çevirmeye planlıyorum.

Ben 2 yıldır Seagate Firecuda 510 kullanıyorum 250 GB üstüne basa basa söylüyorum çok memnunum. 4 yıl garantisi de cabası.

Firecuda'ların fiyatı uygun değil. SSD sağlığının %68 olması sorun oluşturmaz, bu doğrudan SSD ömrü demek değildir. Hangi SSD'yi kullanıyorsunuz ve CrystalDiskMark ile hız değerleri ölçtünüz mü?
SSD laptopun kendi geldiği SSD Toshiba marka olması lazım değerleri kontrol edip ekran fotoğrafını atacağım.

1732738109269.webp
1732738259754.webp

@Toprak Esen, ''Aygıt Yöneticisi'' penceresi altında ''Disk sürücüleri'' var, orada tam modeli gözükür.
Beklettim kusura bakma CrystalDiskMark'ın test süresi biraz uzun sürdü.

Beklettim kusura bakma CrystalDiskMark'ın test süresi biraz uzun sürdü.
Sorun değil. SSD'nin okuma değeri gayet normal ancak yazma değeri bayağı düşmüş. Toshiba/Kioxia BG4 olarak geçiyor olması lazım modelin.

Yeni SSD için aşağı yukarı bir bütçe belirledin mi? 1 TB M.2 SSD'ler genellikle 2.000 TL civarından başlıyor. Eğer bütçene uyarsa Kioxia Exceria G2 tercih edebilirsin.

Kioxia, aslında Toshiba.

Sorun değil. SSD'nin okuma değeri gayet normal ancak yazma değeri bayağı düşmüş. Toshiba/Kioxia BG4 olarak geçiyor olması lazım modelin.

Yeni SSD için aşağı yukarı bir bütçe belirledin mi? 1 TB M.2 SSD'ler genellikle 2.000 TL civarından başlıyor. Eğer bütçene uyarsa Kioxia Exceria G2 tercih edebilirsin.

Kioxia, aslında Toshiba.
1000 en fazla 1500tl bütçem var o yüzden 1TB için olmasa bile 500GB düşünebilirim.