Uykuya daha hızlı dalmak için ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YLN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 207
  • Etiketler Etiketler
    hızlı nasıl
Sizler kafanızdaki şeytanları susturup uykuya dalabiliyor musunuz? Hiçbir şey düşünmeden, yorgunluktan sızmak değil de uykuya dalabilmek... Becerebilenlere selam olsun.🤚

Selam bu sıralar uyku düzenim aşırı derecede bozuk ve geceleri sürekli gece 3 gibi uyuyorum. Saat 12'de yatağa giriyorum ve gece 3'te uyuyabiliyorum fakat 2 saat boyunca yatakta telefona bakıyorum. Kalan 1 saatte uyumaya çalışıyorum ama uyurken gün içinde yaşanan önemli önemsiz olayları düşünüyorum. Düşünmeden uyuyamıyorum. Benim isteyerek yaptığım bir şey değil, aile fertlerim kafayı yastığa koyduğu gibi uykuya dalar. Ancak ben hiç uyuyamam. Onlar gece 1'de yatıyorlarsa ben gece 3'te yatıyorum. Gün içinde 4 saat boyunca bilgisayar başında kalıyorum. Genellikle oyun oynuyorum, Minecraft ve CS oynuyorum. Oynadığım oyunlarla alakası olduğunu pek sanmıyorum ama bu sorun gerçekten beni bitirmeye başladı. Gün içinde çok fazla sorun yaşıyorum baş dönmesinden baş ağrısına kadar oluyor

Bu sorunu nasıl çözerim ve nasıl daha hızlı uykuya dalabilirim?
Ek olarak, her gün aynı saatte uyumaya özen gösterin. Mümkünse alarm kurmayın; vücut ne zaman uyanacağını bilir. Belki ilk başlarda çok erken ya da çok geç kalkabilirsiniz. Yatak sadece uyumak için kullanılmalı. Sağlıklı beslenme ve spor da önemlidir. Gün içerisinde beyninizi çalıştırıp çalıştırmadığınız da büyük bir etkiye sahiptir. Mümkünse son olarak, yatak odasını sadece uyumak için kullanın. Bilgisayar gibi şeylerin yatak odasında olmaması gerekir, ancak mecburen olabiliyor.

Uymadan önce kitap okuyun. Bende geç uyuyan birisiyim, normal de saatlerce kıvranırım ama kitap okuduğum zaman en fazla 10-20dk sonra uykuya dalabiliyorum. Ayırca mavi ışık melatonin hormonunu düşürüyor bu yüzden uymadan 1 saat önce telefon kullanmayı bırakın.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt