Tecno.
Infinix.
Alcatel.
Trident.
Vivo y serisi.
Oppo a serisi.
Realme C serisi.
OnePlus CE Lite serisi.
Samsung A0x/M0x/A1x/M1x serileri/S25 Edge.
Huawei Nova serileri.
Omix.
General Mobile.
Casper.
Redmi (k serisi hariç hepsi)
POCO (hepsi)
Apple e/air serisi.
Nothing Phone (sadece (1) modeli)
Trident.
Ovion.
Onno.
Şu an aklımdakiler bunlar. :)

Çoğu doğru ama Redmi ve POCO'ya katılmıyorum. Bu telefonları alanlar zaten kamerası ve arayüzü için değil oyun odaklı alıyorlar ve gerçekten fiyatına göre çok iyi performans veriyor. Yurt dışı Redmi Note 12 Pro 5G kullanıyorum satsam 5.000 zor edecek cihazda PUBG Mobile gibi bir oyunu 60 FPS sabit oynayabiliyorum.

Bi' detay da benden gelsin. Üzerinde "Made in Türkiye" yazıp da yerlilik oranı en fazla olan marka General Mobile.

Buradaki yerlilik oranından kastım ülke içinde gerçekleştirilen işlem sayısı...

Bi' detay da benden gelsin. Üzerinde "made in Türkiye" yazıp da yerlilik oranı en fazla olan marka General Mobile.

Buradaki yerlilik oranından kastım ülke içinde gerçekleştirilen işlem sayısı...

Kesinlikle. Eski General Mobile'yi çok özlüyorum hele ki GM8 zamanları efsaneydi.

Kesinlikle. Eski General Mobile'yi çok özlüyorum hele ki GM8 zamanları efsaneydi.

Kutusunda Türkiye'de üretildiği yazan diğer cihazların tek olayı kutusunun - ambalaj malzemelerinin Türkiye'de yapılması ve hazır gelen parçaların montaj işlemi.

Mesela General Mobile'da buna ek olarak Anakart SMT cihazı var ve anakarta ait yonga - VRM vesaire Türkiye'de anakarta entegre ediliyor. Diğerlerinde bu yok mesela :).

Bu sene General Mobile'a ait 3 adet 5G destekli cihaz çıkacakmış. Cihaz sayısından dolayı ben MediaTek Dimensity 7000 serisinden bir cihaz bekliyorum, düşük bir ihtimalle bu Dimensity 8000 serisi bir SoC de olabilir :).