miraçov
Üstün
Ayran iyi koşullarda saklanmalı istediği kadar stt geçmemiş olsun. Bir sıcak bir soğuk olduysa güneş gördüyse bir de plastik kabın içerisinde zaten bozulmuş olması normal.
Hocam böyle durumlarda en doğrusu ürünü götürüp iade etmek. Tadının bozuk olduğu durumlarda iade alma zorunluluğu var mı bilmiyorum fakat benim gördüğüm kadarıyla marketler genelde alıyor.2 hafta önce falan benim de başıma geldi böyle bir durum. Hem tadı kötüydü hem de kaymak kaymak olmuştu. Bunda indirim var demişti bana kasiyer almazdım normalde ya işte o an almış bulundum. Dışarıda bekletilip bozulmuştur herhalde.
Kasiyerlerin gösterip "Bu üründe indirim var, şöyle böyle dediği çoğu üründe mutlaka sıkıntılar yaşamışımdır. Şirket para kazanayım derdinde çalışan ise fazla para alma derdinde olunca böyle garip durumlar olabiliyor tabii ki.
Ekşi değildi. Ekşi yoğurdu severim.Ayran ekşi ayran olabilir. Çoğu yerde bilinmez. Yapılma şekli kaynaklı. Yapılırken yoğurdun bayatlaması gerekmiyor. Mayalanırken farklı oluyor. Sanırım ağız tadınıza uymamış. Düzgün şekilde yapılan ekşi ayran ve yoğurdun daha sağlıklı olduğu söylenir.
Benim eski komşum deva yoğurt getiriyordu oda beğeniyordu.Ümraniyede çalıştığım yerde her gün "deva" marka ayran veriliyordu yemeğin yanında. İçtiğim en güzel ayran oydu. Fiyatı da uygun sanırım. Böyle bir yoğunluk ve güzellikle başka hiçbir markada karşılaşmadım. Şimdi tadı nasıl bilmiyorum ama geçen sene yaz aylarında çok güzeldi.