godo

Uzman
Bu yılın mart ayında İtemSatış üzerinden War Thunder hesabımı satışa koydum. Mayıs ayında, gece saat 3 civarında hesabım satın alındı. Açtığım ilanda hesabı mail adresiyle birlikte teslim edeceğimi belirtmiştim. Hesabı satın alan kişiyle konuştuktan sonra numaramı kaldırdım. Gmail adresimi değiştirecektim fakat Gaijin, mail değişimi için 1 ay süre kısıtlaması koyuyormuş. Bu durumu alıcıya söylediğimde “Sorun yok, sonraki ay yaparız.” dedi.

Bir ay geçtikten sonra alıcıya WhatsApp üzerinden ulaşmaya çalıştım. İki gün boyunca yanıt vermedi, daha sonra “Hocam halledelim mi?” diye yazdı. Ancak o an meşgul olduğum için cevap veremedim. Sonrasında o da tekrar yazmayınca ben de unuttum, çünkü babamla birlikte günde 8-10 saat çalışıyordum. Üç gün önce uyandığımda ise başucumda bir icra kağıdı buldum. Alıcının benden şikayetçi olduğunu, hesabı sattığım ücretle birlikte avukat masraflarını da talep ettiğini öğrendim.

Sattığım günden bu yana ne hesabıma ne de War Thunder’a bir kez bile giriş yapmadım. Oyunu bile o gün silmiştim. İlk kez hukuki bir durumla karşılaşıyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Arkadaşım, icraya itiraz etmem gerektiğini ve karşı tarafın bu itirazdan sonra dava açması gerektiğini söyledi. Ayrıca WhatsApp üzerinden alıcıya bir şey yazmamamı tavsiye etti. Bugün annemle birlikte adliyeye gidip itiraz etmeyi planlıyorum.

Gerçekten icra cezası alma ihtimalim var mı? Sicilim bozulur mu? En büyük pişmanlığım hesabı mailiyle birlikte teslim etmemek oldu. Bu yüzden sonucun aleyhime olmasından korkuyorum.

Yapay zekaya (ChatGPT) danıştım, arkadaşımın dediği gibi karara itiraz etmemi söyledi ve örnek bir itiraz dilekçesi verdi. Ancak emin olamadığım için buraya da yazmak istedim. Hukuktan anlayan biri yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhakkak itiraz etmelisiniz, eğer itiraz etmezseniz kararı kabul etmiş sayılıyorsunuz ve bahsi geçen ücretleri ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Kesinlikle itiraz edeceğim zaten. Bugün öğlen 2 gibi adliyeye giderim herhalde. Öğlen 2'ye kadar sürekli bu konunun altına gelecek olan tavsiyeleri kontrol edeceğim. Eğer karşı taraf dava açarsa da avukat tutacağım.

Hocam "Hesabın geri çekilmesi eylemi" diye şikayetçi olmuş. Eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın.

Alan kişi ruh hastasıymış öyle de denk gelinebiliyor demek ki.
Annem icra kağıdını baş ucuma koymuş, uyanır uyanmaz görünce direkt bu kağıtlar ne acaba deyip merak edip okuyunca ilk kendimi rüyada sandım, sonrasında direkt kendime geldiğimde ağzım açık kaldı. Bu tarz sorun yaşayan kişilerin konularını farklı forumlarda görmüştüm fakat hiç başıma geleceğini tahmin edemezdim. Gerçekten de denk geliniyor. Bundan sonra hesap falan satmakla uğraşamam. 3 kuruş kazanacağım diye icralık oldum üstüne uğraşmam gerekecek.

Size gelen icra kağıdı "ödeme emri" olarak geçer ve yapılan icra da ilamsız icradır. Siz bu icraya sebep göstermeden dahi itiraz edebilirsiniz ancak bu itiraza karşı itirazın iptali davası açılıyor ve o süreci takip etmek için bir avukat tutmanızı öneririm. Onun haricinde karşı tarafla iletişime geçmenizi de tavsiye ederim. Ancak hesabı gerçekten geri aldıysanız ve karşı taraf bunu kanıtlayabilir bir durumdaysa itiraz etmenizi değil icra takibi kesinleşmeden ödemenizi tavsiye ederim. Böylelikle daha az bir para ödersiniz. Ancak ben kesin itiraz edeceğim diyorsanız da bu sürecin dava yoluna gidebileceğini de bilin. Hesabı toplam ne kadara satmıştınız?

İtemsatış ve Gamermarkt gibi satış sitelerinin daha başına böyle bir şey gelmemiş insanları korkutarak zorda bıraktığı olaylardır. Benim de başıma Gamermarkt sitesinden dolayı benzer olay geldi. Hesaplarınızı bu sitelerde satmayın yoksa 3 sene önceki hesabınız size misli misli ödeme olarak geri döner. Takipsizlik kararı ile düşürebilirsin bu durumu. Dert etme. Ben bana yapıldığında korktuğum için ödemiştim ama şu an başıma gelse gider takipsizlik kararı çıkartır umursamazdım.

@İtemSatış.com arkadaşımıza destek olur musunuz? Mağdur olmasın.

Size gelen icra kağıdı "ödeme emri" olarak geçer ve yapılan icra da ilamsız icradır. Siz bu icraya sebep göstermeden dahi itiraz edebilirsiniz ancak bu itiraza karşı itirazın iptali davası açılıyor ve o süreci takip etmek için bir avukat tutmanızı öneririm. Onun haricinde karşı tarafla iletişime geçmenizi de tavsiye ederim. Ancak hesabı gerçekten geri aldıysanız ve karşı taraf bunu kanıtlayabilir bir durumdaysa itiraz etmenizi değil icra takibi kesinleşmeden ödemenizi tavsiye ederim. Böylelikle daha az bir para ödersiniz. Ancak ben kesin itiraz edeceğim diyorsanız da bu sürecin dava yoluna gidebileceğini de bilin. Hesabı toplam ne kadara satmıştınız?
Hocam ilamsız icra yazıyor. Kesin ve sebep göstererek itiraz edeceğim çünkü ben hesabı geri çekmedim. Hesabı sattığım günden beri War Thundera giriş bile yapmadım. Hesap sahibine bende yazmayı düşünüyorum ama bana yazmadan bile direkt şikayetçi olduğu için dolandırıcı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden, eğer olay davaya giderse Gaijinden hesabıma giriş yapılan cihazların bilgisi ve IP adreslerinin istenmesini talep edeceğim. Zaten iş oralara giderse büyük ihtimalle olacak bu, tutacağım avukatta bunu öneririr büyük ihtimalle. Direkt İnternet Servis Sağlayıcımın loglarına da bakılabilir. Kesin kanıt bu olur herhalde. Hesabı 3750 tlye sattım.