Merhaba herkese.

Önümüzdeki günlerde 250-280 kilometrelik bir yola çıkacağım. Benzinin litresi olmuş 49 TL, LPG'nin litresi olmuş 30 TL. Önce LPG ile gitmeyi düşündüm, birisi 10 Lt. LPG 5, 5-6 lt. Benzine eşit dediği için kafam karıştı. Eğer böyleyse pek de bir anlamı kalmıyor çünkü ucuz olmasının. Gideceğim araç 97 model Corolla. Gaz ayarı, 100 km.'de ne kadar yakıyor vs. bir fikrim yok. Öneriniz ne olur?

Teşekkürler.

LPG gazla çalıştığı için çok ekonomik.

Yolda rampalar varsa ve LPG'nin motor gücünü düşürdüğünü öne çıkarırsak. Olduğundan daha az tork ve HP üreten atmosferik motorlu arabayla rampa tırmanmak istemezsin. Eğer yol düz ise LPG daha mantıklı olur.
Yol bayağı virajlı, ciddi yokuşlu bir yol.

Kaç taneniz yola çıktı la bugüne kadar? :D LPG ile git. Hele aracı benzinde normalde de az kullandığını varsayarsak ekstra bile yakabilir. Alıştığı gibi devam et.
Hocam 1 depo gaz, yarim depo benzin şeklinde gidiyorum. Gazi bitiriyorum, sonra benzini bitiriyorum, sonra yakıt alıyorum. Doğrusu benzinde daha uzun gidiyor gibiyim ama psikolojik olabilir :D

Merhaba herkese.

Önümüzdeki günlerde 250-280 kilometrelik bir yola çıkacağım. Benzinin litresi olmuş 49 TL, LPG'nin litresi olmuş 30 TL. Önce LPG ile gitmeyi düşündüm, birisi 10 Lt. LPG 5, 5-6 lt. Benzine eşit dediği için kafam karıştı. Eğer böyleyse pek de bir anlamı kalmıyor çünkü ucuz olmasının. Gideceğim araç 97 model Corolla. Gaz ayarı, 100 km.'de ne kadar yakıyor vs. bir fikrim yok. Öneriniz ne olur?

Teşekkürler.
Kesinlikle LPG, benzine göre bedavaya gidersin. Litre bazında fark 2 litre anca olur ama fiyat konusundaki avantajından dolayı LPG her türlü daha uygun.
Ya da karma sistem kullanabilirsiniz, LPG ile benzini karıştırarak gidebilirsiniz.