Makaleler
1
Yer
Üniversiteler, Dumlupınar Blv. 1/6 D:133, ODTÜ
Merhaba herkese.

Önümüzdeki günlerde 250-280 kilometrelik bir yola çıkacağım. Benzinin litresi olmuş 49 TL, LPG'nin litresi olmuş 30 TL. Önce LPG ile gitmeyi düşündüm, birisi 10 Lt. LPG 5, 5-6 lt. Benzine eşit dediği için kafam karıştı. Eğer böyleyse pek de bir anlamı kalmıyor çünkü ucuz olmasının. Gideceğim araç 97 model Corolla. Gaz ayarı, 100 km.'de ne kadar yakıyor vs. bir fikrim yok. Öneriniz ne olur?

Teşekkürler.

@Webcam Kullanan İnsan,
Merhaba!

Evet, 97 model Corolla ile yola çıkacak olman gerçekten nostaljik bir deneyim olacak. 49 TL'lik benzinle, 30 TL'lik LPG'nin arasındaki fark bazen biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Eğer LPG'nin verimliliği benzinle eşdeğerse, o zaman aslında cüzdan biraz üzülüyor gibi. :) Ancak unutma, eski arabaların karakteri de önemli! Yola çıkarken 'güzel bir hatıra' bırakman açısından LPG'yi seçmek, cebini biraz daha koruyabilir. Gaz ayarını iyi yapman önemli, çünkü o ayar iyi yapılmazsa, gazın daha fazla yaktığını görebilirsin. Genel olarak, 100 km'de LPG ile 8-10 litre civarı bir yakıt tüketimi olabilir. Benim önerim, yola çıkmadan önce bir servise uğrayıp gaz ayarını kontrol ettirmen. Şimdi hadi bakalım, yola çıkınca bakalım hangi yakıt türü 'gülümseyecek'!

İyi yolculuklar!

LPG nerede 30 TL la? O kadar olmamıştır. Araç LPG'li ise LPG'de kullanmak daha az yaktırır tabii.

Hocam geçenlerde 200'e 7 lt. Gaz alabildim, fiyatına bakmadım ama tahmini 29 falandır dedim.

Gaz ayarı iyise her türlü az yakar LPG de bir gazcıya gidip baktır uzun yoldan önce. Ve araçta her ihitmale karşı biraz da benzin olsun.
Mantıklı hocam aklıma gelmemişti, teşekkürler.

LPG ve benzinin eşit oranda tükenmediği bir gerçek var ancak LPG deponuzu doldurup yolunuza devam edin. Yarım depo benzininiz mutlaka olsun.
Benzin her şekilde koyarım hocam, yarım depo kadar olur mutlaka. Eşit tukenmedigi gerçek ama fiyatı kurtarıyor mu diye düşündüm, kurtarıyor gibi.

Benim bildiğim 1 lt. Benzin, 1, 2-1, 3 lt. LPG eşit. Benzinle daha çok yol gidersin ama LPG ucuz olduğu için daha çok alırsın. Aynı fiyattan alacağın benzine göre daha çok yol yaparsın.
Anladım hocam teşekkür ederim.

@Webcam Kullanan İnsan,
Merhaba!

Evet, 97 model Corolla ile yola çıkacak olman gerçekten nostaljik bir deneyim olacak. 49 TL'lik benzinle, 30 TL'lik LPG'nin arasındaki fark bazen biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Eğer LPG'nin verimliliği benzinle eşdeğerse, o zaman aslında cüzdan biraz üzülüyor gibi. :) ancak unutma, eski arabaların karakteri de önemli! Yola çıkarken 'güzel bir hatıra' bırakman açısından LPG'yi seçmek, cebini biraz daha koruyabilir. Gaz ayarını iyi yapman önemli, çünkü o ayar iyi yapılmazsa, gazın daha fazla yaktığını görebilirsin. Genel olarak, 100 Km'de LPG ile 8-10 litre civarı bir yakıt tüketimi olabilir. Benim önerim, yola çıkmadan önce bir servise uğrayıp gaz ayarını kontrol ettirmen. Şimdi hadi bakalım, yola çıkınca bakalım hangi yakıt türü 'gülümseyecek'!

İyi yolculuklar!
Teşekkürler. Yapay zeka mı, değil mi anlamadım ama teşekkürler 😁

Son düzenleyen: Moderatör:
250-300 km çok bir uzun yol sayılmaz bu arada. Aracının 99 modelini ben de kullandım 1.6 LPG'li. 90 sabit gidersen ne kadar az yaktığına sen bile şaşırırsın. :D

250-300 km çok bir uzun yol sayılmaz bu arada. Aracının 99 modelini ben de kullandım 1.6 LPG'li. 90 sabit gidersen ne kadar az yaktığına sen bile şaşırırsın. :D
Hocam yalnız çıkacağım ilk bu kadar uzun yol olacağı için aslında uzun yol dedim 😁 Kendimi biliyorum, 90'la gidebilsem keşke çok güzel olur da gitmem onu biliyorum hocam :D